Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Tomatendief- met-trosje stekken?


Itoero

Recommended Posts

Hoi,

 

Vorig jaar heb ik hetzelfde gedaan van een aperitieftomaat, omdat die ook al "mooi" stond en dat is toch gelukt, daar kwamen wel niet zoveel tomaten aan maar het groeide toch

 

Een stokje erlangs zou ik zeggen en veel succes !!

 

grtjs, Katrien

Link to comment
Share on other sites

Hmmm...als je een stek ergens van neemt en je wilt dat er een goed wortelstelsel aan komt dan meot je altijd denken dat het net een babypeuter is die in een ontwikkelingscurve zit.

Die doen ook bijna niets tegelijkertijd, ze concetreren zich op iets en dat wordt geleerd en dan het volgende etc...

 

Een plant is hetzelfde, het kan wel verschillende zaken tegelijk maar doet het dan op alle fronten minder. Dat zie je al als je een plantje uit zaad optrekt, eerst het wortelstelsel ontwikkelen dan de bladeren dan de bloei/vrucht...nog een voorbeeld is bvb als je een roos hebt die een lekkere geur heeft en eentje die geen geur heeft maar wel veel langer mooi en fris is. Een geur geven kost energie, lang mooi blijven ook, beiden voor dezelfde bloem is niet mogelijk.

 

Op de manier die jij nu voorneemt zal het op alle fronten alles willen en achterblijven. Verwijder tros, de meeste al weer ontwikkelende dieven en het plantje zal een prima wortelstelsel ontwikkelen om daarna zijn kracht geven om verder groeien en trossen vormen.

Zo doe je dat bvb ook met bomen planten waar al veel blad aan zit en of bloesem, meeste eraf, planten verzorgen zodat het alle kracht aan het wortelstelsel kan geven.

Je kunt er een leuke test mee opzetten, 3 gelijkwaardige stekken nemen, de ene geheel, de ander de tros verwijderen, nog eentje waar je ook denieuw gevormde dieven en snelgroeiende toppen verwijdert, daarna exact hetzelfde behandelen en aan het einde van de rit bepalen wat het verschil is tissen de 3.

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...