Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Geroosterd varkensvlees uit de oven volgens River Cottage

Featured Replies

Geplaatst:

Naar aanleiding van de Vraag/Aanbod thread over het varkensvlees van Jorieke's varkens, hierbij de instructies voor het roosteren van een stuk vlees in de oven volgens het River Cottage Meat boek. Niet meer dan een samenvatting, want de volledige instructies beslaan 24 pagina's

 

Het stuk vlees in een ovenschaal doen en naar wens kruiden. Vaak is zout genoeg, met eventueel nog een beetje olie als het vlees niet erg vet is.

 

Fase 1: The Half-hour Sizzle

30 minuten in een voorverwarmde oven op 230C (gas stand 8)

 

Fase 2:The Cooking

De oven omlaag draaien naar 160-180C (gas stand 3-4)

De tijd voor fase 2 hangt af van het gewicht. Voor "well done" varkensvlees: 25 minuten per 500g. Voor "very well done" varkensvlees: 30 minuten per 500g.

Met een vleesthermometer moet het vlees 70C zijn voor well done, en 75C voor very well done.

 

Fase 3: The Rest

Belangrijkste fase! Na fase 2 het vlees uit de oven halen en minstens 15 minuten laten rusten voordat het aangesneden mag worden.

 

20130509varkenspoot288321368120633.jpg

 

De aardappels op de foto zijn 10min voorgekookt, en het laatste uur van fase2 onderin de ovenschaal gedaan.

Geplaatst:

Lekker dank je wel, die ga ik binnenkort even maken. Ik laat wel horen wat we er van vonden.

Staat er toevallig ook een mooi lamsbout recept in( die heb ik net uit de vriezer gehaald voor zondag...)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Het recept is hetzelfde, alleen de lengte van fase 2 is iets anders voor lam en rund:

Rare 10 min per 500g

Medium 15 min per 500g

Well done 20 min per 500g

 

Met een vleesthermometer: Rare 50C, Medium 60C, Well done 70C.

 

Wat hij vaak doet met lam is voor het de oven in gaat er gaatjes in prikken met een mes, en daarin een stukje ansjovis, knoflook en verse rozemarijn.

En een glaasje witte wijn erover gieten tussen fase 1 en 2

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:

En het wàs lekker! Jorieke, bedankt!

 

varkentje47741376390660.jpg

 

jorieke50121376390722.jpg

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.