Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Schorseneren zaaien en verspenen?


-sanne

Recommended Posts

Je kan beter het zaad voorkiemen, tis toch groot genoeg om makkelijk vast te nemen.

 

Je neemt een plastiek doos met deksel.

Legt er 4 lagen keukenrol in.

Hierop leg je keurig, dus niet op 1 hoop gooien maar netjes geordend, anders moeilijker eruit te halen door het breekbaar kiempje.

Erover leg je wederom 4 lagen keukenrol.

Je bevochtigd de keukenrol net zoveel dat er geen plasvorming is in de doos en sluit deze af.

Na enkele dagen verschijnen de witte kiempuntjes en dan is het tijd om ze te zaaien-leggen.

Ze niet te lang laten kiemen dat de kiemen echt lang (10mm en meer!) worden ze breken dan makkelijk, als je net een wit kiempje (ongeveer 2à5mm) ziet ist ok.

Je zaait deze meteen op de latere juiste zaaiafstand, ze komen toch op daar je enkel de gekiemde gebruikt, klein putje maken met je vinger, zaadstokje erin en beetje aarde erover en niet aandrukken.

Eventueel bij droge grond zachtjes bevochtigen met de broes.

 

Komen allemaal perfect op, wel na het zaaien zoals het nu droog en warm is dat de grond vochtig is, anders drogen de kiempjes alsnog uit.

 

Wel je grond diep los maken anders heb je vertakte schorseneren.

Best meteen op een verhoogde rug, is later makkelijker ze te rooien.

Ik zaai ze in dubbele rij 20cm op een verhoogde rug.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...