Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

moestuin van 600 m2 met wijngaard & eetbare vaste planten


PippiLangkous

Recommended Posts

oqha34.jpg

Hallo allemaal!

 

Even kort voorstellen: wij hebben een boerderij in Duitsland, in het vrij onbekende wijngebiedje Saale-Unstrut. We wonen ongeveer een half jaar daar en een half jaar in Nederland waar we een communicatie, concepten en mediabureau hebben, zie http://www.vandaar.net. Daarnaast bemiddelen we ook in karaktervol onroerend goed in onontdekt Duitsland, zie http://www.DDMimmo.nl

 

vaste eetbare planten...een experiment om tijd te besparen

We verbouwen de boerderij 'slow' met wat voorhanden is tot bed and breakfast, galerie en kookstudio. Dat houdt in dat we vaak met tweedehands bouwmaterialen werken, onze eigen leem- en kalkverfrecepten hebben en zonder haast opknappen. Vlakbij onze boerderij hebben we sinds dit jaar een moestuin gepacht van 600 m2. Daar willen we op ca. 300 m2 een wijngaard maken. En op de rest willen we zoveel mogelijk vaste eetbare planten zetten om op die manier hopelijk wat tijd te besparen. Vaste eetbare planten in brede zin, van fruitbomen en -struiken tot kruiden maar bijvoorbeeld ook rabarber. Een deel willen we ook reserveren voor vrij makkelijke eenjarige planten, zoals pompoen en courgette.

 

Ik hoop hier informatie uit te kunnen wisselen. En mochten er mensen zijn die een weekje mee willen werken in onze moestuin of bij de verbouwing van de boerderij, op basis van kost & inwoning...welkom!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...