Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

cipolline in agrodolce (of wie van zoete sjalotjes houdt)


harmony

Aanbevolen berichten

Cipolline in agrodolce

Ingrediënten

500g kleine sjalotjes, 4 el olijfolie, 150ml droge rode wijn, 50 ml balsamico-azijn, 3 t knoflook, 1 laurierblaadje, 2 el honing, zout

 

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes. De grotere evt halveren. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien daarin niet te bruin.

Blus de uien met de rode wijn en de balsamico. Pel de knoflook en doe ze met het laurierblaadje bij de uien. Laat de uien ongeveer 30 minuten bij matige temperatuur zonder deksel pruttelen. Roer af en toe. Het vocht moet bijna verdampt zijn.

Voeg de honing toe en maak de uien met wat zout op smaak af. Even proeven, evt nog wat suiker toevoegen.

Ipv honing kun je ook appelstroop gebruiken!

 

Serveertips

Lauw vind ik ze het lekkerst. Je kunt ze serveren bij pasta en een varkensvlees gerecht, maar ook als borrelhapje zijn ze niet te versmaden! Ik maak ze altijd een dag van tevoren, zodat de smaak goed kan intrekken.

 

Bron

Uit een Italiaans kookboek, recept van een vriendin gekregen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...