Ga naar inhoud

Het bosje van Jet

  • updates
    346
  • reacties
    1634
  • bezoekers
    115447

Droog en drank


appelvrouw

13161 weergaven

Droog droog droog..en het beetje regen dat gisteren gevallen is heeft niks geholpen. Op sommige plekken lijkt het alsof er een gat gaat vallen, zie foto:

IMG620313401395407294.JPG

 

We hebben de laatste tonnen pruimenpap naar de stoker gebracht. Dank zij de mooie zomer en vooral het zachte voorjaar hebben we veel fruit gehad, en ook nog van buren gekregen. We hebben nu een flinke voorraad eau de vie, genoeg voor een jaar of 3. Dit jaar rekenen we niet op fruit..omdat vrijwel alles op t punt staat te gaan bloeien..ik kan me geen voorjaar herinneren dat we geen vorst hadden begin april. We rekenen hier dus al op bevroren bloesems/vruchtbeginsels. Moge we het fout hebben!!

 

Deze stoker leek meer op een Iers aardmannetje...hier rolt hij een van onze tonnen naar binnen..op de 2e foto de ketel.IMG616441351395407485.JPGIMG616573871395407489.JPG

 

De moestuin ligt er nog verlaten bij. We hebben uitjes en zaad genoeg om te planten en te zaaien, maar wachten toch op wat malse lente-regen.IMG618765801395407492.JPG

5 reacties


Aanbevolen reacties

Ja dat klopt Jane. Hier vind je in ieder groot stadje wel een of twee stokers die seizoenswerk doen. Vaak huren ze een garage-achtige plek waar ze hun ketels neerzetten, sommige stokers hebben een mobiele alambic..zo heet de distilleerketel. Deze stoker heeft een eigen huisje en je kunt dus heel lang bij hem terecht in tegenstelling tot zijn rijdende collega`s..die zijn er al weer mee gestopt.

Link naar reactie

Dach ik al, maar je weet maar nooit. Omdat privé destileren in Nederland en Duitsland niet is toegestaan.

Voor ons geen probleem, voor ons is alcohol niet toegestaan.

Zal vast een zeer mooie landelijke omgeving zijn?

Link naar reactie

Vraagje: Die "pruimen pap" wat moet ik me daar bij voorstellen? En hoe heb je die in die tonnen zolang goed gehouden tot nu? Of had je de pruimen in een koeling liggen en heb je er later pap van gemaakt?

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...