Van Look zonder look naar pesto met knoflook
Ik kom heel veel onkruid op het eiland tegen en in mijn tuin, althans ik dacht dat het onkruid was.
Ik heb er een foto van genomen en op plantifier gezet. Ik kreeg direct antwoord. Het blijkt Look zonder look te zijn.
Look zonder look is dus een plant die eetbaar is en gemakkelijk te herkennen door zijn geur. Het fijnwrijven van het blad geeft namelijk een knoflookachtige geur. Naast de bladeren geven ook de bloemen, zaden en wortels deze geur af. De bladeren aan de voet van de plant zijn lang gesteeld.
De jonge bladeren worden gebruikt als kruid of smaakversterker bij gekookt eten, zoals omeletten en quiches. Ook kun je de bladeren fijngehakken en door salades, pesto of kruidenboter doen. De bloemen en zaadknoppen kunnen ook rauw worden gegeten.
En van het zaad kun je eind van de zomer zogenaamde "wilde mosterd" maken dussssss.....
Ben ik blaadjes gaan verzamelen en aan de slag gegaan. Ik wilde pesto gaan proberen.
Wat pijnboompitjes gebrand
Fijnmalen wat olijolie erbij...Helaas heb ik geen geraspte kaas in eht huisje dus dan maar even zonder.
En klaar is de knofLOOKpesto! En het smaakt heerlijk op een toastje
4 Comments
Recommended Comments