Jump to content

Dabar

Members
 • Posts

  129
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Rotterdam
 1. Dabar

  Even meegenieten

  Ohhhhh wat een prachtige tuin en gewoon in je achtertuin? Wowwwww mooi hoor.
 2. Dabar

  Broeibak

  Wowwwwwww wat een geweldige broeibak! Echt super hoor!
 3. ohhh wat gaaf om te zien! Je bent ook met Sereh bezig! Ik heb onlangs Sereh gekocht bij Vreekens in Dordrecht voor veel geld, maar las toen dat je sereh gewoon in water kan zetten en dat deze dan vervolgens wortels krijgt en nu zie ik ze bij jou op het Reformatorisch Dagblad liggen! Heb je ervaring hiermee of is dit voor jou ook de 1e keer? Ik ben heel benieuwd.... wat ik zie is iemand die heel beheerst en het overzicht heeft van wat ze zaait en plant. Ik ben altijd zo overenthousiast dat ik veel te veel zaai!
 4. Ohhhh de lente komt eraan. Dus druk in achtertuin en op het eiland bezig met zaaien en voorbereiden. Komend weekend wordt het weer heerlijk weer dus dan kan ik verder in mijn volkstuin op het eiland. De aardbeitjes piepen boven de houtsnippers uit. De knoflook staat ook heerlijk in de voorjaarszon die afgelopen november geplant is. Verder ben ik in huis flink bezig met zaaien van tuinboon, erwten, paprika, kruiden enz.... Ook onder de houtsnippers plant ik al peul , erwten en tuinbonen. Het stapelbedkas ook weer in gereedheid gebracht en 15 februari al wat sla, worteltjes en spinazie in de koude bakken gezaaid...
 5. Dabar

  ...

  Ik ben nieuwsgierig geworden naar de Deno methode. Wat is dat precies?
 6. Dabar

  Vroege start

  Ja, leuk is dat he om te zien dat anderen hard aan het spitten zijn en jij het aan de beestjes in de grond overlaat. Echt gaaf om te horen over de rabarber! daar ga je inderdaad echt van genieten....! Bedek je de grond met nog meer biologisch materiaal dan alleen compost en bladeren? Gebruik je ook hooi of houtsnippers? En ik zelf wil ook tunnelserretjes gaan maken dit jaar voor het eerst. Heb je nog tips en tricks? Welk plastic gebruik je hiervoor? Nou succes verder en zeker dit weekend met het komende mooie weer!
 7. Leuk hoor Appelvrouw om je permastukje land te volgen! En ik moest erg glimlachen toen ik het verhaal over de wormen las, ik ken dat probleem want ik werk ook met houtsnippers en permacultuur. Tja....ik troost mij ook met de gedachte dat de worm inderdaad verder leeft nadat hij in tweeën gehakt is.
 8. Hey Connie, Ik heb begrepen van Simke dat hij vandaag op de post gaat dus 1 dezer dagen komt hij dan bij mij aan. Dan probeer ik er even vaart in te gooien en stuur ik je een PB-tje wat het makkelijkst voor ons is om de envelop over te geven. Groetjes Sharonne (Dabar)
 9. Helaas heb ik nog geen zadenenvelop gekregen om te starten dus ben nog in afwachting op envelop C
 10. Oké dan begrijp ik waarom ik envelop C nog niet heb... Misschien morgen.
 11. Helemaal duidelijk! Dankjewel voor alle moeite die je erin stopt.
 12. Hoi Suus, Ik probeer je een PB terug te sturen maar dat lukt niet?? Zag dat ik bovenaan de lijst sta voor de regio zuid met de zadenenvelop. wanneer start het hele gebeuren? En voor de duidelijkheid heb ik geen zadenenvelop thuis. Hoe begint zoiets? Gaat er een gedeelte van de vorige enveloppen mee? Groetjes Sharonne
 13. Dabar

  Gee's dalai lama

  Oh geweldig wat een prachtige aparte tomaten en wat zijn ze al snel rijp!! Komen ze uit de kas? Nou...ik ga ook eens kijken waar ik zulke zaden kan scoren!
 14. Wow! Ik wist niet dat je pompoenen zo lang kon bewaren! Prachtige exemplaren. ...!
 15. Dabar

  ups and downs

  Hoi Suus, ik gebruik regelmatig koeienmest wat ik dan eerst verdun met water. Ik heb daarnaast smeer wortelgier en brandnetelgier gebruikt. Maar heb dit in en sproeigeval gedaan. 1 op 10 verdund met water en vervolgens op de bladeren besproeid, maar misschien had ik het gewoon op de grond moeten doen? Ik doe eigenlijk maar wat misschien moet ik het wat geordender doen en het een beetje bijhouden? Mijn grond in de tuin is bedekt met houtsnippers en levendig voorzien van allerlei micro-organismen....! Dit jaar dus wel voor het eerst de zijkantjes van de tuin ingezet en daar zit denk ik wat minder voedingsstoffen in. Ach ja....het blijft uitproberen en leren! Hey dat is eigenlijk wel een leuke tekst (onliner voor onder mijn moestuinseizoen hier!)
×
×
 • Create New...