Jump to content

Bit's Heaven

  • entries
    208
  • comments
    522
  • views
    2,625

December 2015 / Januari 2016


Bit

15,320 views

 Share

Weinig op de tuin gedaan in december, gewoon geen tijd voor gehad ook.

 

Hoewel het in 1e instantie lijkt dat het weinig met mijn tuin van doen heeft, is er namelijk een heugelijk feit te melden; per 4 jan. as. start ik mijn eigen bedrijf 'StudioGreenConcepts'. De website is nog steeds 'under construction' , zodra die de lucht in gaat zal ik dat melden.

 

Als nieuwe hovenier in advies en aanleg ga ik het nieuwe jaar tegemoet.

 

Op de tuin ben ik de laatste week van het jaar weer verder gegaan met het onderhoud. Opvallendste gebeurtenis die ik zeker moet melden is de snoei van de druiven. Van oude tuinmannen altijd meegekregen, dat als je echt op safe wilt gaan met het snoeien van de druiven, je die klus toch wel geklaard moet hebben vóór de kerst. Is dit een uitzonderlijk jaar, want net voor de kerst de klus geklaard, blijken nu de stokken hevig te bloeden en gisteren bloedden ze nog !! Sjonge jonge. Nu zijn de nieuwste inzichten zo, dat het bloeden helemaal niet zoveel kwaad kan, maar ik ben er maar weinig gerust op.

 

Alles op de tuin is al erg ver, of bloeit gewoon nóg. Echt ongelooflijk, maar zal jullie allemaal bekend in de oren klinken.

 

Nu dagelijks op de tuin kruipend, wiedend ( het onkruid en vooral het gras groeit lustig door ), boenend, snoeiend, stekkend en bindend. De bessen zijn bijna allemaal gesnoeid en nog wat bij-gestekt. De druiven dus gesnoeid gebogen en aangebonden. De rozen ben ik nog mee bezig. Een bepaald stuk heb ik gespit ( ik ben niet persé tegen spitten ), dat stuk ontdaan van het wortelonkruid wat daar de kop is opgestoken. Nieuwe grond, nieuwe kansen voor nieuwe ideeën. Het is een tuin. Geen handleiding Velt.

 

Oh ja. Ik heb niet ver van mijn tuin een loods gehuurd, samen met een hovenier waar ik veel mee samenwerk.

een mini-indruk van de loods :

 

2015-12-31-1538691451771489.52

 

2015-12-30-1215721451771510.48

 

De nieuwste aanwinsten van mij : Een accu-stokheggenschaar en een accu-heggenschaar.

Trouwens ook een mooie Berlingo en logo

 Share

8 Comments


Recommended Comments

Nieuwe grond, nieuwe kansen voor nieuwe ideeën. Het is een tuin. Geen handleiding Velt.:

Daar ben ik het mee eens. Sowieso met een positieve benadering..het woordje niet hoor ik al te vaak in de tuin. Gek van die druiven. Het klinkt niet gunstig voor mijn nog te beginnen snoeiwerk aan de druiven. Denk je dat een aankomende vorst het bloeden tegen zal houden?

 

 

Ik heb niet ver van mijn tuin een loods gehuurd, samen met een hovenier waar ik veel mee samenwerk.

een mini-indruk van de loods :

 

Hier is iets weg gevallen?

Link to comment

Ik hoop dat zelf ook, dat een goed dalende temperatuur nu, dat bloeden wat zal stoppen. Maar ook zat ik te bedenken, dat als er strenge vorst mocht komen, het invriezen ook heviger zal zijn denk ?

Sowieso heb ik alles gesnoeid ruim ná de knopen. Zit echt een heel stuk nog aan vast steeds. Maja. Of dat bij zo hevig bloeden helpt met grote vorst ? ( die er nog steeds niet echt inzit trouwens ).

 

Ik moet eerlijk zeggen Jet. Ik als groot liefhebber, stond wel beteuterd te kijken van al die druppels. Is mij nog nooit gebeurd.

Edited by Bit
Link to comment

daar waren toch truukjes voor? inbinden, potje kaarsvet laten stollen etc. of heb je teveel stompjes?

 

(Wel heel stoer dat je zo weer aan de slag gaat, Bit )

Link to comment

thnx. ( kom maar op met de opdrachten hoor !! hahaha. )

 

Rob. Ja. wat ik zelf wel doe met bv de Oleander, die eigenlijk altijd wel bloedt, is het inbranden van de uiteinden. Ik denk, dat als het volgende week nog steeds zo bloedt, ik dat inderdaad ga doen. Hoewel er ook snede's zijn die er niet geschikt voor zijn, maja. Proberen waard.

Het wordt hier nu wat kouder ( nog steeds geen winter in zicht ), dus wie weet helpt dat ook wel.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...