Nog te oogsten / Wijn / Stekken
De laatste drie Uchiki Kuri kunnen er binnenkort af:
De Butternut schiet nog niet erg op:
De knolselderij gaat heel goed. Ik laat er minstens eentje zo lang mogelijk staan, voor het record topic:
Aardbeienstekken kunnen groot genoeg de winter in:
Zomerstekjes van braam Triple crown. Tot nu toe drie uit vier, en die vierde komt misschien ook nog wel:
Grappig dat ze uit het onderste oog groeien, niet uit het bovenste oog.
De wijn. Rood staat na te rijpen. Wit (van appel) had een gestokte gisting (geen bubbels meer, toch nog zoetig). Wat extra gist, van een andere soort, heeft de gisting weer op gang gebracht:
Rood gaat naar een wat koelere en donkerder kamer. Wit blijft nog even in de woonkamer, voor de temperatuur en om de gisting in de gaten te houden. De twee lege flessen links blijven leeg, die gebruik ik voor het oversteken.
Aanstaand weekeinde nog even met het persje langs buur R, om nu blauwe druiven te persen, daarna kan het persje de winterberging in.
Het hoge waterpeil. Het water is gelukkig snel gezakt. Goed voor mijn nog te oogsten Gieser wildeman en grote tuinkruiden, die vlak aan de waterkant staan:
0 reacties
Aanbevolen reacties
Er zijn geen reacties om weer te geven.