Zaaien en oogsten op hetzelfde moment
Inmiddels eet ik al van mijn moestuin! Er zijn al acht kroppen sla in de salade verdwenen en onlangs roerbakte ik de eerste snijbiet. Ik begrijp dat die plant gewoon weer doorgroeit als je alleen de buitenste bladeren eraf haalt. In dat geval gaan er nog heel wat maaltjes met snijbiet volgen!
Maar ik ben ook nog volop aan het zaaien. Een week geleden begon ik met het vullen van mijn nieuwe zaaibakken en verder zaaide ik de afgelopen dagen tuinbonen, dille, spruitjes, pluksla, kamille en spinazie in de volle grond.
De eerste aardbeitjes komen eraan.
Ik doe mijn best om de tomatenplantjes te faciliteren. Delicate dingen zijn dat zeg. Een Asturiaanse vriend zei al dat je er hier beter niet aan kunt beginnen. Maar ja, eigenwijs. Zelf proberen. Zelf fouten maken.
Op de voorgrond wortels en uien, in het tweede bed snijbiet en knoflook en helemaal achteraan net geplante rode uien en bloemkool. Vorig jaar werd het niks met de bloemkool. Helemaal opgevreten door de rupsen van het koolwitje. Nu staat de bloemkool er vroeger in het seizoen, heb ik Oost-Indische kers gezaaid en ga ik beter oplettten. We gaan het zien...
Een hagedis inspecteert mijn zaaibakken.
De Asturiaanse berza groeit stug door. Benieuwd hoe groot die gaat worden.
2 reacties
Aanbevolen reacties