Vandaag weer verder met oogsten. Er is veel wat hard gaat met dit weer en vaak is de optimale oogsttijd maar kort.
Het zijn nu voornamelijk peulen doperwten en sugarsnaps maar ook aardappels en de tuinbonen komen er aan.
Ik haal de doperwtenplanten uit de grond en in de schaduw de peulen van de plant.

Ook oogst ik wat klein spul voor door het eten van vanavond. De eerste courgettes volgen mooi de asperges op als veel leveranciers.

Natuurlijk ook een bak aardbeien.

De aardbeien gaan in de twee lagen aardbeienmousse van slagroom aardbeien en gelatine.

Chocolade maakt een goede combi met de aardbeien:

De middag besteed aan het doppen van de erwten, een kilo netto is gedaan. Deze soort is goed gevuld en mooi groen.

In de namiddag was de temperatuur weer aangenaam met wat sluierbewolking van zee, en ook moest ik nog een artisjok brengen naar de gulle gever, dus weer even naar de tuin.
In de schaduw even door et zaad gegaan en ik vond nog een zakje pronkbonen. Ook heb ik nog een leeg plekje waar de aardperen stonden en een paar staken. Het is wat laat maar niet geschoten is altijd mis.

Ik heb compost onder gespit en de bonen in de week gezet, morgen kan ik ze leggen.
Omdat ik toch bezig was met de kruiwagen en compost en een leeg stuk had bij de peulen ook gelijk Augurk Venlo gezaaid.
Het is wel oud zaad maar het is nu op. Lukt het niet dan kan ik weer wat anders zaaien.

Als avondeten risotto met de resten van gisteren en het spul van vanmorgen.
Aangevuld met wat pittige worstjes en manchego kaas (Spaanse harde schapenkaas)

Als toetje rabarber crumble, van de laatste rabarber, de taart was helaas bijzonder snel op.
Wel had ik vandaag de eerste handjes frambozen geplukt.

Aanbevolen reacties