15-3-2020
Het is half maart en ik kijk eerst even vooruit.
De warme winter zet zich voorlopig niet voort in een warm voorjaar.
Volgend weekend wordt het fris weer en de kans op lichte nachtvorst blijft ook tot het eind van de maand aanwezig.
Landinwaarts zullen de temperaturen nog meer schommelen:
Gisteren ochtend heeft het hier ook gevroren, maar alles wat nu buitenstaat kan daar prima tegen.
Ik heb deze week de resten van de erwtenplanten waar ik de sprouts af heb gesneden buiten uitgeplant na ze eerst afgehard te hebben.
Ook heb ik de eerste lichting tuinbonen in de volle grond geplant.
Ik had ze dicht opeen voor gezaaid en kan daarom niet te lang wachten met planten omdat de wortels anders te veel in elkaar groeien.
Ik heb een pond rode sjalotten geplant, dat had al eerder gekund maar ik was dat vergeten.
Ook heb ik een paar plantenbakken voor gezaaid met tuinbonen, lage doperwten, suikererwten en peultjes.
De wintergroenten moeten nodig op. Vandaag de zijn de laatste pastinaken geoogst en verwerkt.
Vaak eten we ook een mix van groentes die er zijn:
Voor een schotel met droogboontjes:
De pastinaken:
Ik ben drie dagen bezig geweest om drie kuub mest te verplaatsen.
Hier ligt het anderhalve meter hoog maar de redelijk verse paardenmest is al weer flink ingezakt door de broei die er in kwam.
Ik heb eindelijk de aardbeien redelijk op orde. Ze beginnen door het zachte weer al flink te groeien en ik zag ook al de eerste bloemknoppen.
Onder glas vandaan komt nog even veel winterpostelein en koolblad.
Maar ook de rest is bijna klaar.
Buiten is ook al gezaaid, raapsteeltjes, snijmoes en rucola.
Ik heb meel kunnen kopen bij de molen dus er kan weer zoutarm brood gebakken worden.
Maar er wordt natuurlijk ook gebakken voor het lekkere, zoals deze crumble met als vulling custard en druivenjam uit de tuin.
0 reacties
Aanbevolen reacties
Er zijn geen reacties om weer te geven.