Jump to content

IvarK's Blog

Sign in to follow this  
  • entries
    4
  • comments
    11
  • views
    188

Grond bewerken.

Sign in to follow this  
IvarK

5,866 views

Hallo allemaal,

 

Een nieuw moestuin seizoen is in aantocht en dit jaar ben ik geen groentje meer

 

Vorig jaar eenvoudig begonnen met circa 6m2 en wat heb ik genoten, wat heb ik mij verbaasd en oké soms ook wat frustratie over het uitblijven van succes. Als eerstejaars mag ik al met al wel heel tevreden zijn met de opbrengst, wortels in overvloed, de lekkerste spinazie die ik in jaren heb gegeten, smaakvolle sperziebonen, één overheerlijke paprika, bleekselderij om van te snoepen, voldoende prei voor in de soep en de pasta en dan vergeet ik nog wel wat.

 

Jullie begrijpen, ik kan dus niet wachten op het komende seizoen. Nu ik de smaak te pakken heb, ben ik vandaag begonnen om de grond achter mijn tuin gereed te maken. De gemeente (Lelystad) laat dit stukje graag verslonzen dus ik voel mij vrij wat vierkante meters aan mijn tuin toe te voegen. Eén probleem, de grond is volledig ongelijk en staat vol met gras en onkruid. Vorig jaar heb ik al wat proberen te doen maar dit jaar gaan we het rigoureuzer aanpakken. Vanmiddag heb ik circa de helft van de klus geklaard. Alle graspollen er eerst uit, op één grote hoop. Vervolgens de grond helemaal uitgegraven en daarna het proces in omgekeerde volgorde weer terug.

 

Om de wildgroei van gras en overige onkruid tegen te gaan heb ik eerst alle graspollen in de kuil terug gegooid. Daarover heen heb ik compost gestrooid en dit vervolgens weer met ruwe donkere aarde aangevuld. Het is nog niet helemaal egaal maar volgend week doe ik de andere kant en dan gooi ik over het geheel nog wat extra donkere aarde.

 

Wat ik er vervolgens op ga verbouwen weet ik eigenlijk nog niet. Omdat dit lapje grond feitelijk openbaar is wil ik dat ook de buurt hiervan kan genieten. Een aardbeientoren is een optie maar ik ga zeker ook weer spinazie zaaien. Afijn, ik hou jullie wel op de hoogte van mijn vorderingen. Tips en trucs zijn altijd welkom.

 

Iedereen alvast een fijn seizoen gewenst!

 

groet, Ivar

moestuin-247011424015299.jpgmoestuin-172321424015301.jpgmoestuin-317461424015295.jpg

Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Goedeavond,

 

Als je graspollen/onkruid onderspit zorg dat je deze zo klein mogelijk gemaakt hebt anders krijg je in verloop van tijd in de ondergrond een ondoordringbare ' blauwe laag ' waardoor je geen fansoenlijke af/aanvoer van water krijgt.

 

m.v.g.

Hans.

Share this comment


Link to comment

Bedankt Hans, er zitten inderdaad nog best wel wat grote kluiten tussen. Volgende week ga ik de rest van het stukje grond doen, ik zal er dan voor zorgen dat eea heel klein wordt gemaakt en wellicht pak ik dan ook direct het stuk mee wat ik gisteren heb bewerkt want de doorloop van water lijkt mij wel cruciaal.

Share this comment


Link to comment

Even een kort berichtje maar de hele lap grond is eindelijk klaar. Was al met al best een klus maar laat het leuke werk kan nu beginnen.

 

Van de week ook heel wat zaden laten bezorgen en ook aardappels. Daar ga ik mij nu eerst eens even fijn over inlezen, tips uiteraard altijd welkom!

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...