Jump to content

IvarK

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Lelystad
 1. Ik heb de Annabelle am-ras gepoot, deze heb ik bij zaadhandel van der Wal gekocht.
 2. Allereerst de kas.. pfff wat een domper en die winkelbediende kan beter terug gaan naar de schoolbanken (vijverfolie hahahaha). Ik heb vandaag ook mijn patatjes in de grond gedaan, de allereerst keer dus ben erg benieuwd. Fijn seizoen!
 3. IvarK

  ...

  Ik moest goed kijken Veel plezier komend seizoen!
 4. Hallo allemaal, Gisteren was mijn kleine jongen jarig en door het zalige weer hebben we met zijn allen heerlijk in de tuin kunnen genieten. Vorig jaar was het al enkele weken eerder wat warmer en stond met zijn verjaardag al een heleboel mooi in bloei. Ik was toen weliswaar veel te ongeduldig maar al met al heb ik een prachtig seizoen gehad. Vandaag ben ik dus weer fervent van start gegaan. Allereerst heb ik nog eenmaal alle aarde achter op het stukje land lekker omgeploegd. Vervolgens heb ik daar drie rijen pootaardappelen geplant. Deze hadden al best wel stevige scheuten en wat mij betreft tijd om de grond in te gaan. Mede omdat ik deze eerst een paar weken binnen heb laten staan en ze daardoor ietwat rimpelig werden. De laatste twee weken heb ik ze in het tuinhuisje laten wennen aan de kou en vannacht zullen ze wel de schrik van hun leven krijgen in de koude grond! Daarna was het tijd voor de bakken, voor nieuwe lezers ik heb een lange bak in de tuin van ca 1,5 breed en 5,5 lang. In rijtjes keurig gezaaid, bloemkool (oke niet in een rijtje maar ca 50 cm bij elkaar vandaan), spinazie (diegene waar ik vorige jaar zo enorm van heb genoten, ijsbergsla, bietjes, sperziebonen bij het rek/klimop, en tot slot bleekselderij. Deze aarde heb ik afgelopen maanden lekker omgewoeld en compleet onkruidvrij gemaakt. Dat zal de komende maanden wel weer groeien maar eigenlijk vind ik dat juist lekker. Door de hurken en de aandacht even helemaal niet bij werk en andere beslommeringen. Het lapje grond, bij de aardappelen, heeft nog ruimte genoeg. Daar ga ik de komende maanden nog heel wat zaaien. Maar wat ik daar zeker ook wil hebben is mais. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, tips zijn uiteraard welkom! Binnen staat de paprika lekker voor het raam. Circa 20 mooie plantjes die wachten op een volgende fase. Resultaat van vandaag, vieze handen maar een bijzonder goed gevoel. Ik hoop dat jullie paasdagen ook zo zalig waren. Groeten uit Lelystad.
 5. IvarK

  Grond bewerken.

  Even een kort berichtje maar de hele lap grond is eindelijk klaar. Was al met al best een klus maar laat het leuke werk kan nu beginnen. Van de week ook heel wat zaden laten bezorgen en ook aardappels. Daar ga ik mij nu eerst eens even fijn over inlezen, tips uiteraard altijd welkom!
 6. IvarK

  Voornemens 2015

  Heel veel succes dit jaar met de tuin en de studie!
 7. Mooi plan hoor en een nog mooiere pup, zet hem op Babe vang die muizen!
 8. IvarK

  Compostosteren

  Van dat plassen over de compost heb ik juist uit diverse fora vernomen. Ik ga komend weekend weer aan de slag, wederom eea omscheppen want één van de tie rips is geknapt. De boel ligt dus nu een beetje overhoop..
 9. IvarK

  zaaien

  Geen idee, maar ik vind je updates tot op heden erg grappig voornamelijk over die "vegetarische" poes.
 10. welkom en succes met de grote tuin! Stuur ook eens wat foto's mee opdat wij de vorderingen kunnen zien.
 11. Welkom en benieuwd naar je foto's van de speciale zaden!
 12. Ook wij zijn begonnen! Zoonlief heeft wel direct een hoog stukje tuin/een bak gereserveerd want hij weet inmiddels dat plantjes kwetsbaar zijn. Hij en zijn voetballende vriendjes zullen dus met zorg omgaan met zijn kweeksels. Zijn enthousiasme vind ik super maar eerst eens zien hoe de zaadjes het gaan doen. Vandaag zag ik overigens in de lokale AH dat de eerste zaadjes als ontkiemen, bijzonder want dat had ik in dat klimaat niet verwacht. Ik heb overigens aan alle vrienden en familieleden gevraagd om de bakjes bij ons in te leveren indien zij er geen gebruik van maken. Alle zaadjes die ik over hou ga ik dan her en der door de stad/buurt in het wild zaaien. Dit heb ik afgelopen jaar ook gedaan met zonnebloem zaadjes/pitten en het resultaat was prachtig en grappig. Helaas heb ik daar weinig foto's van gemaakt maar voor wie het dit jaar wil volgen kijken maar eens op "zonnebloemen voor Lelystad"op facebook. https://www.facebook.com/zonnebloemenvoorlelystad
 13. Welkom, en wat ga je dit jaar zelf zaaien? Het ziet er gezellig uit hoor!
 14. Leuke update hoor, en je youtube linkje werkt gewoon hoor! Grappig hoe die kippen dat direct doorhebben. Groeten en veel tuinplezier!
 15. Veel plezier Sil dit nieuwe seizoen. Ik volg graag je ontwikkelingen met de kas want daar heb ik ook al menigmaal over getwijfeld om deze aan te schaffen. Have fun en groeten uit Lelystad!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...