Ga naar inhoud

Magnolia83's Blog

  • updates
    11
  • reacties
    19
  • bezoekers
    812

Voorpret!


Magnolia83

2765 weergaven

Een regendag is natuurlijk geen reden om niet met tuinieren bezig te zijn. We zijn vanmorgen dus met het hele gezin even naar het tuincentrum geweest. Hoewel ik met een driejarige erbij wat minder tijd heb om te snuffelen heb ik weer te veel gezien dat ik eigenlijk nog wil. Wat wordt een mens hebberig van al dat moois hè?

 

Grappig om te zien dat zelf groenten verbouwen ineens zo Hot is. De afdeling met groenten- en kruidenplanten is dit jaar weer twee keer zo groot als het afgelopen voorjaar. En gelukkig voor mij groeit de zaden afdeling ook alleen maar Door.

En natuurlijk heb ik me niet kunnen inhouden. en gelukkig hoefde dat ook niet want omdat ik me verkeken had op de grootte van het linker deel van de tuin hebben we land 'over' t.o.v. het oorspronkelijke plan. Wat een geluk!

2015042516563314271429987276.jpg

 

Daarbij heb ik steeds ruzie met de wortels zaaien. Ik doe iets fout. Want er komt maar weinig op. Afgelopen jaar heb ik uit pure ellende maar in trays gezaaid en overgeplant in de moestuin. Omslachtig maar doeltreffend. Want een moestuin zonder wortelen kan wat mij betreft niet. Super lekker vinden wij die vers van het land! Maar goed, de eerste rij in de volle grond is maar half opgekomen. Gisteren heb ik weer bijgezet. Vandaag heb ik zaden bijgekocht in pillenvorm. Het gaat gewoon lukken, punt!

2 reacties


Aanbevolen reacties

was vorig jaar het bed van de wortels te droog? dan ontkiemen ze niet lekker, wortel wil graag constant een beetje vochtig zijn maar ook weer niet te.

Link naar reactie

Dat zou kunnen Loes, geen idee. Ik heb het zaaibed wel steeds water gegeven als ik op de tuin was. Zowel afgelopen seizoen als het huidige. Ik ben benieuwd of het nu wel gaat lukken met de zaadpillen.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...