Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    12
  • views
    202

Regen, regen, regen..

Sign in to follow this  
iebeltje111

24,218 views

Hier weer een update van de tuin. Eindelijk kon ik gister weer even in de tuin wat doen, na al die regenachtige dagen.

En op de dagen dat het droog was moest ik werken. Dus best wel balen.

Maar goed. Gisterochtend begon ineens het zonnetje door te komen en op buienradar zou 's avonds pas regen komen, dus ik wist niet hoe snel ik buiten moest komen!

 

In mijn vorige update vertelde ik over een idee met een speciekuip en mijn bonenplantjes. Dit heb ik gister uiteindelijk kunnen uitvoeren en het is precies zo geworden als ik in gedachten had! Nu moeten de plantjes nog goed gaan groeien. Het beviel me zo goed om in die speciekuip te werken, dat ik er gister nog een ben gaan halen in de winkel. Hier heb ik mijn voorgezaaide sla en bietjes in gedaan. Dit omdat ik ze niet in de volle grond durf te zetten, vanwege de slakken. Echter had ik ook nog prei, boerenkool en spruiten voorgezaaid. Dus deze zullen toch echt moeten zien te doorstaan in de volle grond. Ik vind op het moment nog veel slakken, maar ze richten maar weinig schade aan. Op het moment eten ze het liefste de dahlia's op en nog niet echt veel groentenplantjes.

IMG375797191464944784.JPG

 

De moestuinbak merkt ook niks van de slakken. Maar toch werd er aan de blaadjes gegeten. Ik heb de bak grondig doorzocht naar slakken en rupsen. Maar van beide geen spoor. En toen merkte mijn vriend op dat er veel vogels in de tuin zaten. Dus heb ik het net van vorig jaar uit de schuur gehaald en een constructie over de moestuinbak gezet om de vogeltjes te weren.

IMG375671341464944777.JPG

 

Verder heb ik ook nog voorgezaaide worteltjes uitgeplant in de tuin. Ik had ze in eierdoosjes voorgezaaid als probeersel. Ik had daar wat over gelezen en gezien ik al een aantal keren had geprobeerd in de volle grond te zaaien zonder succes leek me dit een goed idee. Er kwamen al veel sprietjes omhoog en daarom heb ik ze gister snel in de tuin gezet!

IMG375551631464944768.JPG

 

Verder heb ik van mijn moeder een kroesjelestruikje gekregen (kruisbes). Mijn Oma houdt ervan en daarom leek het mijn moeder een goed idee om ze bij mijn verzameling fruitstruikjes te zetten. Omdat ik ook graag bak, zou ik dan dus een kroesjelevlaai voor Oma kunnen maken. Maar dat zal waarschijnlijk volgend jaar worden eer dit struikje genoeg besjes produceert voor een hele vlaai.

IMG375434661464944760.JPG

 

Oh, en de aardbeien hangen eindelijk!! Ik ben heel blij met het resultaat!!

IMG375849631464944792.JPG

 

En dit weekend zal ik mijn eerste komkommer kunnen gaan eten. Heel benieuwd hoe hij smaakt!

IMG375128251464944747.JPG

 

Groetjes!!

Sign in to follow this  


1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...