Ga naar inhoud

Helly's Urban Homestead

  • updates
    63
  • reacties
    252
  • bezoekers
    1638

Foto's update


Helly

14255 weergaven

Vandaag is het, net als voorgaande dagen niet al te geweldig qua weer. Grijze wolken trekken hier overheen en met een graad of 9 á 10 is het hier nog steeds waterkoud! Brrr Ik had wat willen uitplanten maar ik blijf nog even binnen.

We maken in plaats van het uitplanten een nieuwe update met foto's. Heb ik toch iets te doen

 

En we trappen af met de meiraapjes. Het groen staat er fris bij. Ik weet niet wanneer ik ze moet oogsten maar ik houd de grootte aan van een rode biet. Dan zit ik denk ik altijd goed. Achter de meiraapjes staan stambonen van het ras Prelude, echter is die niet te zien door al dat uitbundige groen

 

dsc019963421338880479.JPG

 

Achter de rij stambonen staan een paar stokbonen tussen de hangmanden met sla. Hier de Blauhilde. Deze geeft blauw-paarse bonen. Leek mij een mooie afwisseling tussen al dat groen. Helaas wou het ras Neckargold niet omhoog komen, ze zijn verschimmeld zag ik achteraf dus we hebben met dat warme weer te enthousiast water gegeven

 

dsc020031331338880637.JPG

 

Rechts van de meiraapjes staan slaplantjes en daarnaast komt een rij bieten Kogel en Cylindra, met daarachter een rij stamslabonen Speedy. Rechtsachter zie je nog enkele maïsplantjes staan.

 

dsc020165091338880926.JPG

 

Achter de Speedy staan een paar stokbonen Borlotti. Ik ben heel benieuwd hoe die er uit gaan zien! De bonen op zich zijn al geweldig mooi.

 

dsc020232301338881187.JPG

 

De 1e knoppen in sommige paprikaplanten komen te voorschijn. Ik vind wel wat de planten vergeleken bij vorig jaar een stuk kleiner zijn voor ze knoppen krijgen. Ik vraag me af of ik ze moet bijmesten?

 

dsc020329831338881294.JPG

 

De rij tomatenplanten heb ik ietwat 'ontbost'. Er lagen een paar over de grond, of scheef. En dat was niet om aan te zien. Laat staan dat dat goed kan groeien. Dus een paar korte bamboestokjes opgezocht en een rek achter het tomaten/paprikabed neergezet en hier en daar opgebonden en voorzichtig om de stokjes gedraaid. De onderste bladeren verwijderd en flink veel dieven eruit gehaald, want ik was daar nog niet aan toegekomen en had ze schromelijk verwaarloosd. Nu staan ze er weer (met hulp) netjes en fier bij!

Een paar dieven waren zo groot dat ik ze in een apart potje of op een leeg plekje in het bed heb gezet. En ze slaan goed aan, want ze staan er nog stevig bij.

De tomatenplant die hier t beste erbij staat, is toch wel de Calebash Purple. Een flinke stevige plant met mooie groene bladeren. Deze staat apart in een pot en ik ben heel benieuwd wat daar vanaf gaat komen. Die komt zeker volgend jaar terug.

De goudsbloemen aan de voorkant doen er lang over om te bloeien. Ze hebben er ook geen zin in met dit weer.

 

dsc020632571338881409.JPG

 

Door de val van de stellage is de naam van dit bossige tomatenplantje niet meer te achterhalen, en het valt niet meer te dieven, zo'n wirwar dat t is geworden

Misschien is t ook niet nodig bij deze soort maar mooi staat ie er niet bij. En waarschijnlijk (door het ontbreken van de naam) staat ie ook in een veel te grote pot. Kan ik deze alsnog in een kleinere pot zetten vraag ik mij af

 

dsc020985781338881884.JPG

 

Met de aardappels gaat het vooralsnog goed

Ik ben nu een paar struikbonen (Saxa) aan het ontkiemen á la Rantje en als die een wortel hebben ontwikkeld (of eerder?) mogen die achter de rij aardappels staan. Ik zit er aan te denken de fietswielen gewoon in te graven omdat ik niet weet of struikbonen wat steun nodig hebben. En ach zijn we gelijk aan het recyclen.

Je kunt nog het puntje van het opblaasbare bootje zien, die is inmiddels lek Maar er is ook goed nieuws, de extra doppen van het zwembad die we kwijt waren, zijn terecht Kan die (als het zomers weer wordt) toch worden opgeblazen en gevuld. Scheelt toch weer iets nieuws kopen want daar hadden we weinig zin aan.

 

dsc021328101338882040.JPG

 

Een update over de zaaitray: het gaat goed, hier en daar is er al enig groens te zien bij de afdelingen chinese kool, paksoi en sla.

 

dsc021522201338882201.JPG

 

De bloemenmix moet hoognodig in tuin of pot!

 

dsc021613451338882518.JPG

 

En binnenkort wordt het opnieuw peultjes knippen!

 

dsc022184911338882606.JPG

 

De MTFD plantjes in pot zien er gezond en florerend uit De paprika en peper, linker Tom tomaat en de rozemarijn zijn van mezelf.

 

dsc023042241338882721.JPG

 

En wat zien die snijbiet plantjes er heerlijk uit. Dat rode contrast vind ik erg mooi in zo'n pot. Eindelijk snijbiet uit eigen tuin! Vorig jaar was het de mineervlieg die steeds roet in het eten gooide. Maar nu is er meer hoop

Als ik die foto bekijk dan is het voor volgend jaar misschien een idee om 1 snijbiet in het midden te planten, en wat aardbeien erom heen te planten. Wordt vast een hele mooie combi (als dat mogelijk is qua combinatieteelt).

 

dsc023138361338882866.JPG

3 reacties


Aanbevolen reacties

Ondanks de kou krijg ik toch wel zomerkriebels als ik naar je foto's kijk!

 

En die goudsbloemen... Ik vond het ook lang duren, maar toen eenmaal de eerste knop open ging... Nu gaat t super snel... Ben bang dat ie alweer bijna uitgebloeid is...

Link naar reactie
Ondanks de kou krijg ik toch wel zomerkriebels als ik naar je foto's kijk!

 

En die goudsbloemen... Ik vond het ook lang duren, maar toen eenmaal de eerste knop open ging... Nu gaat t super snel... Ben bang dat ie alweer bijna uitgebloeid is...

Zulke zomerse foto's heb ik toch niet gemaakt Was toch flink bewolkt vanmorgen. Nu komt er hier en daar s een straaltje zon door.

Nu al weer uitgebloeit Dat gaat wel razendsnel dan!

Link naar reactie

Er zitten nog knoppen in mn goudsbloemen, die nog moeten openen... Maar ik vind het wachten vaak zolang duren, en de bloei vliegt voorbij!

 

En nee inderdaad, zon is niet op je foto's te zien... Maar wel een tuin die zomer-klaar is! Als je al dat moois en lekkers ziet groeien... Dan krijg ik de zomerkriebels!

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...