Jump to content
  • entries
    42
  • comments
    135
  • views
    2,194

Eind april 2020


Jorg

441 views

 Share

Fijn die regen. De tuin staat er gelijk een stuk mooier bij en de zaden gaan de lucht in. Ik heb net voor de regenachtige week ook organische mest + zieweerkalk gestrooid (cultavita NPK 10-4-6 en magnesium ).

 

Aardappels komen boven

IMG_6341.JPG

 

Spitskool en rode kool

Deel van plantjes was aangevreten door de woelmuizen (behoorlijk aantal aanwezig op ons complex). Gelukkig had ik backup plantjes, dus 5 planten vervangen, de rest van de backupplanten weggegeven aan tuinder op ons complex.

IMG_6342.JPG

 

Broccoli en koolrabi

Koolrabi is een van mijn favoriete zomer groenten. Helaas uitval van twee/drie planten door woelmuizen. Helaas ook geen backup plantjes.

IMG_6343.JPG

 

Je ziet ook de bonenstaken al staan. Bonen (berlotti, citroen en spekbonen) heb ik begin van de week thuis gezaaid, die staan inmiddels al boven!

 

Wortel en bietjes

Komen langzaam boven. Helaas wel wat vraatschade van eenden en fazanten. Bij de wortels kijk deze week even waar ik nog bij moet zaaien. Bietjes zijn altijd te dik gezaaid en kan ik gelukkig makkelijk verplanten.

IMG_6346.JPG

 

IMG_6345.JPG

 

Uien en knoflook

Het heeft met de droogte even geduurd voordat de pootuitjes gingen groeien, maar een weekje regen doet veel. De voorste bedden zijn pootuitjes (en ook hier: eenden en ander vogels hebben hier wat uitjes beschadigd). Het bed linksachter thuis gezaaide uien die begin van de week zijn uitgeplant. Ik had genoeg om alle bedden van zaaiuien te voorzien, maar kon niet wachten op de trage groei - dus toch pootuitjes geplant. De zijn helaas minder goed bewaarbaar en schieten ook sneller door. De zaaiuien weggegeven aan tuinder op complex.

IMG_6347.JPG

Afwachten

Nu is het weer afwachten tot warmere nachten, zodat de bonen, paprika's, pepers, tomaten, knolselderij, bleekselderij en courgette naar buiten kunnen.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...