Jump to content

Flup's Blog

 • entries
  30
 • comments
  80
 • views
  262

De tuin is vol!

Sign in to follow this  
Flup

156 views

Jaja, u leest het goed, mijn moestuin staat vol. Lastig want ik heb nog meer dan genoeg om te zaaien. Nu kan ik natuurlijk ook alle doorgeschoten planten weghalen (sla, snijbiet, lavas), maar die heb ik voor de zaadwinning. En de sla ook voor de schapen van de buren. Dat groeit sneller dan wij kunnen opeten. Ook de tuinbonen kan ik er wel uithalen, maar nog niet alles is helemaal uitgegrgoeid en ik wil grote tuinbonen. Geduld dus!

 

68_Overzicht.thumb.jpg.eafab8d96fa26f5ede3402bd9c240cee.jpg

 

Nu heb ik ook wat extra groentebedden gemaakt, maar ook die staan al vol. De schaduwborder staat vol met bloemen en wat kool ertussen. De grote border langs ons huis staat ook vol bloemen en de peulen die ik voor de zaadwinning nog heb staan. Tussen de bloemen heb ik al wat tomatenplanten geplant, want ja, die moeten ook in de tuin. Ook de borders aan de rand van de tuin staan vol met bloemen, struiken en komkommers. Die pasten namelijk ook niet meer in de moestuin. Ook het lasagnabed is vol. Al was daar nog wel meer ruimte voor planten, maar we konden tussendoor wat schapenmest ophalen. Dus heb ik een deel daar er maar ingekieperd. En door de gekregen schapenwol heb ik de overige kale ruimte maar met schapenwol gevuld. Mooi mulchmateriaal! 

 

72_Lasagnabed.thumb.jpg.12e17ad98c395ca218e1ffabb6132c8f.jpg 

 

Morgen nog even flink gieten, zodat het goed op de boden "verkleeft" en het minder aantrekkelijk voor muizen en ander ongedierte wordt. Want die hoef ik nu ook weer niet in de tuin. Ongedierte genoeg trouwens. Naast de woelmuizen zit er ook een mol in de tuin. Die graaft onder de bieten en daar houden mijn bieten niet zo van. Het tuinpad is nu ook wat anders door de molshopen, maar als het daarbij blijft heb ik niets te klagen. Verder wel veel last van aardvlooien. Die heb ik elk jaar wel, maar dit jaar zijn het er uitzonderlijk veel! Ze zitten zelfs in de terrasbakken op bijvoorbeeld mijn Datura.

 

80_Aardvlooien.thumb.jpg.c983d9e708a50336f008fdd18848e0fa.jpg

 

Als ik die zou moeten bestrijden, zou mijn hele tuin vol gele plakplaatjes moeten hangen, zoveel zijn het er. Plakplaatjes heb ik niet in de tuin (past ook niet meer tussen al mijn planten), hopelijk eten de vogels deze beestjes ook. Wat de vogels dan weer niet eten zijn mijn zure kersen. En dat terwijl de hele boom volhangt! Ook mijn aardbeien laten ze nu wel aardig met rust. Het zijn er veel, maar de aarbeien zijn wat klein. Had ze toch meer water moeten geven in de droge periode. Leermoment voor de komende jaren. Verder groeit en bloeit alles nu wel goed, ook het onkruid. Heb nu ook, in tegenstelling tot voorgaande jaren, heel veel bloemen gezaaid en gepoot. Heb in mijn moestuin een bloemenbed aangelegd (ziet er nu rommelig uit, want nauwelijks bloemen nog) en zaai overal flink wat bloemen. Alles voor de bijen en voor mij. Bloemen zijn mooi.

 

89_Bloem.thumb.jpg.0344f859597db496072624c6328b8a3d.jpg

 

Ook de moestuinplanten groeien goed. Heb vandaag de eerste tomaat en komkommer geoogst (lekker!). Naast mijn dagelijkse portie aardbeien, aalbessen en zelfs de zure kersen.

 

106_Divers.thumb.jpg.f740153d770614611dba517356a94e71.jpg

 

111_Knolselderij.thumb.jpg.43a8a4a08a5381d016fb2497fa4a0cf0.jpg

 • Like 4
Sign in to follow this  


4 Comments


Recommended Comments

Quote

Verder wel veel last van aardvlooien. 

Weet je zeker dat dat aardvlooien zijn, ik heb ze een paar jaar terug wel eens gehad, maar zagen er volgens mij anders uit.

Als je naar ze toebeweegt met je hand springen ze dan weg? 

 

 

Share this comment


Link to comment

Ziet er mooi gevuld en groen uit! Bijzonder gezicht het bed met schapenwol ook, benieuwd hoe je dat de komende tijd gaat ervaren, de planten erop zien we mooi groot uit al.

Share this comment


Link to comment

Dank jullie wel. Ben ook heel benieuwd hoe het lasagnabed zich verder ontwikkelt. Er moeten meer lagen op, maar dat is voor volgend jaar / deze winter. Hopelijk houdt de schapenwol ook de ondergrond goed vochtig, dat scheelt ook flink wat met het gieten.

 

@rorror

Goede vraag. Ik vind ze er wel wat op lijken, maar heb ze verder niet bekeken. En ze vliegen ook en dat doen aardvlooien niet bij mijn weten. Je zou zomaar eens gelijk kunnen hebben. Nu eens uitzoeken wat het wel is. We hebben er in ieder geval heeeeeeeel veel van.

 • Like 1

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...