Ga naar inhoud

Arja's avontuur

  • updates
    43
  • reacties
    113
  • bezoekers
    22278

7 reacties


Aanbevolen reacties

RobO

Geplaatst:

doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

 

wat doe jij met de blokjes?

Arja

Geplaatst:

Meestal wordt het soep of curry of ovenschotel.

 

Blokjes gebruiksklaar on de vriezer vind ik het fijnst, ik kan ze dan nog voor verschillende gerechten gebruiken, en het zware en tijdrovende deel is al gedaan. 

  • Like 1
Jorg

Geplaatst:

7 uren geleden, RobO zei:

doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

 

wat doe jij met de blokjes?

Klinkt goed die ovenschotel, recept (ga nu ook zoeken in recepten rubriek)?

  • Like 1
Jorieke123

Geplaatst:

Als er na het ontdooien wat teveel vocht vrij komt dan giet je het toch wat af? Of ontdooien in een vergiet o.i.d.? :thumbup:

RobO

Geplaatst:

dat vocht laten de stukjes pas los in de ovenschotel tijdens het garen, dus de schotel wordt onderin te nat en de pompo wordt helemaal slap

je verliest te veel bite zeg maar

 

recept: 6 p

 

een ovenschaal van 20x 40x8 ongeveer

op de bodem een laagje dun gesneden aardappelplakjes, wij doen Frieslander, 0,5 cm dik

daarop een laagje pompo ook 0,5 cm dik

daarover wat salie of tijm , P&Z, 1 eetlepel knoflookolie (2 tenen uitgeknepen in 0,1 l olie), 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas en/of parmezaan en/of snippers puntpaprika en/of snippers zongedroogde tomaat (= onze favoriet) en/of wat kleine stukjes ham en/of spekjes (heeft u al keuzestressss? 🙃)

 

laagjes herhalen tot de schaal bijna vol is, bovenste laagje met schijfjes aardappel doen en daarna wat goede kippenbouillon over de schaal schenken, 1 kopje is genoeg, om alles te laten garen en smeuiig te maken

daarna als laatste een laagje paneer met wat klontjes roomboter,

 

afdekken met alufolie en daarna 20 minuten in de oven op 180 graden en vervolgens ongeveer 20 minuten zonder alufolie  tot precies klaar en gaar (wij prikken even met een ouderwetsche breinaald)  en lekker korstje, evt even heel kort nagrillen voor een bruine bovenkant

 

 

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...