Jump to content
  • entries
    13
  • comments
    59
  • views
    857

Morgen gaat het dan toch echt beginnen!


Wendy0411

4,347 views

 Share

Pfff... Na deze regenachtige dagen eigenlijk weinig kunnen doen in onze nieuwe grote moestuin! Balen! Gelukkig hebben we wel het meeste onkruid weggehaald. Bij de sloot hebben we riet, gras en onkruid weggeknipt, hier willen we ook een terrasje gaan aanleggen met wat fruitboompjes/struikjes. Aan het begin van de tuin hebben we ons hekje wat zichtbaarder gemaakt door ook veel weg te knippen, om te scheppen en weet ik veel wat nog meer! Tjemig, eigenlijk belachelijk hoe lang je bezig kan zijn met zo'n beetje onkruid! Maar buiten aan het werk zijn is echt heerlijk

 

Morgen gaan we zaaien, weer of geen weer, onze zaden gaan de grond in ! Het plan is gemaakt, we hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het wisselteeltschema in de groente- en fruitencyclopedie, dus hopelijk moet dat goedkomen! Eerst moesten we goed uitzoeken wat er nog wel en niet gezaaid mocht worden, maar uiteindelijk hebben we een plan (let niet op de verhoudingen, die zijn helemaal zoek hoor ):

zaaiplan19951339788739.jpg

 

Aardbeien krijgen een vast stekkie tussen de bloemen voor ons terras. Alles moet nog aangelegd worden, als het goed is gaan we maandag stenen ophalen om paden aan te leggen.

Het bed aardappels / kruiden en dat bed er rechts naast met kolen moeten we nog even over nadenken, geloof dat dat niet zo goed past in het wisselschema... Voor tips sta ik open!! Aardappels kunnen nu niet meer, dus denk dat we dat leeg laten staan... Willen straks ook nog knoflook, lastig.. Haha. Voor morgen moeten we in ieder geval iets bedacht hebben en anders zien we het wel Van dingen uitproberen leren we toch het meest!

 

Zo ziet het er tot op heden uit:

img-20120613-wa000374741339789611.jpg

Best een verschil toch, met de foto's uit de vorige update Jawel, we hebben echt wel wat werk verzet!

Achter het hegje staan al een paar zonnebloemen die ik thuis heb gezaaid en nu daar heb uitgeplant. Willen daar nog meer bloemen neerzetten, wat kleur, daar houden we van!

 

Zondag zal er wel weer een update volgen, maar dan met platgelopen paden en zaaisels erin. Oh ja, morgenvroeg eerst naar de markt, schijnt een kraampje te zijn waar ze minigroenteplantjes verkopen voor weinig. En even naar Action voor gieter en prutjes. Heb er nu al helemaal zin in zeg! Leuk

 

Thuis gaat trouwens ook alles wel redelijk. Heb mijn komkommers en courgette in grote potten gezet, een druif die mooi tegen een rekje kan klimmen, in mijn MMbak komen de stambonen purple queen op, de lage snijbonen groeien ook goed. Van de broccoli, spruitjes en sugar snaps nog niks te zien... Sla gaat goed, al paar keer van gegeten.

 

Al met al, ik vind het heerlijk, dat gepruts in de tuin! Nu hopen dat het allemaal voorspoedig gaat. Ik wens groeibaar weer

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Hier toch nog even een fotootje van de mini-zonnebloemen achter de heg:

imag147368981339790641.jpg

 

En een foto van mijn komkommers in de pot:

imag150082201339790842.jpg

 

En mijn courgette:

imag149412231339790832.jpg

 

Dahaaagggg

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...