Jump to content
  • entries
    13
  • comments
    59
  • views
    1,202

Jaaaaa!! Moestuinieren in het groot


Wendy0411

5,848 views

Vanavond samen met mijn schoonzusje naar een moestuinenvereniging gegaan en besloten om 1 are tuin te gaan huren!! Joeehooee Vinden het allebei helemaal leuk!

 

Het ziet er nog niet uit en ze moeten het ook nog frezen en weet ik wat, maar het begin is er!

 

Paar fotootjes gemaakt natuurlijk.....

imag137274281339188275.jpg

Vanaf de ingang van de vereniging, ons tuintje ligt linksachter op de foto. Vind het complex in ieder geval prachtig!

 

imag136979111339188245.jpg

Vanaf de voorkant, zonnetje gaat links onder. Waarom dat grijze zeil er ligt, geen idee, maar er zit vast iets moois onder.... Haha, hoop ik

 

imag136845441339188232.jpg

Vanaf de achterkant, zonnetje gaat rechts onder Achter de tuin loopt een slootje, waar we ons water vandaan kunnen halen. Toch ook maar op zoek naar een regenton! En gratis tegels

 

Morgen bellen dat we deze willen en dan gaan ze hopelijk vlug aan de slag, zodat wij ook snel aan de slag kunnen! Ik blijf thuis ook nog lekker prutsen met mijn plantjes, vind het zo leuk!

 

Meer foto's volgen zeker!!

4 Comments


Recommended Comments

Gefeliciteerd! Wat super gaaf zeg, enne dat zeil is om onkruid te voorkomen (of om het weg te krijgen)

 

Je gaat het druk krijgen hoor maar er is best nog wat te doen. Corgettes zijn nog goed te zaaien en zo zijn er meer dingen.

Mag je je helemaal gaan verdiepen in wisselteelt e.d. En misschien wat leuke fruitboompjes/struiken enzo...

 

Nou we gaan het wel zien en lezen hier, succes alvast

Link to comment

Thnx Rantje!

 

We hebben de groente- en fruitencyclopedie erbij gepakt en zijn ons inderdaad al helemaal aan het verdiepen in wisselteelt en wat bij elkaar mag en zo... Tjemig, daar komt wel wat meer bij kijken dan de MM. Maar daarom vind ik de MM niet minder leuk! Blijf lekker mijn sla en kruiden ook thuis zaaien. Vanavond ook weer heerlijk sla uit de tuin gegeten, hoe leuk is het om met je vergiet naar de tuin te gaan om daar sla te plukken. Fantastisch toch?

 

Maar we hebben ontdekt dat er best nog veel kan in juni: stokbonen, spinazie, broccoli, courgette, wortel, andijvie, rode biet, witlof... Daar gaan we ons wel mee redden! Heel leuk, hebben er zin in in ieder geval!

Link to comment

Nou, gister is er gefreesd, helaas lag ik met migraine in bed, dus helemaal NIKS kunnen doen... Baalde enorm, want was echt mooi weer! Nu hard duimen dat het vanavond droog is... Gisteravond nog wel even wezen kijken en het is echt een flink stuk, superleuk!

 

Mocht het vanavond droog zijn, dan gaan mijn schoonzusje en ik wel even wat onkruid weghalen, vooral bij het hekje aan het begin staat veel, dat moet netjes zodat we daar misschien wel wat vruchtenboompjes/struikjes neer kunnen zetten. Daarnaast moet de sloot een beetje uitgegraven worden of zo, staat nou niet bepaald heel veel water om ons tuintje te bewateren... Maar daar verzinnen we nog wel wat op. De regentonnen zijn als het goed is ook al geregeld, alleen nog even bedenken hoe we daar water in gaan krijgen zonder dak met afvoer die het water daar mooi in kan krijgen... Even iets creatiefs bedenken..

Verder moeten we het plan nog maken.... Haha! Maar komt helemaal goed.

 

Thuis heb ik gister trouwens (heel rustig op mijn gemakje, stomme hoofdpijn!!) mijn komkommers met z'n 2tjes in een grote bloemenpot geplant, dus hopelijk gaat dat goed aanslaan. Mijn courgette moet ook nog steeds in een grotere pot... Verder gister nog 4 broccoli, 4 spruitkool en 4 sugarsnaps gezaaid in mijn MM. Radijs zag er niet uit, dus die heb ik eruit getrokken, megaveel blad en gebarsten radijs...

Oh, en gister heb ik mijn blauwe druif van de Aldi een mooi plekje gegeven.

 

Nou, update in een update, maar vond het niet nodig om hiervoor een nieuw bericht te openen...

 

Foto's volgen deze week wel als we de tuin wat meer bewerkt hebben

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...