Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,682

Market garden / ouderwetse keukentuin aanpassing ...


Jane Doe

393 views

Wat een weertje, de zon brand er op los. In de kas niet uit te houden, alle ramen open en doortochten.

Na een weekendje ziek, draaierig en misselijk ach ja als het geen migraine is kan dat er ook nog wel bij. Eerste pad graszoden uit gestoken, daar komen dan eerste aardappels in. Daarna kunnen er groentjes, kruidjes, bloempjes en fruitjes, alles behalve mooie grond arme zandbodem met stenen. Maar we zullen van boven compost en grasmülch aanbrengen, zal met de tijd wel de grond verbeteren. Tot die tijd maar met extra voeding en water geven.

Zo maar de aardappeltjes snijden, voordat ik ze kan poten. Geen idee hoeveel aardappels in zo een bed gaan, maar zullen er best veel zijn dus afwachten hoeveel paden we poten kunnen. Moet toch stukje voor stukje, dus bed voor bed en dan zien we wel. 

De uitjes staan mooi te bloeien, mogen ze voor zaadjes en staat ook wel fleurig. En er gaan wat op de post, 

Voor de laurierheg runderdüng pallets, hadje rond om de planten strooien, zal de heg wel een een groeispurtje geven. Druppelslang langs de heg leggen en dan regelmatig water geven. Wil dat de laurierplantjes zo snel mogelijk groeien en een heg vormen, om van het rare gedoe van de buren af te zijn. Kan mensen die zich zo afschotten en van hun tuin een gevangenis maken niet begrijpen. Maar dat moet ieder voor zich weten en lekker zijn gang gaan, ik stoor me er niet aan en doe lekker mijn ding. Maar een dichte heg zal wel rust geven en mooi staan, in de winter ook mooi groen en de vogels zullen plaats vinden voor hun nest. Kijk er al helemaal naar uit, zo ook de nest- en voerkasten voor de eekhoorntjes. 

Ben bang dat de lavendel dwerg a 30 cm niet zullen kiemen, dus zal wat plantjes moeten zien te krijgen. Weten jullie welke dwergsoorten 30 cm er zijn? Kon 2 a 3 soorten vinden, vindt het wel leuk verschillende soorten te planten. 

 

 • Like 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...