Jump to content

Eerste blog Van de huidige status


MrWahloh

572 views

Mijn eerste blog-entry, het leek me wel leuk om mee te doen met de blogs hier in de hoop dat de tuinierders met wat meer ervaring zo af en toe wat tips konden geven. :)

 

We beginnen even met een korte timelapse.

 

 

IMAG2987.jpg

 

11 Mei, de dag dat ik een omheining om het tuintje heb gemaakt. Radijs, wortel en lage snijbonen zijn al gezaaid twee of drie weken eerder. Radijs begint hier al boven te komen, De courgette en spitskool planten staan nog binnen in potjes en worden een week later bijgezet.

 

 

IMAG3021.jpg

 

29 Mei, de radijs gaat goed, er is één courgetteplant gesneuveld door de harde wind en regen. De lage snijbonen die ik binnen gezaaid heb, omdat de buiten gezaaide niet boven willen komen, zijn uitgeplant. De wortel heeft het net zoals de snijbonen heel moeilijk, er is nog bijna niks bovengekomen.

 

 

IMAG3061.jpg

 

12 Juni, aantal radijzen geoogst, de wortel laat zich eindelijk duidelijk zien en ik kan het onkruid plukken en heb de kale stukken bijgezaaid. De snijbonen zijn nog wat triestig. Peulen die ik een week eerder heb gezet gaan goed en ben erg trots op de courgetten en spitskool planten.

 

 

IMAG3095.jpg

 

19 Juni, weer radijzen geoogst, wortel gaat langzaam zijn gang. Teleurgesteld in de snijbonen, weinig progressie. Peulen, courgetten en spitskool gaat top!

 

 

En dan komen we bij vandaag, 26 Juni.

 

De restrerende radijzen zijn zowat allemaal uitgeschoten dus die heb ik eruit gehaald, daar wil ik over een paar weken twee boerenkoolplanten zetten.

 

De wortels gaan nog steeds zijn gangetje.

 

De snijbonen hebben last van bladluis. Ik moet even onderzoeken hoe ik dat ga aanpakken. Lieveheersbeestjes zijn in ieder geval geen optie want er lopen veel mieren rond.

 

De spitskool gaat nog steeds lekker door. Door de regenval van afgelopen week zijn deze, samen met de courgetten flink gegroeid. Er is wel last van rupsen, er zitten gaatjes in de bladeren en per toeval heb ik een rupsje kunnen vinden en verplaatsen. Ik hoop maar dat ik een beetje spitskool overhoud.

 

De courgette zijn echt ontploft, haha. Er zijn meerdere vruchten zichtbaar en alle planten bevatten bloemen. Ik hoop maar dat de bijen druk zijn geweest want ik heb niks zelf bestoven, we zullen het zien. De courgetteplant heeft overigens ook hier en daar wat bladluis maar ik geloof dat deze planten wel wat sterker zijn en het overleven.

 

IMAG3123.jpg

 

IMAG3124.jpg

 

IMAG3127.jpg

 

IMAG3130.jpg

 

IMAG3128.jpg

 

 

De moestuin is in de achtertuin van mijn ouders omdat ik zelf geen grote tuin heb. In mijn eigen tuin heb ik nog wat groente in potten staan maar dat is iets voor een andere keer.

 

Heb je nu het lezen van dit blog vragen, opmerkingen of suggesties? Plaats ze gerust in de comments!

  • Like 6

4 Comments


Recommended Comments

Nou niet echt commentaar. Je loopt tegen dezelfde zaken op als iedereen denk ik. Een beetje beestjes in je groente is niet erg en zelfs normaal, een sterke plant kan veel hebben. Volgend jaar de courgettes misschien niet zo dicht op de kolen planten, ze zullen nog wel verder uitgroeien.

Link to comment

Ook van mij helaas geen tips, maar ik vind het leuk om te zien dat je zo goed begonnen ben. Ik ben vandaag voor het eerst online gegaan met probleem met appelboom. 

Ik vind tuinieren leuk, maar ook lastig door onwetendheid. In de tuin die ik sinds twee jaar heb zit een moestuin, kas en fruitbomen. Een hoop werk, maar ook leuk.

Net als jij hoop ik kennis op te doen en te delen. 

 

Goed bezig hoor!

Link to comment

@appelvrouw Ja de courgettes heb ik onderschat. Ondanks dat mijn oma bij het planten al had aangegeven dat die veel ruimte nodig hebben, heb ik het iets te dicht op de spitskolen gezet. Zo veel mogelijk in het moestuintje proberen te proppen. :P

 

@owen Tuinieren is een leuke hobby en al doende leert men. Ik hoop over een paar jaar nog eens een huisje te kunnen kopen met een grotere tuin zodat ik gewoon een moestuin aan huis kan onderhouden, of een volkstuintje dat zou ook nog gaan. Heel veel succes en plezier gewenst! :D 

  • Like 1
Link to comment

Ik weet niet of het bij iedereen 'normaal' is maar bij mij is het iedergeval normaal dat wortels heel lang over doen voordat ze echt gaan groeien, in tegenstelling tot radijzen die dan juist weer heel snel klaar zijn.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...