Jump to content

MrWahloh

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @redzebra Aha, extra bijvoeden is dus niet nodig maar spreiden van water wel. Ik heb met m'n stomme kop natuurlijk weer de aangetaste tomaten uit de plant gehaald. Wat je zegt klinkt logisch, de plant kan weer energie uit de vruchten halen. Thanks!
 2. Afgelopen week al een paar tomaten kunnen oogsten. De rest van de trossen staan er ook goed bij. Alleen kwam ik er vandaag een tegen met neusrot en veel informatie hierover op het internet gaat alle kanten op: vochtstress (is het dan te veel water of te weinig?) of een Calcium te kort (dacht dat dat wel in m'n tomatenvoeding zou zitten). Tips hiervoor?
 3. @redzebra Ik geef ze 1x per week DCM Vloeibare Tomatenvoeding. Toevallig vandaag nog. Zo'n 5ml op 1L water en dan een schaal vol wat ze zelf optrekken. Dat zou ik kunnen minderen maar dacht dat 1x per week wel nodig zou zijn aangezien ze ook in pot staan. Zal de vlekken even in de gaten houden en mijn gereedschap goed wassen voordat ik het gebruik. Bedankt voor het advies.
 4. Ze gaan hier dit jaar de goede kant op. Vorig jaar was het drama maar misschien gaat het dit jaar toch lukken. Hoeveel trossen kunnen ze in pot ongeveer groot brengen? Ik weet niet goed of ie alles af krijgt aangezien ie nog nieuwe bloemen aan het maken is en soms lijken de tomaten wat verspreid. Dacht dat het misschien een idee was om wat trossen te verwijderen anders. Heb wel wat zorgen over deze plekken op de bladeren. Wat moet ik hier mee? De linker plant zit aardig vol met deze plekken, de rechter plant niet maar ja ze staan hele dagen naast elkaar en met slecht weer bij elkaar in de gang. Zijn er nog dingen waar ik op moet letten bij het toppen van de plant? Ze beginnen nu boven de stok uit te komen dus dat wordt een dingetje...
 5. Ik ben denk ik iets te vroeg begonnen met het zaaien van de tomaten dit jaar, ze staan momenteel nog onder de groeilamp op zolder in P9 potjes maar dat gaat binnenkort denk ik niet meer passen. Heb geen kas en het is nog wel wat frisjes buiten. Tot wanneer zouden jullie aanraden deze nog binnen te laten staan?
 6. Net terug van de tuin. Weer een mooie vangst. Mega courgetten (krijg je als je maar 1x per week in de tuin bent), spitskool, portie snijbonen en een handje vol peulen voor door de wok.
 7. Afgelopen week spitskool, komkommers en courgetten kunnen oogsten. Een aardige maat snackkomkommers al zeg ik het zelf. Van de courgetten is een romige courgettesoep gemaakt, twee dagen van kunnen eten. Morgen weer eens naar de tuin om te kijken wat er nog te halen valt. Hoogstwaarschijnlijk is het tijd voor de snijbonen.
 8. Heb flink getrimd. Ze zien er zielig uit, haha. Ook de takken met aangetaste tomaten (De bacteriële puntjes waar je het over had) er afgehaald. We gaan het zien!
 9. Oh... Dat klinkt nog erger. Eens opzoeken of daar nog iets tegen te doen is. Net de plant nog eens bestudeerd en vraag me af of dit (foto hier onder) ook onderdeel is van die phyto ziekte, in dat geval is mijn tomaten avontuur bijna voorbij denk ik.
 10. De twee planten die ik buiten in potten heb staan hebben beide een tros groene tomaten hangen maar die vertonen langzaam aan bruine stippen door de regen. Heb geen afdak en kan ze ook niet binnen zetten. Zonde.
 11. Deze komen van de Albert Heijn of niet? Ik heb dezelfde geplant en zat ook met dezelfde vragen. Dit zijn niet het ras courgette dat donkergroen wordt. De grote op de foto is dus al rijp, mogelijk overrijp. Wat mij is verteld is dat je ze al vroeg kunt oogsten, als de bloem er net vanaf is maar ik heb ook eerder al een overrijpe gegeten. De witte waas op de bladeren is er ook op mijn planten en was er al vanaf klein af aan dus het is geen schimmel maar hoort bij dit ras courgetteplant. Waardoor de bloemen vroegtijdig afsterven weet ik ook niet. Mogelijk een voedingstekort? Verder is met zijn drieën in een pot erg krap. Een van de drie planten die ik heb staan zou op het moment niet meer in die pot passen, alhoewel ze hier dan wel in de volle grond staan. Hier een thread waar de vraag als eens is gesteld over de kleur van de plant: https://www.moestuinforum.nl/topic/34180-courgette-kleur/ Hier een blog-entry van mijzelf waarop in de comments is gereageerd om welk ras het gaat en wanneer er het beste geoogst kan worden: https://www.moestuinforum.nl/blogs/entry/8357-courgetteplant-ontwricht-en-meer/
 12. @Tatjana De overige twee planten die ik heb staan hebben nog geen goede courgetten geproduceerd, waarschijnlijk onbevrucht gebleven en in combinatie met het natte weer is veel gaan rotten/schimmelen. Ik kan dus niet zeggen of ze verschillende soorten courgettezaden hebben uitgedeeld bij de AH. Lijkt mij niet.
 13. Ik had gisteren hetzelfde toen ik in mijn moestuintje aan kwam. Ook ik heb drie planten van het AH Moestuintje geplant, denkende dat het de ouderwetse groene courgette zouden zijn. Patrijs reageerde op mijn blogpost met wat meer informatie over het ras van de plant: https://www.vreeken.nl/074850-courgette-blanco-medio-largo-lebanese-white-bush-bianca-di-trieste Of ze eetbaar zijn, lijkt mij wel, ik heb de mijne gisteren gegrild en opgegeten.
 14. Hier in het dorp worden er verschillende manieren toegepast. De boer/kweker heeft twee gekoelde automaten staan waaruit je aardbeien, asperges en kersen kunt halen (afhankelijk van seizoen). Nou is zo'n apparaat natuurlijk niet goedkoop dus de particulier heeft hier gewoon een kraampje met zelfgemaakt jam aan de straat staan met een collectebus er bij. Ligt er maar net aan hoe de omgeving is eigenlijk. Je kunt natuurlijk al veel dingen doen om zo'n collectebus een beetje veilig te houden, inbouwen, camera ophangen. Wat je wil.
 15. @Patrijs Die gaan we onthouden. Edit: Over dat oogsten, ik zal ze eens wat eerder eraf halen. Kijken of dat ook wat doet met de smaak. @fre3ke De harde zaden vielen mee, ik zag wel dat ie zaden had ontwikkeld. Heb hem in plakken gesneden en gegrild, smaakte prima. Als ik er wat meer heb ga ik er een flinke pan courgettesoep van maken volgens oma's recept. @mdubbelm Haha, zo had ik het nog niet eens gelezen.
×
×
 • Create New...