Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  23,207

Bramen snoeien, hakselen en mülchen ...


Jane Doe

1,171 views

Eindelijk wat tijd genomen om de Navaho bramen te snoeien en dit keer direct door de hakselaar gedaan. De gehakselde bramen takken in de tuin gebruikt om te mülchen. Door alle drukte verwaarloosd en dat was te zien, giga dicht gegroeid en tak voor tak ruimte kunnen snoeien. Wat een werk, maar volgend jaar kunnen ze dan weer vruchten geven. 

De folientunnel is woensdag afgebouwd en meegenomen, met een paar weken wordt de tunnel dan hier opgebouwd. Probeer zoveel mogelijk voor te zaaien, zodat dat mooi in de tunnel geplant kan worden. Kijk zo naar de tunnel uit, al dat harde werken wordt beloond.

Het grote groente en fruit project kan van start gaan, na ja de planning is in volle gang. Nog een boel werk voordat de theorie in praktijk wordt omgezet, maar de vooruitzichten zijn goed. Lijkt me heerlijk verse groente en fruit aan de kinderen te kunnen geven en ze de moestuinervaring op te laten doen. Van zaadje tot smullen, hoe de zaden en stekken vermeerderd worden. 

In de keukentuin ook weer wat gedaan, heerlijk ontspannen. De "heg" gesnoeid eerst naar de orginele 30 cm terug gesnoeid na planten en nu op 50 cm gesnoeid. De groei valt een beetje tegen, maar denk dat ze nog niet goed genoeg geworteld zijn de laurier spurtgroei te krijgen. Volgend jaar zullen we het gaan zien, hoe ze dan groeien. 

Van de Olifantengras is al een stekje, van een stukje gesnoeid wat afgestorven leek. Maar bleek toch nog onder wat groen te zijn, dus in pot gedaan en ja hoor tot mijn grote verbazing. Een ini mini stekje die ik alweer vergeten was, nou mooi meegenomen heeft de plant zichzelf al terug verdiend. 

Alle olifantenknoflook en oerprei zijn opgekomen! Wat een prachtig groen, ben zo blij ze eindelijk in de verzameling te hebben. Zuinig op ze zijn goed verzorgen en sparen voor een heel bed. Wie weet kunnen we met de tijd ook voor het project wat poten en daar verder poten en oogsten. Er zal een deel hier blijven en deel voor project verdeeld worden, zodat we ons bestand zo kunnen opbouwen en veilig stellen voor het geval dat. Zal nog enige tijd duren, jaren maar dan hebben we ook wat. 

 • Like 2

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...