Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,715

Herfst op komst ...


Jane Doe

507 views

Kan helaas niet meer via mijn ipad forumen, kan geen foto's zien en berichten plaatsen. Dus ben ik gedwongen op mijn laptop on line te gaan, eigelijk alleen voor het werk maar weten jullie een oplossing? Vervelende is dat het toetsenbord Duitse opzet heeft en ik niet meer blind kan typen, weten jullie meteen ook waar de fouten van komen.

De zwaluwen zijn vertrokken, tot ziens in het voorjaar trouwe onderhuurders. betekend dat de herfst ook op komst is, wat voor een zomer hebben we gehad vraag ik me af. Hoe gek het jaar ook was met de corona en co er nog eens dik bovenop, toch wat kunnen doen en gedaan gekregen. De keukentuin is aangelegd, na ja de opzet is daar. Er moet nog heel wat geplant worden, maar een mooi begin planten staan op hun plaats. Helaas worden de groentjes door de slakken kapot gevreten, elke slak die ik tegen kom is er eentje minder. Meeste komt dan ook in de kas, maar zou graag ook in de keukentuin willen planten,

De plak waar de Tunnel komt is vrij en egaal gemaakt, blijft gemaaid en ga er landbouwplastick leggen tot de kas eindelijk komt. Nog steeds geen afspraak wanneer de Tunnel wordt afgebouwd, laat staan wanneer hier opgebouwd. Deze maand moet het dan toch echt nog gebeuren, of de tunnel dan nog dit jaar geplaatst wordt? We zullen het gaan zien, of we dan nog hefst en winter groentjes kunnen planten. In ieder geval nog bouwhekken regelen voor de kips, zodat die in geval van nood met ophokplicht in de tunnel kunnen scharrelen. Een groep tenminste, de Jersey en Barbezieux hebben hun voliere bij hun hok. Die moet ik dan alleen even weer dich maken met zeil, dan kunnen ze daar veilig naar buiten frisse lucht halen.

De siertuin zal volgend jaar aangelegd worden, terras en vuurplaats zal nog even moeten wachten. eerst weer sparen en staan nog boel anderen dingen op het lijstje die voor gaan. Maar de opzet kunnen we al mee beginnen en wat buxes verplanten, zodat de paden vrij komen, 3 paden zijn er bij gekomen of aangepast. De walnoot staat klaat en wordt nog geplant, dan rond om goed vrij houden. 

Met het verzenden van de grasmaaier zit het tegen, als het goed gaat komt die nu morgen. Eerst donderdag of vrijdag en nu maandag. na ja belangrijkste is dat die goed aankomt, dan kunnen we meteen maaien. Bewust voor de Einhell akku lijn gekozen, de zwaarste modellen. liever dat ze meer aankunnen dan aan hun limit of overwerken. De maaier gaat op 2 of 4 akku's, zitten er 4 bij dus we zien wel of we met 4 of 2 kunnen maaien. Met aandrijving ja luxe, al kan de aandrijfstang in de weg zitten, maar dat kunnen we oplossen de praktijk zal het uiwijzen. Op ons wenslijstje staan nog de bosmaaier (2 akku), veegmachine (2 akku), Heggenschaar (2 akku), Frees (2 akku), Vertikutierer (2 akku) en meer met 1 akku. met de tijd bijeen sparen. Ben heel benieuwd naar de maaier, wil graag een bloemen, kruiden en granen tuin aanleggen. langs het pad naar de grote kippenweide de bostuin door. De paden moeten dan mooi kort gehouden wordt en gras kan mooi voor mülchen in de tunnel en moestuin gebruikt worden. Bevalt goed, de veranderingen zijn zichtbaar in de keukentuin.

We zijn ook bezig aan een project Market Garden groenten, kruiden, bloemen en fruit en een Steuobstwiese voor Kindergarten & Schulen. Hoe zouden jullie zoiets doen? Kan uitgroeien tot een paar hectaren. Oude heirloom zaadgoed vermeerderen zit er bij in, veel planning en papierwerk voor de praktijk van start kan gaan. Maar volgend jaar is de bedoeling van start te gaan, bed voor bed en zo block voor block. Stukken die nog niet in gebruik genomen kunnen worden, met bloemen, kruiden en granen zaaien.

Zo inmiddels heel stukje voor jullie geschreven om jullie op de hoogte te brengen, helaas zonder foto's die ik alleen met ipad kan plaatsen wat nu nket meer gaat. Wens ieder een fijn weekend!

 

 • Like 1

5 Comments


Recommended Comments

 

Wat kan er aan de hand zijn?

 • Je selecteert @, maar er wordt een " ingevoerd. Dit komt doordat de toetsencombinatie die je gewend bent niet meer werkt.
 • Je selecteert ?, maar er wordt een = ingevoerd. Dit komt doordat de taal van US-international naar Dutch/Nederlands is versprongen.
 • Je selecteert Q, maar er wordt een A ingevoerd. Dit komt doordat de taal van US-international of Dutch/Nederlands (QWERTY) is versprongen naar Belgisch of Frans & Duits (AZERTY).

https://www.coolblue.nl/advies/taal-toetsenbord-wijzigen.html

 

en dan een keyboard "US-international" toevoegen en als standaard instellen.

 

Hoop dat het lukt!

 

Link to comment

Lief van je Rorror, maar is een Duitse laptop, kan dan wel de instellingen naar USA veranderen. Maar dan heb ik de Ü, Ö, Ä en ß niet en die heb ik wel nodig voor mijn werk 🙃

Link to comment

"De invoertaal van het toetsenbord is eenvoudig te wijzigen door kortstondig de CTRL-toets en de SHIFT-toets tegelijkertijd in te drukken (CTRL + SHIFT). Hiermee wissel je tussen de verschillende invoertalen van Windows"

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...