Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,715

Mini keukehof in keukentuin ...


Jane Doe

460 views

Eindelijk weer bloembollen, had ze alle uitgegraven en weg gegeven voor de veiligheid van ons zoontje. En dat was maar goed ook, de giftige planten waren ook weg. Nu is meneertje groot genoeg en leert wat hij wel en niet eten kan, helpt mooi met het poten.

 

In de keukentuin wil ik graag een mini keukhof maken en volop bloembollen poeten, hopelijk met de tijd dan in de tuin en bij het project bedden vol poten. 

 

In de 4 hieken zijn sneeuwklokjes gepoot, 1 soort in elke hoek. Zijn maar 5 a 8 bolletjes per soort, weinig maar het beginnetje is er. Plan is dat ze dan verspreiden vanuit de hoeken de tuin door. Dat zal wel jaren duren, maar als het goed is elk jaar wat nieuwe en zo zullen we het met de tijd gaan zien.

 

De crocussen zijn in het midden, waar de dwerg walnoot komt. Natuurlijk heb ik ze mt afstand gepoot, omdat bij een walnoot veel niet groeit. Geen idee of bloembollen daar ook onder vallen of niet. 

 

Druifjes krijgen ook nog een mooi plaatsje, hier en daar verspreid in het gazon. Voordeel van sneeuwklokjes, crocussen en druifjes in het gazon is dat je niet te vroeg kan maaien. En als ze zijn uitgebloeid mooi op tijd het gazon kan maaien in het voorjaar, wat het gras weer ten goede komt.

 

Narcissen en tulpen komen in de bedden, gezien die elk jaar moeten worden uitgegraven, pellen en weer poten. Eerst volle bedden in de keukentuin en dan de tuin en als laatste volle bedden bij het nieuwe project. Dat geeft dan zo een mooi plaatje a la bloemenpolder Noord Holland. 

 

Kijk zo naar de bloemenpracht uit, maar moet ze nog eerst alle poten. Eerste deel zit in de grond, maar er zijn nog heel wat bollen te gaan.

Wat hebben jullie zoal in de tuin en ook nieuw gekocht?

Edited by Jane Doe

2 Comments


Recommended Comments

Je hebt dus een dwergwalnoot besteld, leuk.

 

En bloembollen zijn ook leuk. Ik begin er voorzichtig eens aan, ik heb in het verleden ervaren dat blauwe druifjes bijna niet zijn uit te roeien en daardoor ben ik dus voorzichtig. En ook stond er al van alles aan bollen in mijn tuin dat ik heel lelijk vond, en ieder voorjaar weer moest uittrekken. Maar tulpen zijn altijd mooi, narcissen ook, vooral een heel veld is altijd prachtig. 

 

Heerlijk he, dingen kopen? Ik mag echt niet meer. Eigenlijk wilde ik nog wel die eetbare Shirin-kweepeer waar Mellie het over had, maar die kan niet goed tegen vorst.

Link to comment

Nou die heb ik nog niet besteld, kan niet alles in een keer en tegelijk alles samen. Wie weet komt het er nog van, dan kan ik die voorjaar planten. De Axel staat in de kas, te klein die zo last te planten ben ik bang.

Ja druifjes doen hun uiterste best te blijven, maar als je te vroeg gaat maaien maken ze geen kans.

Maar goed dat je dan mooi zelf kan uitzoeken, dan vindt je ze niet lelijk proest sorry moet er wel om lachen zie je al ergeren en uittrekken.

Ow geef je jezelf een koopverbod, je hebt ook wel een beste lijst. Daar kom ik niet eens bij in de buurt, voor mij alleen dan ... privé zonder het project dan 🙄

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...