Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,715

Tamme en wilde tulpen ...


Jane Doe

542 views

Alle knoflook is gepoot, ook de 500 g 7 bollen tig tenen. Blij dat die in de grond zitten, hopelijk krijgen we een goede oogst voor tuin en keuken.

De laatste soorten Tulpen moeten nog, hopelijk passen die nog in de laatste 1,5 bedden. En dan nog als laatste de wilde tulpen in het gazon verdelen. 

Heb een rode walnooten boompje besteld, met rood blad apart. Dan nog de rode treurbeuk, moet helaas apart, gezien de verzendkosten ineens van 7 naar 80 euro verhogen. Dus dan bestellen we maar in delen, met wat kleinere planten. 

Hebben jullie ervaring met wilde tulpen? Voor ons wat nieuws, is het verschil dat ze meerdere bloemen per bol krijgen en bosjes vormen?

7 Comments


Recommended Comments

Rode walnoten lijken me heel mooi. De foto's van de noten zijn in ieder geval altijd heel mooi. Als je er plaats voor hebt is dat een leuke aanwinst. O, wacht, het is rood blad, duh. Ik dacht die soorten met noten die rood zijn van binnen. Rood blad vind ik trouwens ook altijd mooi.  Je bent lekker aan het bestellen, nietwaar? Nu een half jaar wachten op de lente....

Link to comment

Blad en de notenhulsen zijn rood, de noot zelf weet ik niet kan zijn die niet.

Als we niet naar de tuinderij kunnen en ze het gezochte niet hebben, dan wordt het on line shoppen. Sparen we zo alles bijeen, van de fruit en noten zal zoneman kunnen oogsten. 

De dwerg karlik 3 en 5 en de mini multiflora walnoten komen ook nog, Die kunnen mooi in de keukentuin en bij de varanda elkaar kruisbestuiven.

Wachten op de lente, eerst maar de winter doorkomen. De planten die we nu nog niet kunnen poten en planten, overwinteren in potten en kuipen in de kas. 

En volop aan het zaaien en planten, oud zaadgoed eerst opmaken. Zodra de drukke tijd rustiger wordt, even de zaden uitzoeken. En een mooi pakketje voor Appelvrouw samenstellen en op de post doen, alles is binnen en is nu een beetje meer keuze. 

Zo nu even wat groenvoer voor zoneke snijden en dan avondbrood eten.

Link to comment

Wilde tulpen zijn veel kleiner dan cultivars. Ik vind ze heel leuk, en ze vermeerderen, inderdaad. Zoals bijv. Crocussen dat doen. Ik heb bijv. Wel tulipa tarda ook hier en daar staan. 

Link to comment
1 uur geleden, mdubbelm zei:

Wilde tulpen zijn veel kleiner dan cultivars. Ik vind ze heel leuk, en ze vermeerderen, inderdaad. Zoals bijv. Crocussen dat doen. Ik heb bijv. Wel tulipa tarda ook hier en daar staan. 

 

De cultivar tulpen hebben toch meerdere jaren groei nodig totdat de bol volwassen is en deze gaat bloeien?

Link to comment

Leuk te lezen, vraag me alleen af of de wilde tulpjes zijn uitgebloeid tegen de tijd dat het gras gemaaid kan en mag worden? Zo niet poot ik ze liever op plaatsen waar nig even gewacht kan worden met maaien. 

Vandaag nog een paar soorten tulpen kunnen poten, de wilde zijn dit weekend ook aan de beurt. In de keukentuin doe ik ze in de strook naast de heg en hier en daar in het gazon. In de keukentuin kan ik wel iets langer wachten met gras maaien en zal ik ze voor de zekerheid niet op het gazonstukje en de hoofdpad doen, dan kan ik daar maaien en lopen. En hebben de tulpjes nog wat meer tijd. 

De praktijk zal de theorie hopelijk bevestigen, anders moet ik de theorie en praktijk aanpassen. 

Link to comment

Ik heb ze niet in het gras, dus dat durf ik niet te zeggen. Ik neem aan dat fe leverancier of internet vast wel ergens een antwoord voor je heeft. Staat de bloeitijd niet op de verpakking?

Link to comment

In het wild groeien ze in de toendra en bos dacht ik? Pas na ijsheilige kunnen we gras maaien, als we dan nog even moeten wachten is dat niet erg. Maaien we er even omheen, zal ook wel leuk speels staan 😁

Ben nu nog even met de siertulpen bezig, nog een bed vrij en dan moeten we in kuipen overbruggen.

Zo zoneke drinken en fruitsnack, kunnen we weer wat poten.

 

Edit

Hier de link naar de paar soorten die we gaan poten:

https://www.poetschke.de/wild-tulpen/?userInput=Wild&ignoreForCache[]=userInput&queryFromSuggest=true&ignoreForCache[]=queryFromSuggest

2, 3, 7, 8, 9, 10 & 14.

Edited by Jane Doe
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...