Jump to content
 • entries
  394
 • comments
  1,369
 • views
  14,020

Altijd wat te doen :)


Jorieke123

541 views

Weer even wat inhalen, sommige foto's zijn alweer 3 weken oud. 

 

We hebben begin oktober de pompoenen naar de kelder gezeuld. Dit zijn de pompoenen voor de varkens en ossen, de pompoenen die we zelf gaan eten (o.a. pink banana en van die Uchiki Kuri-achtige) liggen iets verder naar rechts. Niet te zien op de foto.

IMG_1691.jpg

 

Ik kon nog heel wat paprika's oogsten. Ik heb ze gesorteerd op rijpheid en er liggen er wat in de kelder om niet zo snel door te rijpen, en wat in de schuur in een doos om hopelijk juist nog WEL wat te rijpen. Ook kon ik er nog wat uitdelen :thumbup:

IMG_1699.jpg

 

De kweeperen konden ook worden geplukt. Er waren er wat met plekjes, die heb ik meteen verwerkt. En de rest ligt nu in de kelder, dus die geurt heerlijk!

IMG_1709.jpg

 

We hebben een extra houthok gebouwd

IMG_1758.jpg

 

IMG_1766.jpg

 

En een kruiwagenstandaard! Die stond al lang op mijn klus-lijstje, maar we hadden niet helemaal voor ogen hoe en waar en wat. Maar nu raakten de overige klusjes allemaal 'op'(=klaar) en moesten we wel ;) 

IMG_1778.jpg

 

IMG_1785.jpg

 

Morgen komen de handvatten binnen die ik besteld heb, want al die oude kruiwagens zijn handvatloos. Er zitten al nieuwe massieve banden op, dat hebben we in de afgelopen jaren steeds gedaan als er weer eens 1 lek ging. Met de nieuwe handvatten is ons wagenpark weer helemaal klaar voor de toekomst :lol:

 

De zoete aardappels konden uit de grond, of beter: ik kon niet meer wachten om te zien wat de opbrengst zou zijn. En dat bleek best een leuke oogst! En de varkens mochten al het loof opeten, dat viel erg in de smaak. 

IMG_1807.jpg

 

In de kas staat alweer bloemkool, en wat 'winter gem' sla. Ook heb ik er een uitgebloeide slaplant rondgezwiept, dus nu zie je overal kleine slaatjes opkomen :)

IMG_1814.jpg

 

Deze week zijn we druk geweest met het hakken van hout. Maar dan met een kloofmachine, het lompe werk :) En dan moeten we ook nog een boel stapelen, het scheelt dat we er dan toch hopelijk wel 2 jaar van kunnen stoken. Maar dat moeten we nog even uitrekenen. 

IMG_1825.jpg

 

IMG_1838.jpg

 

IMG_1843.jpg

 

IMG_1867.jpg

 

Als afsluiting: De pompoenen van de 1e foto hierboven worden gelukkig graag gegeten.

IMG_1863.jpg

 • Like 5

6 Comments


Recommended Comments

Prachtige oogsten, mooie bergen hout…en die pompoenen!

Enne…melige beesten hoor die koetjes! Zo’n sloom hoofd, 😂

Link to comment

:cool: 

Deze rubberen handvatten bleken op al onze kruiwagens te passen. De ronde van Fort, de ovale van Matador, en de ovale-met-kleinere-maat van weer een ander merk (merkloos?)  

 

IMG_1878.jpg

Link to comment

Mooie oogsten, een genot om naar te kijken.

 

Klaar zijn met de klusjes, ik kan me er niets bij voorstellen, vooral bij mensen die altijd wel weer iets weten te bedenken. En dat zijn jullie wel, volgens mij.

 

Op mijn kruiwagen heb ik fietshandvatten gezet die ik nog over had. Van die schuimige dingen, van een (dure) mountainbike. Het is heel comfortabel ten opzichte van de plastic handvatten die er oorspronkelijke op zaten.  

 • Like 1
Link to comment

:lol: ja nee, echt OP zijn de klussen niet nee. Maar we hadden het 1 en ander opgeschreven wat we nog echt moesten doen en daar hadden we alles van afgevinkt! 

Ondertussen hebben we alweer nieuwe dingen bedacht (een hok voor de ossen wat ook meteen een doorgang is naar een ander weiland). En dan zijn er altijd een boel dingen om te doen die altijd moeten en die dus niet op een lijstje komen. 

 • Like 1
Link to comment

Ja, toen durfde ik het niet helemaal aan in de grond, door o.a. de slakken. Die konden heel makkelijk in de kas komen, en de eenden kunnen ze daar niet opruimen. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...