Ga naar inhoud

Voortgang 2024, 6 mei


Christine

122 weergaven

Alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst, dus hoog tijd voor wat foto's. 

 

De spinazie "winterreuzen" deed zijn naam er aan en produceerde bladeren zo groot als mijn hand. Vorige week heb ik de planten weg gehaald omdat deze begonnen door te schieten. De knoflook blijft ook lekker doorgroeien.

 

DSC_02661.thumb.JPG.4236c4811ff665470f3e18a0f891a3be.JPG

 

Ik had vorig jaar een kruisbes gekocht maar deze leek de winter niet te hebben overleefd. Toevallig liep ik een tijdje geleden bij de hoogvliet tegen deze twee aan, waren de laatste en ondanks dat ik niet perse een rode bes wilde kon ik die natuurlijk niet alleen achterlaten. Ik verwachtte niet dat hier nog iets aan zou komen dit jaar maar ik heb toch al 1 besje gespot.

 

DSC_02591.thumb.JPG.1eaa6b6835f5dea7c9b421f6aa133bf4.JPG

 

Verder weinig nieuws op de balkonnetjes, voor heb ik ook al het 1 en ander groeien;  radijsjes, snijbiet, spinazie, sla en knoflook. Binnen courgette, komkommer en dwergmeloen gezaaid.

 

De hydroponics deed het boven verwachting goed. Veel was een beetje een experiment maar heb er toch wat sla en snijbiet van kunnen oogsten. De tomatenplant deed het zo goed dat die een beetje te groot werd, die heb ik vanmiddag eruit gehaald en in aarde opgepot. 

 

Mooi kropje sla: 

 

DSC_02631.thumb.JPG.3f67dfacce9aadd9f3d15f66c13170e2.JPG

 

 

De basilicum gaf echt gigantische bladeren, al zagen ze er niet mooi donkergroen uit. Uiteindelijk werd het een beetje een oerwoud aan planten: 

 

DSC_02931.thumb.JPG.802bb05d4e0fdf087d7b40a100a41503.JPG

 

Dus vandaag besloten alles eruit te halen, schoonmaken en nieuwe zaadjes erin. Deze keer houd ik het bij alleen bladgroenten. Het was leuk zo'n tomatenplantje maar het nam te veel ruimte in. Ik wil de weinige ruimte die het apparaat heeft optimaal gebruiken, dus daarom alleen bladgroenten deze keer. Er zitten twaalf potjes in dus heb ik 6 verschillende dingen uitgezocht en daar 2 potjes naast elkaar mee gezaaid om het overzichtelijk te houden. 

 

Links:                             Rechts:

Romeinse Sla Red       Little gem groen

Boerenkool Micro       Snijbiet 

Amsoi                            Tatsoi

 

DSC_03031.thumb.JPG.d4438ed0367ddb0347d30e352c178094.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1

5 reacties


Aanbevolen reacties

Leuk om je goede resultaten in het hydro-apparaat te zien! Als ik goed begrijp, kun je dus opkweken in het hydro-apparaat en daarna alsnog in potgrond zetten?! 

  • Like 1
Link naar reactie

Ben benieuwd of het overswitchen naar potgrond vanaf hydroponics bij je lukt! (Mijzelf is het nog nooit gelukt) 

  • Like 1
Link naar reactie
5 uren geleden, Christine zei:

@Dahli @Beukwood

 

So far so good! Zowel de tomatenplant als de peperplant zijn nog in leven. Eerste tomaatjes beginnen al te komen en volgens mij is het peperplantje iets gegroeid.

 


Wat goed! Heb je gewoon de planten in potgrond gedaan en normaal water gegeven of juist heel nat gehouden of overgangsperiode? Ben erg benieuwd! 

Link naar reactie
Op 15-5-2024 om 23:41, Beukwood zei:


Wat goed! Heb je gewoon de planten in potgrond gedaan en normaal water gegeven of juist heel nat gehouden of overgangsperiode? Ben erg benieuwd! 

 

Met sponsje en al in een pot met aarde gezet en normaal water gegeven. Ik heb het idee dat die sponsjes wel een soort van afbreekbaar zullen zijn dus ik heb vooral niet geprobeerd dat eraf te krijgen, dan zouden de wortels teveel schade oplopen denk ik.

  • Thanks 1
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...