Jump to content

Hydroponics (en aardbeien ) update


Christine

180 views

Nee, (nog) geen aardbeien in het hydroponics systeem, al wil ik dit misschien wel eens gaan proberen. Het is me nog niet echt gelukt om voorgaande jaren echt lekkere aardbeien te kweken. Dus dit jaar probeer ik het weer opnieuw. Vorig jaar had ik twee soorten waarvan er eentje de winter niet heeft overleeft. De andere begint wel weer op te komen en is een doordragende aardbei met roze bloemen, Rosanna. In de moestuinbak heb ik een nieuwe neergezet, Selva. Nu kwam ik er later pas achter dat sommige websites deze beschrijven als niet heel erg lekker. Afwachten maar. Vorige week heb ik een speciale aardbei pot aangeschaft ( met water reservoir), met daarin nu 3x Ostara. 

Ik zal voorlopig de bloemetjes weghalen zodat de planten goed kunnen groeien, als jullie nog meer tips hebben om dit jaar dan echt eens lekkere aardbeien te kweken dan hoor ik dat graag 🙂

 

DSC_01921.thumb.JPG.e679054897a45ea52f824732029ff810.JPG

 

 

En dan de hydroponics.... het blijft een beetje experimenteren wat wel werkt en wat niet. De sla doet het bijzonder goed en de tomaat begint ook al goed op gang te komen. 

Deze foto is van eerder deze week: 

 

DSC_01931.thumb.JPG.5b74da96562f3bb5fbd301f6bb57c9f5.JPG

 

 

Omdat ik het vermoeden heb dat de sla weleens wat groot zou kunnen gaan worden heb ik de indeling een beetje aangepast, en ook weer wat dingen eruit gehaald of iets nieuws erin gezaaid.

 

Voor nu ziet het er zo uit:

 

 

DSC_02011.thumb.JPG.baf536e2f14bdf568d2fe67dc3f72c51.JPG

 

Aan de linkerkant heb ik nu staan:

 

DSC_02021.thumb.JPG.c63616040b9326a8a36f633914bc2fdf.JPG

 

Bosui (is ook al aan het kiemen)

Tomaat

Red Romaine Sla

Rucola (nieuw gezaaid)

Basilicum

Appelmunt

 

 

En rechts:

DSC_02031.thumb.JPG.228c41e9f4922f6774b5cdd677d3a28d.JPG

 

 

Basilicum

Appelmunt

Rucola

Peper Aurora (nieuw gezaaid)

Little Gem Sla

Snijbiet

 

Ondertussen staat deze nu een week of 3 en tot zover ben ik er niet ontevreden over. Het enige wat ik jammer vind is dat de ruimte een beetje beperkt is en je dus niet al te grote dingen erin kan zaaien. De sla kan ik binnenkort al wel een beetje gaan oogsten denk ik. Ook zal ik in de aankomende week het water moeten gaan verversen en nieuwe voeding toe voegen. 

 

Wordt vervolgt! 

  • Like 2

2 Comments


Recommended Comments

Ziet er weer goed uit Christine! 
 

Zelf zou ik misschien de buitenste bladeren van je grote sla oogsten zodat je het als een soort pluksla kan gebruiken en ondertussen je kropje relatief klein kan proberen te houden. 
 

Wat trouwens ook fantastisch werkt (en compleet de seizoenen kan negeren) is paksoi in je hydroponics! 
 

 

  • Like 1
Link to comment
19 uren geleden, Beukwood zei:

Ziet er weer goed uit Christine! 
 

Zelf zou ik misschien de buitenste bladeren van je grote sla oogsten zodat je het als een soort pluksla kan gebruiken en ondertussen je kropje relatief klein kan proberen te houden. 
 

Wat trouwens ook fantastisch werkt (en compleet de seizoenen kan negeren) is paksoi in je hydroponics! 
 

 

 

Ik denk dat het systeem te klein is om de sla tot een echte krop te laten groeien, dus ik dacht er ook al aan om binnenkort inderdaad de buitenste bladeren te gaan gebruiken.  De kroppen sla kweek ik wel buiten in de moestuinbak 😄 En ik kan al gelukkig worden van losse blaadjes plukken en die op een broodje gebruiken o.i.d. dus dat gaat goed komen. 

Ik zag toevallig gisteren een filmpje van iemand die paksoi en tatsoi in zo'n zelfde soort systeem kweekte, niet normaal hoe groot en snel dat groeide 😵 ga ik denk ik ook nog eens proberen, thnx voor de tip!

  • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...