Jump to content

Gedlon

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oost-Vlaanderen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo iedereen, ik heb recent een mooie druivelaar gekocht om deze op paalteelt te gaan laten groeien. Ik heb hiervoor ook de infofiches meegekregen van de proeftuin, maar ik vroeg me af of hier iemand foto's van heeft zodanig dat ik mij een beeld kan vormen van de snoeiwijze die ik moet aanhouden, ook in de zomer. Ik vind via google enkel foto's terug van de "klassieke" manieren zoals langs draad of op een pergola, maar op een paal heb ik nog niet teruggevonden, terwijl het volgens de fiches dus wel kan. Heeft iemand dus foto's/youtubelinks/google links toevallig? Misschien zoek ik wel op de verkeerde termen. Alvast bedankt!
 2. Bedankt voor de antwoorden! voor komende jaren was ik inderdaad van plan om wat apart te leggen naast de composthoop zodat die mooi kon verteren. Voor dit jaar zal ik het advies van @HuubvG gebruiken en deze verspreiden en slecht licht inwerken. Hartelijk dank
 3. Dat lijkt me dan weer bijzonder veel voor een moestuin van een goeie 60m2 šŸ˜›
 4. Dat zou zeker een oplossing zijn, maar ik zou niet weten waar ik er aan moet raken (Omgeving Gent). Op 2dehands is de dichtstbijzijnde 100km verder af te halen, en laten leveren is ā‚¬500 voor 5 kuub, dat vind ik dan ook wat veel..
 5. Hallo iedereen, na lange verbouwingen is het binnenin ons huis eindelijk (zo goed als) volledig afgewerkt. Volgende plan is de moestuin grondig aanpakken. Deze is 50+ jaar enkel gebruikt geweest als gazon & vrij zandachtig. Ik heb hier de voorbije 2 jaar wel wat op kunnen groeien, maar je merkt dat de grond echt wel snakt naar voeding. Rechtover ons is een manege, dus ik kan heel vlot aan paardenmest raken. Deze is echter vrij vers (+- 6 maanden oudste), kan/mag ik deze gebruiken? En spreid ik hem dan beter eerst uit om vervolgens eind februari alles onder te werken, of werk ik hem direct al om? Alvast bedankt!
 6. Ik zie op de facebookpagina van moestuin enkele tegenstrijdige berichten passeren. Volgens sommigen daar kan je tomaten alvast uitplanten indien ze in een serre/kas gezet worden, en is het wachten op de ijsheiligen enkel voor degene die in volle grond onbeschut zouden staan. Kan dit? Weersverwachtingen zijn goed, maar het zou zonde zijn natuurlijk.. Het is nu een goeie 40 graden in de kas dus overdag alvast geen probleem. bedankt!
 7. Een snel vraagje. Moet je tomaten verplanten in P9 potjes of gaat het in P7 potjes ook wel? Dit voornamelijk ivm plaatsgebrek Indien dit erg is, kan ik ze dan niet eerst in P7 verpotten, dan wat plantjes weggeven en binnen een 3-tal weken naar P9 potjes? bedankt!
 8. Heeft er toevallig iemand een idee wat er scheelt met mijn paprikaplantjes? De helft van de zaden is in topvorm, andere helft is wat bruinachtig zoals op de foto staan nochtans allemaal in dezelfde potgrond, op dezelfde temperatuur, onder hetzelfde licht.
 9. bedankt voor beide reacties! Nu kan ik verder alles inplannen
 10. Hoi, allereerst mijn excuses indien dit al beantwoord is, maar ik vond niet echt de goeie zoekterm om het terug te vinden via de zoekfunctie. Ik vroeg me namelijk af hoe je wisselteelt combineert met groenten die (lichte) vorst verdragen en die je dus pas in het nieuwe jaar oogst of laat in de winter zoals bijvoorbeeld winterprei of spruitjes/boerenkool etc. Zaai je die in het vak waar dat jaar hun familie gestaan heeft, of schuif je die al eentje door. Bv. Spruitjes, moeten die in het kolenvak of schuif je die al door naar het vak van de peultjes? Indien dit laatste OK is ben ik hier meer voorstander van omdat je dan iets makkelijker ingepland krijgt om toch wat langer van je eigen groenten te genieten Indien dit consequent gebeurt blijft ook alles maar 1 jaar staan, dus ik hoop dat dit kan. bedankt voor de info/ervaringen!
 11. Gisteren de eerste helft van wat de moestuin moet worden omgespit. Er heeft 40 jaar gazon gelegen, dus mocht er wel eens wat gebeuren. Vorige herfst alles omgefreesd en dan open laten liggen. Nu alles omspitten en dan klaarmaken voor het planten
 12. Hey, Zoals de titel zegt, wat zijn (volgens jullie) hulpmiddelen die Ć³nmisbaar zijn in de moestuin? Iedereen heeft wel een spade, een schoffel en een gieter, maar wat zijn de dingen die jullie dagelijkse arbeid in de tuin zoveel makkelijker maken? Zowel voor zaaien als oogsten natuurlijk Excuses indien dit niet op de goeie plaats staat. Ben heel erg benieuwd naar alle antwoorden!
 13. Gedlon

  Kennismaking

  Hallo allemaal, na reeds een jaar druk bezig te verbouwen komt het einde stilaan in zicht. Vanaf mei zouden we erin kunnen gaan, dus begin ik zo langzamerhand met het plannen van de moestuin. Hiervan ga ik jullie hopelijk op de hoogte houden en af en toe om wijze raad komen vragen Hieronder alvast 2 foto's van hoe het er nu bijstaat en wat de uiteindelijke indeling moet worden. 'T is nog een werk van lange adem, maar alles begint met een plan Zon komt op aan de voorkant, zuiden ligt links (serrekant). Appelboompje stond er van de vorige eigenaar, zal wel weglopen met wat voeding maar het is zonde om daarvoor dat boompje te gaan kappen.
 14. Hallo, pas nieuw hier, maar nu onze eigen woning (inclusief tuin ) eraan zit te komen ben ik al volop aan het plannen hoe ik al deze ruimte ga gebruiken Wat natuurlijk niet kan ontbreken zijn tomaten en paprika's. Hiervoor heb ik dan ook een kleine tunnelserre beschikbaar van een 6m2. Ik ben nu aan het bekijken hoe ik deze ga opvullen, maar ik weet niet goed hoeveel ruimte ik hiervoor tussen moet laten om het allemaal nog handig te houden. Ik ben niet zo ervaren, dus ik houd het liever wat controleerbaar dan dat ik alles ga opvullen. Vraag is dus ook: a) hoeveel planten zou ik hier kunnen plaatsen b) hoeveel variƫteiten zijn hiermee mogelijk? Graag had ik een 2-tal tomatensoorten en 1 paprikasoort geplaatst, ik vermoed dat dit lukt? alvast bedankt! ik Houd iedereen op de hoogte van de vorderingen eens ze er staan
×
×
 • Create New...