Jump to content

mmluc

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Houten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heel benieuwd hoe het met de shiitake zal gaan. Hier hebben we ook een paar stammetjes met shiitake ge├źnt. Volgens mij was het op walnoot stammetjes (kon niet aan eik of berk komen). Heb er niet meer naar omgekeken sinds we dit hadden gedaan (maart van dit jaar). Had begrepen dat pas na 18 maanden de eerste vruchten kunnen komen. Overigens ook bij Groene Takken besteld.
 2. De Bosch AXT 25 TC loopt bij mij niet vast maar ik heb deze nog maar 2 maanden. Heb er inmiddels 1 cuub (na hakselen) doorheen gehaald. Hier zaten ook bladeren bij, takjes, 4 cm takken, snijbloemen en appels (gaat wat minder omdat ie die niet goed te pakken krijgt). Gras zou denk ik ook kunnen maar dat zou er doorheen moeten vallen. Zou anders aanraden eens naar een review op youtube te kijken. Daar zijn er vele van.
 3. De 25 cm planten gekocht bij Ranzijn zijn na 3 jaar 1,5 meter. Ze staan naast een vat met stromend water (filter van de vijver) onder een klimop (drogere grond) en behoorlijk in de zon (zuid-oost). Afgelopen winter wel wat fleesedoek overgedaan maar was misschien niet nodig. Hebben - 9 overleefd. Ze kunnen denk ik wel wat hebben als ze wat groter zijn, goed droog staan en beschut/beschermd met echte lage temperaturen.
 4. Heb een simpele schijf hakselaar van Bosch gehad, maar die liep inderdaad erg vaak vast en uiteindelijk deed hij het alleen 3 sec. nog. Bleek een bekend issue te zijn, te repareren maar ik was er klaar mee. Heb lang rond gekeken en kwam uit op een heel duur ding. Op de site onkruidmeester.nl is een goede uitleg te vinden wat er aan types zijn. Uiteindelijk toch het dure ding gekocht en het werkt echt heel goed. Het is een Bosch AXT 25 TC. Maarja kost wel heel veel.
 5. Ook hier komen de eerste knoppen al uit
 6. Ziet er erg mooi uit, en mooie prijs ook! Is vermoedelijk de 2,32 bij 2,98 meter, toch?
 7. Ben zelf erg benieuwd naar de kassen van Stappaerts. Zou ik mogen weten welke maat dit is?
 8. Hallo allemaal, Mijn naam is Luc, sinds 3 jaar woon ik samen met mijn vrouw (en hebben we inmiddels een zoontje) in Houten met in de tuin rond het huis een siertuin, makkelijke moestuin, een aantal fruitstruiken en een aantal fruitbomen. De moestuin is 2 jaar geleden aangelegd en is op basis van de het makkelijke moestuin concept gebaseerd (square foot gardening). Naast de moestuin hebben we een kippenhok/ren. Achter de tuin is ook een stuk gemeente grond in eigen beheer welke we "de wal" noemen. De tuin is niet heel groot maar ook niet klein. Ik probeer er ook een klein beetje een voedselbos van te maken door de komende tijd wat extra bomen te planten. En een aantal struiken zoals hazelnoot op de gemeentegrond. Op zoek naar informatie over voedselbossen en permacultuur kwam ik dit forum tegen en heb ik me aangemeld.
×
×
 • Create New...