Jump to content

jwedding

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb hier een cherrytomaat die net een stuk onder het schaduwdoek uit groeit, helemaal geel met krokante randen. Heftig hoor die zon! Ik geef meestal s'avonds om de dag water met dit weer, op ongeveer 200 liter grond met vier planten zo'n 8 liter en daar doen ze het prima op. Nu zijn ze ook flink aan het produceren inmiddels dus volgens mij kan het geen kwaad want de bladeren staan fier overeind.
 2. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Struiktomaat die hier het meeste opbrengt tot nu toe is de Bison. Al zo'n 8 vol rode tomaten van gegeten, en dat terwijl deze soort een gokje was. Ook de Druzba produceert flink wat tomaten maar rijpen gaat bij deze wat trager. De dwergvarianten hier hebben eindelijk kleine groene tomaten hangen maar valt me wel een beetje tegen, deze zijn al in februari gezaaid. Blad genoeg en flink aan de maat maar de tomaten zelf lieten lang op zich wachten. Ook de Tommy Toe (cherrytomaat), zou een grote opbrengst moeten geven als ik het overal lees maar deze heeft met een lengte van 2m nu eindelijk wat trossen bloemen hangen.
 3. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik gebruik ook bindbuis, fijn spul! Inmiddels knallen hier overal kleine groen tomaatjes uit de bloemen maar gezien het verwachtte weer heb ik er een treurige blik op. Tijdens de laatste week noodweer waren alle bloemetjes hier eraf gewaaid en sommige plantje toch geknakt. Heb ze wel kunnen redden met een spalk maar ik knijp hem toch wel een beetje hoor, helemaal met die onweer zondag.
 4. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Goeie! Ik heb hier 4 cherrytomaten die een eigen Amazonewoud aan het stichten zijn. Naderen ook de 2m+ en heel veel dieven, misschien is toppen hier ook een optie hoewel ik ook wel de neiging heb om ze even lekker te laten gaan en te kijken wat er gebeurd, desnoods leid ik ze over de trellis. Moet wel eerlijk zeggen dat ik van alle 18 tomatenplanten in totaal geen hele goeie opbrengst heb tot nu toe, hoewel er wel trossen met bloemetjes hangen nu, zowel aan de vleestomaten als de struik–en cherrytomaten. De pepers gaan wat dat betreft wel wat beter gek genoeg evenals de pompoen en muismeloen. Het is sowieso een jaar vol lessen en ervaring opdoen aangezien dit mijn eerste keer is dus we gaan het zien!😅 Wat ik wel al door heb is dat ik de tomaten te dicht op elkaar heb geplant in de bakken zelf (40cm afstand)
 5. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Wow, wel een hele mooie vrucht, heel bijzonder!
 6. Wow, kom ik aan met twee rijpe Cayenne haha
 7. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  @Gianni1234 Ik heb hier lage paaltjes om de plantjes heen gezet met plastic kassenfolie eromheen. Gaas weten ze toch altijd op te klimmen, hier heb ik ze zelfs via de bakstenen muur de bakken in zien klimmen. Even een andere vraag: Ik ben van plan om in het najaar/winter de bakken te gebruiken voor andere groenten zoals spruitjes en boerenkool maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat de grond helemaal op is na het tomatenseizoen. Is het beter om compost door de grond te mengen na het ruimen van de tomaten en dit vervolgens een aantal maanden te laten rusten? Of kan ik met een gerust hart andere groenten planten en van het voorjaar compost toevoegen?
 8. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  @Gianni1234 Ik heb hier ook last van muizen. Ze klimmen via de muur in de hoge moestuinbakken (90cm hoog) Heb ze nog niet betrapt op dingen kaalvreten maar dat staat volgens mij wel op hun planning. In het leger noemen ze dit 'scouts' namelijk 😛 Had er één gevangen, kreeg medelijden en liet hem een stuk verderop weer gaan, diezelfde avond waren er weer twee. Ikzelf ben niet zo van het onnodig doden maar het gevoel bekruipt me dat ik niet anders kan. We hebben hier niet 6 maanden lang zaadjes tot plant opgekweekt om er vogels, muizen en konijnen mee vandoor te zien gaan.
 9. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik had dit bij de Bison, toen ben ik wat minder water gaan geven.
 10. Ik wilde de eerste grote rijpe Lambada plukken, maar een merel was me voor 😢 Nu hangt er een 'mooi' net overheen.
 11. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik hoop het TomP! Beetje laat bijgezaaid maar het waren oude zaadjes en de opkomst was maar 30%. Hoe gaan jullie het volgende week doen met de regen? Hier staat vier dagen regen voorspeld, moet ik dan nog iets doen voor de tomaten of 'het is wat het is'?
 12. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Even iets anders dan nare wormen...;) Het is mij zojuist gelukt om dieven te stekken! Duurde wel een paar weken maar ze hebben wortel geschoten Anderen ook succes hiermee? Hier lijken trouwens alle planten, op één na, te zijn geacclimatiseerd en zien er allemaal goed en gezond uit met groene toppen. Was wel even een zorg zeg. Wat ik ook nog heb gedaan is een restant zaadjes van de Purple Calabash gezaaid in een klein bakje. Deze kwamen op als onkruid, veel sneller dan de mislukte poging van vorig jaar en andere soorten in de propagator, en ze zijn ook veel steviger. Leuk om dat effect en verschil te zien tussen kiemplantjes die binnen opgroeien en die buiten opgroeien.
 13. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Hier staan ze inmiddels een week buiten, maar toch elke keer gaan ze bij de zon toch wat slap hangen :s Geen zonnebrand en de bodem is vochtig als ik m'n vinger erin steek.
 14. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Blijft een prachtkas!
 15. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Alles gaat vandaag naar buiten! 😱 Bijna een knoop in m'n maag zeg...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...