Jump to content

jwedding

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoe ik het ga doen voor mijn tomaten en pepers is: 10 delen verrijkte potgrond (biokultura) 1 deel vermiculiet 1 deel perliet
 2. Ik heb op 14 februari gezaaid en er groeiledstrips boven gehangen. Na een maandje heb ik deze verwisseld voor CREE LEDS die ik had besteld op ALibaba en die lijken goed werk te verrichten. Ze geven wel een klein beetje warmte af maar door de fans bovenop wordt dit niet op de planten geblazen.
 3. Balen zeg! Zaadjes voorweken schijnt te helpen.
 4. Bij mij hetzelfde hoor! De Rooster Spur, Jalapeno en Cayenne beginnen allemaal net aan hun eerste setje blaadjes. Ik heb gezaaid op 14 feb btw.
 5. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Dat is helemaal waar! Er was wel enige condensvorming inderdaad. De kappen hadden er dan na ontkieming af gemoeten denk ik of niet? @Erny Goeie! Zal eens even kijken
 6. jwedding

  Het roer om

  Wow wat tof!
 7. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Sinds vandaag heb ik er de 200 Watt Cree leds boven hangen. De plantjes lijken het beter te doen, de blaadjes klappen goed open maar inderdaad zijn ze lang en slungelig. Toch heb ik van dezelfde varianten bijgezaaid onder deze verlichting omdat ik bij wijze van experiment wil zien wat er gebeurd ten opzichte van de groeiled-strips (rood/blauw) De omgevingstemperatuur is hetzelfde, alleen staat de kap er nu niet overheen. We gaan het zien!
 8. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Je demotiveert me niet hoor! Ik ben juist blij met wat feedback. Gek genoeg krijgt de Tommy Toe nu wel mooie grote bladeren maar dat is de enige soort tot nu toe. Ik haal morgen de grow light ledstrips weg en hang de daglicht leds erboven. Ik zal het resultaat delen na een weekje maar denk dat het wel beter zal gaan, zoniet dan ben ik nog wel op tijd om opnieuw te zaaien. (Hoop ik) Bedankt allemaal!
 9. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ha Rorror, Nee die 24000 lumen zijn van mijn nieuwe full spectrum verlichting. Die hangt er nog niet boven hoor, wat er nu boven hangt zijn de groeiledstrips. (Ortho Groeilamp LED strips) De full spectrum verlichting heb ik hier besteld: https://nl.aliexpress.com/item/33022912993.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.604a4c4dqGOQIZ Ik heb er twee wat één teveel lijkt te zijn haha. Wat een bak met licht.
 10. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb een vraagje (ben een absolute beginner), nouja eigenlijk twee. Ik heb een reeks zaailingen in de propagator staan, en het kiemen ging vrij vlot, al na 4 a 5 dagen. Nu zijn eigenlijk bijna alle plantjes heel lang en slungelig maar ze krijgen wel al echte blaadjes en staan zo'n 6 centimeter hoog en sommige vallen om terwijl er toch echt een flinke lading groeilicht boven hangt. De temperatuur is rond de 18 graden. Is het uiteindelijk toch te weinig licht? Ook krullen er een aantal blaadjes om. Het oppervlak is 80x40 en ik heb er tien ledstrips boven hangen die zo'n 13 uur per dag aan staan. Ik weet niet zo goed waar dit aan ligt maar ik las wel dat veel mensen opnieuw beginnen bij 'slungelige' plantjes. Ik heb ook zojuist mijn full spectrum groeilicht binnen, vanaf wanneer zou deze er boven kunnen hangen? Sorry voor het bombardement! Ik wil het gewoon erg graag goed doen.
 11. Ik ga deze week eindelijk beginnen met zaaien in de propagator. -Rooster Spur -Jalapeno -Joe's Long Cayenne Twijfel nog over Orozco Als het meezit dan heb ik over een aantal maanden wat lekkere pittige salsas.
 12. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ha Saaike! Ik heb ook bij TomatoFest besteld. Ik zal ergens deze week in steenwol gaan zaaien in de propagator met de volgende soorten: -Bison -Dwarf Sweet Sue -Sweet Scarlet Dwarf -Tommy Toe Dit is mijn eerste ECHTE serieuze poging om een moestuin/tomatenkweek te beginnen en ik ben heel benieuwd.
 13. Het zou zomaar kunnen dat de setup die ik voor ogen heb niet gaat werken met de gekozen soorten maar ik ben van plan de bakken verplaatsbaar te maken zodat ik ze eventueel in het midden van de tuin kan zetten. Minder mooi maar anders is het zo zonde.
 14. Goedemiddag! Ik lees al een tijdje mee maar aangezien ik toch echt aan de slag ga dit jaar is de tijd van 'lurken' voorbij Mijn naam is Jordy en ik ben Grafisch Vormgever/Illustrator van beroep. Ik zit al enige tijd te spelen met het idee om zelf tomaten, pepers en eventueel een andere groente te verbouwen. Helaas heb ik nog geen foto's maar al wel een plan en werktekening van hoe ik het aan wil gaan pakken Zoals te zien is op de tekening komen de bakken op een trap naar de tuin omdat de siertuin helaas in de weg staat. Qua indeling voor de bakken zat ik te denken aan Jalapeno of Rooster Spur(pepers) in de paarse bak, Indigo Blue Berries (cherrytomaatjes) of Costoluto Fiorentino (vleestomaat) in de blauwe bak en tuinbonen/...? in de groene bak. De groene bak vangt toch wat minder zonlicht per dag maar alle suggesties zijn welkom voor deze newbie! Verder ga ik onderstaande propagator bestellen en dan over een maandje aan de slag! Sorry voor het lange bericht, maar dacht dat dit wel een goede voorstelronde zou zijn

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...