Jump to content

jwedding

Members
 • Posts

  100
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier is het een treurig tomatenjaar In totaal zo'n 8 tomaten afgerijpt, de rest neusrot en slakken
 2. Ik wordt ook knettergek van de naaktslakken, blijf ze maar over de schutting mikken hier!
 3. Ik heb zo'n kweektent in de schuur staan met timer, werkt prima kan ik vertellen! Scheelt 2,5m aan planten op m'n bureau, werkt zo lastig en je ruikt continu naar nachtschade 😛
 4. Ik heb bouwmarktemmers van 20 liter voor extra planten
 5. Ha Saaike, Ik had twee dwarfs, de Scarlet en de Sweet Sue. De eerste vond ik het lekkerst, de tweede gaf relatief meer vrucht. Nu was vorig jaar voor mij geen goed tomatenjaar maar toch was ik erg te spreken over een andere tomaat die notabene gratis mee kwam: Druzba. Woekert wel maar erg lekkere tomaten, struiktomaat btw. Ik ga nu ook nog wat soorten bijbestellen bij Wildboar Farms, hebben ook veel leuks. https://wildboarfarms.com/ De Dwarfs heb ik gekocht bij TomatoFest in Canada. https://www.tomatofest.com/Default.asp Ahhhh zoveel leuke soortjes en zo'n kleine tuin :((
 6. Ik heb ze hier ook in de schuur gezet, in een eierdoos, op een kruk. 👍
 7. Helemaal goed Huub, heb je een PB gestuurd. Ik heb per soort ongeveer 10 zaden, de onderste zijn mijn selectie voor dit jaar dus daar heb ik er ongeveer 15 per soort van. Ik kan vijf zaadjes per soort opsturen.
 8. Ik heb hier nog superveel tomatenzaden liggen van vorig jaar en nieuwe voor dit jaar en kan ze zeker niet allemaal zaaien. Ik zal een foto plaatsen, mocht er iemand zijn die ze wil uitproberen dan knal ik er een postzegel op.
 9. Ik moest wel, we hebben een klein stadstuintje In de grond hier durfde ik niet aan, het is zandgrond maar dat is omdat de gemeente het jaren geleden heeft afgegraven en opgehoogd omdat er een oude staalfabriek heeft gestaan. De bakken pikken gemiddeld toch zo'n 6 uur zon mee, de voorste meer.
 10. Ha Patrijs, Het is een bak gevuld met grond, vorig jaar hebben hier bonen in gestaan. Misschien toch maar een andere soort zoeken als Roseval het niet zo goed doet in grond. S'ochtends van 8 tot ± 13.00 staat er zon op de bak en ze staan in de buitenlucht. Het wordt de bak het dichtste bij het raam. (De foto is trouwens van vorig jaar, er zat toen nog geen aarde in.)
 11. Zo wat zijn jullie snel! Ik ga dit jaar voor het eerst een bak opofferen om wat aardappeltjes te telen. De bak is 90x60x60 en zou hier graag Roseval in telen, iemand tips of misschien een beter alternatief voor een beginner?
 12. Wow wat een minipotje, is dat echt waar hij in blijft?
 13. Ik heb nog niks gezaaid haha! Maar ga dit jaar niet alleen maar inzetten op tomaten en enkele pepers, dat risico ga ik niet nog een keer lopen. Ik wil denk ik alleen Joe's Long Cayenne doen dit jaar, die deed het prima in de muurbak hoewel hij erg laat op gang kwam. Bedenk me net trouwens dat ik zwarte 17 liter bakken had vorig jaar voor de 'laatste stretch' in mei maar misschien zou ik daar ook gewoon wat pepertjes in kunnen houden. Nadeel is dat ik dit jaar alles in de schuur wil opkweken maar die moet eerst nog helemaal geïsoleerd worden (door mij) Iemand ervaring met de Mars Hydro opkweektenten?
 14. Ahhhh kan het wachten niet aan!
 15. Steeds 20+ plantjes van boven naar de achtertuin slepen tijdens de overwenfase herhaal ik liever niet :p. Het plan is om hiervoor een kweektent in de schuur op te zetten. Eenmaal in de tuin zelf was de opbrengst uiteindelijk vrij laag, dus ik zal inderdaad wat moeten tweaken. Wat dat betreft is het heel fijn dat dit forum bestaat!
×
×
 • Create New...