Jump to content

jwedding

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jwedding

 1. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik had dit bij de Bison, toen ben ik wat minder water gaan geven.
 2. Ik wilde de eerste grote rijpe Lambada plukken, maar een merel was me voor 😢 Nu hangt er een 'mooi' net overheen.
 3. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik hoop het TomP! Beetje laat bijgezaaid maar het waren oude zaadjes en de opkomst was maar 30%. Hoe gaan jullie het volgende week doen met de regen? Hier staat vier dagen regen voorspeld, moet ik dan nog iets doen voor de tomaten of 'het is wat het is'?
 4. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Even iets anders dan nare wormen...;) Het is mij zojuist gelukt om dieven te stekken! Duurde wel een paar weken maar ze hebben wortel geschoten Anderen ook succes hiermee? Hier lijken trouwens alle planten, op één na, te zijn geacclimatiseerd en zien er allemaal goed en gezond uit met groene toppen. Was wel even een zorg zeg. Wat ik ook nog heb gedaan is een restant zaadjes van de Purple Calabash gezaaid in een klein bakje. Deze kwamen op als onkruid, veel sneller dan de mislukte poging van vorig jaar en andere soorten in de propagator, en ze zijn ook veel steviger. Leuk om dat effect en verschil te zien tussen kiemplantjes die binnen opgroeien en die buiten opgroeien.
 5. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Hier staan ze inmiddels een week buiten, maar toch elke keer gaan ze bij de zon toch wat slap hangen :s Geen zonnebrand en de bodem is vochtig als ik m'n vinger erin steek.
 6. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Blijft een prachtkas!
 7. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Alles gaat vandaag naar buiten! 😱 Bijna een knoop in m'n maag zeg...
 8. Ik heb al de eerste rijpende aardbei hangen hier, de rest zijn nog klein en groen. Volgens mij Lambada als ik het goed heb, maar kan ook de Induka zijn zo uit m'n hoofd 😛
 9. Slim! Ik heb hier in mijn stadstuin van 4 meter helaas geen ruimte voor maar ben ook op zoek naar een slimmigheidje dat de gieter overbodig maakt, ik heb namelijk geen tuinslangoptie op mijn vaste kraan grrrrr...
 10. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Heb zojuist weer alle tomaten en pepers binnen gehaald en onder de lampen gezet, die wind is echt niet te doen hier en daarbij vind ik het behoorlijk fris. Ga ze over een week wel weer buiten zetten en opnieuw afharden :S
 11. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Bedoelde eigenlijk, ze gaan niet ineens superslecht. Geen bladverlies e.d. dus het is niet gëescaleerd 🤔 Het hele zwikje bij elkaar doet me toch een wat treurig aanzicht maar goed, we gaan zien hoe mijn eerste tomatenseizoen verloopt! @rorror Done!
 12. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  @RobO Ik heb ze gisteren overgeplant van 1,3L naar 5L en dat lijkt tot nu toe wel goed te gaan. Ik zag ook tijdens het overplanten dat veel toch aardig wat oppervlakkige wortels hadden dus heb ze dieper geplant in de grote potten en 'zet' ze in water ipv bovenaf te gieten. Hoop dat dit werkt, misschien toch maar voor de zekerheid extra zaaien?
 13. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ja, de bak die het dichtste bij de kozijnen staat hebben al bonen groeien, de anderen zijn leeg, dus ik houd de planten tot die tijd lekker mobiel in hun 5 liter potten en zal de bakken zelf idd even afdekken, goeie!
 14. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik wacht nog lekker! Moet ook omdat de schilder hier ook boven de bakken moet schuren en schilderen dus de bakken staan noodgedwongen leeg tot minimaal eind mei :(( Heb wel bijna alle plantjes in 5 liter potten gedaan zodat ze het wat langer uithouden tot juni.
 15. Hier staan ze ook nog lekker binnen, maar de bloemetjes zijn wel lekker aan het bloeien.
 16. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Ik ga ze vandaag in grotere potten zetten met verse grond erbij (biokultura) Er zou genoeg voeding in de grond moeten zitten maarja, dat zegt elke fabrikant. Maar goed, ik ga de voeding en watergiften minderen, bedankt!
 17. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Echt geen idee, ik ga ze vanmiddag verpotten naar 5 liter potten. Ze verliezen ook een flink aantal bloemknoppen valt mij op :((
 18. Super, bedankt maar weer! Ik ga zo eens even langs bij de Kruidvat. 👍
 19. Er zijn nog geen bladeren van de plant gevallen.
 20. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Mijn tomaten gaan eigenlijk niet zo heel goed op het moment en ik heb het vermoeden dat de potjes te klein worden (11x11x12) Voeding krijgen ze 1x per week (Tomato Focus) wat misschien te weinig is dus ik heb ze net weer een halve dosis gegeven. Ze krijgen water als de toppen van de bladeren slap aanvoelen en deze check ik twee keer per dag religieus. Ik heb ook gekeken naar het schema wat Rorror had gepost een paar pagina's terug, maar het zijn allemaal verschillende dingen lijkt mij.
 21. Zien er heel gezond uit @rorror! Ik heb hier een probleem met de pepertjes, maar ik vermoed dat dit misschien ligt aan het formaat van de potjes (11x11x12) Iemand een idee? Ze krijgen 1x per week voeding van Chili Focus wat het altijd goed leek te doen tot deze week. Ik heb wel voor de zekerheid al een flinke maat grotere potten besteld van 17x17x17
 22. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Nog even een bedankje aan @rorror en @roeier voor hun hulp. Zoals jullie zien gaan de planten veel beter met een completere voeding.
 23. Even een zombiepost! Ik heb net gemerkt dat ik tijdens het afharden van de tomaten ineens enorm veel luis op mijn tomatenplantjes en basilicum heb. Ik ben maar begonnen met kapot wrijven maar als ze straks naar buiten gaan ben ik er toch ietwat minder blij mee dat ik dit bij 35 planten mag gaan doen dus ik ben eens gaan googelen. Ik kwam lijmband tegen. Dit is letterlijk wat de naam zegt en wordt bij fruitbomen gebruikt. Aangezien mijn bakken in de buurt staan van een Blauwe Regen die elk jaar geniet van een luizenplaag met bijbehorende mierennesten zou dit weleens kunnen helpen als ik dit aanbreng bij de Blauwe Regen. De gaasvlieg. Hier kunnen larven van worden besteld die blijkbaar, net als lieveheersbeestjes, snacken op de luizen. Het Lieveheersbeestje. Spreekt voor zich. Heeft iemand hier misschien ervaring met het inzetten van insecten tegen bladluis?
 24. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  @Saalk86 Goed idee! Om exact die reden heb ik grote bakken gemaakt, toch nog een beetje volle grond te simuleren Ik heb wel aan de binnenkant van de bakken EPDM folie (vijverfolie) gedaan. EPDM omdat dit geen gifstoffen af geeft tegenover reguliere vijverfolie...zeggen ze
 25. jwedding

  Tomaten Topic 2020

  Hoe lang laten jullie de tomaten buiten staan tijdens het afharden, de hele dag? Want mijn tomaten hadden dus wat brandplekken op de bladeren na twee uur

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...