Jump to content

CelineK

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CelineK

 1. @rorror Dit zijn vrij nieuwe stekken en ik durfde niet meer voeding te geven, omdat ik anders dacht dat ze teveel voeding zouden krijgen, wegens voeding in de potgrond. Het stond wel op de planning om dit weekend voeding te geven aan de aardbeien, dus dat ga ik direct doen!
 2. @rorror Het zijn gelukkig maar enkele bladeren, maar zo ziet het eruit! En water geven is op zich niet zoveel werk hoor! Elke dag met een aantal gieters sjouwen is het wel waard . Het valt me ook op dat sommige potten niet eens uitgedroogd zijn na zo’n dag warmte. Dan heb ik toch wel geluk dat de zon niet de hele dag op mijn planten schijnt.
 3. Ondanks de warmte staan mijn planten er nog redelijk bij! Sommigen hangen er wel wat slap bij, maar dat trekt wel weer weg. Rond 4/5 uur komt gelukkig de schaduw al! De komkommer planten groeien als kool! Aan de top die boven het schuurtje uitkomt groeit nu een komkommer. Hoe ik die ga oogsten.. Vanavond weer melk spuiten wegens de meeldauw.. De kruiden zijn ondertussen weer uitgebloeid! Extra tafeltje voor nieuwe potjes met aardbeien! Komen 9 extra potje op het tafeltje te staan. Mijn aardbeien krijgen wel wat rood blad. Wat dat nou weer is..
 4. Hoi! Een tijdje geleden heb ik een kersenboompje geplant van het ras 'Büttner's Rode Knorpel Kers' (zie ook foto van pot). Nu kwam ik er naar een tijdje achter dat je daar natuurlijk ook een bestuiver voor nodig hebt. Anders kan je lang wachten.. Nu vroeg ik mij af of iemand weet welke bestuiver dat is? Zijn alle kersenbomen daarvoor geschikt? Ik las op het internet dat het ras 'Regina geschikt is voor dit ras, maar met zekerheid kan ik dit niet zeggen.. Ik ben van plan om deze bestuiver in de herfst te kopen. En is het ook mogelijk om deze bestuiver vervolgens in een grote pot te plaatsen? Of wordt dat dan helemaal niks? Alvast bedankt!
 5. Ik zal zelf ook de plant inspuiten met 40% melk en 60% water! Kan helpen tegen de meeldauw (witte stippels op je planten).
 6. Heerlijk zo het zonnetje en alle bijen en vlinders die rondvliegen!
 7. Heerlijk bezig in de moestuin! Helaas wel veel last van meeldauw, maar toch nog wel wat oogst te ontdekken! Jammer genoeg aangevreten... Al heel veel aardbeien van mijn nieuwe Korona stekken kunnen plukken!
 8. Kruiden, courgettes en aubergine voor courgette gratin van vanavond!
 9. @rorror Oeh dankjewel! Ik ben dan van plan om alle kluiten in vuilniszakken te doen om deze vervolgens te bewaren in de schuur. Neem aan dat dit niet super erg gaat stinken of iets?
 10. Hoi! Ik wil volgend jaar proberen om wat kostenbewuster te tuinieren. Ik vroeg mij daarom af of de wortelkluiten die we dit jaar overhouden ook kunnen gebruiken voor volgend jaar. Ik dacht er namelijk aan om deze wortelkluiten weer volledig los te woelen, waardoor het dus weer losse aarde wordt. Deze losse aarde wil ik dan gebruiken als opvulling onderin de potten. Is dit mogelijk?
 11. De vele regen die valt zorgt voor mij voor veel problemen. De bladeren van mijn planten rotten voor een groot deel weg en ik heb het idee dat er nu al meeldauw op mijn courgette bladeren zit. Het lijkt op een soort van poederige substantie of witre vlekken op de bladeren en de stengels. En dan heb ik eigenlijk al veel aangetasten bladeren weggehaald. Ik las dat een mengsel van 40% melk en 60% water kan helpen? Ook heb ik veel last van mieren in (!) de aardbeien. Ja, niet alleen op de planten, maar ze eten ook de aardbeien op. Met als resultaat: ik verwijderde het kroontje van een aardbei om hem heerlijk op te eten en er kwamen allemaal mieren uit.. (Dit zijn de korona aardbeien die ik vier/vijf weken geleden heb geplant, frigo stekken) Op de foto lijkt het net alsof er geen miertje te bekennen is, maar geloof me, er zijn er echt veel. Elke keer als ik ze zie druk ik ze dan ook maar dood (niet zo dier vriendelijk sorry). Ik las dat koffieprut kon helpen tegen de mieren, dus dat heb ik al tussen de planten gegooid.. Uit angst voor mijn courgette planten heb ik dus maar een nieuwe geplant.. Ik wil meer courgettes, maar de regen zorgt ervoor dat alles wegrot.. Tips zijn dus zeker welkom!
 12. CelineK

  F1 Zaad of niet?

  Toch maar wat F1 zaden uit mijn lijstje gehaald! Ik heb inderdaad wel liever dat ik daarna ook eigen zaad kan gebruiken (vooral bij kruiden). Wel heb ik nog een aantal F1 zaden van wat bijzondere soorten; ronde courgettes bijvoorbeeld! Bedankt iedereen! 🙂
 13. Even een kleine update hierover: De meeste van mijn uitlopers die ik had los geknipt hadden het niet overleefd en hebben dan ook geen worteltjes gekregen. Die waren zo dor dat ik ze uiteindelijk heb weggegooid. Twee hadden het wel overleefd en die heb ik nu in hun definitieve pot gezet. Zodra de uitloper aan de plant al kleine worteltjes heeft, dan kan je hem wel meteen losknippen om zonder de moederplant te laten groeien.
 14. CelineK

  F1 Zaad of niet?

  Het is natuurlijk nog lang geen tijd om nieuwe zaden te kopen voor volgend jaar, maar ik als beginnend moestuinier probeer toch wat meer informatie te vinden over verschillende zaden. Nu kwam ik twee verschillende soorten zaden tegen: F1 zaad en 'normaal' zaad. Nu begrijp ik dat F1 tegen ziektes bestand is en wat productiever is (?), maar is dat het echt waard? In de verpakking van F1 zaad zit namelijk een stuk minder dan 'normaal' zaad. Wat raden jullie aan: F1 Zaad of 'normaal' zaad?
 15. Hoi! Ik had een korte vraag over het herkennen van uitlopers. Aan mijn nieuwe aardbeien groeien namelijk naar mijn idee uitlopers, maar ik begon toch te twijfelen.. Is het zo dat uitlopers een lange stengel hebben en dat er daarna pas blad aan groeit, terwijl het echte blad vanuit de kroon groeit? Voordat ik opeens blad of zelfs aardbeien wegknip..
 16. Komkommers opgebonden en nieuwe basilicum in een pot geplant!
 17. Ik vroeg me af of het niet gewoon slakken zijn.. Ik heb namelijk door het weer heel veel last van slakken en ik zag rond die pot een heleboel slakken en een soort van slijm rond die courgette. Ik heb ook regelmatig bezoek van kikkers, maar ik neem aan dat die geen courgettes eten haha! Er vallen regelmatig mini pompoentjes van de plant die dan niet bevrucht zijn en daar vind ik vervolgens ook regelmatig een slak in.. Dus ik hoop dat het ‘slechts’ slakken zijn.
 18. Ik ging een paar daagjes op vakantie met de hoop dat ik hierna wat lekkere groente uit de tuin kon eten.. Ik verheugde mij zo op de courgette soep, maar helaas.. Maar de rest van de tuin staat er nog wel redelijk bij:
 19. Het komt er dus eigenlijk op neer dat ik het beste gewoon alle twee de flessen koop? De tomaten voeding voor de tomaten, peper en paprika? En dan de fles voor buitenplanten voor de rest?
 20. Voor de beginnelingen zoals ik of de mensen die erover na zitten te denken om frigo stekken te kopen. Ik moet zeggen dat ik wat skeptisch was, maar zo zien ze eruit na 15 dagen. Ik moet wel zeggen dat sommige stekjes het minder goed doen dan anderen, terwijl ze wel gewoon dezelfde hoeveelheid water en zon krijgen. Maar de eerste bloemetjes komen er al aan!
 21. @acpronk Dankjewel! Ik ga dan vandaag een klein beetje geven (in de gieter met de juiste hoeveelheid). Ik zag dat de vloeibare voeding voor de Action bestaat uit NK 4-5. Maar daarvoor mis je dan juist weer dat fosfor..
 22. Hoi allemaal! Zoals de titel al zegt had ik een korte vraag over het bemesten van mijn moestuin planten. Ik ging net naar de Action, omdat ik merk dat mijn plantjes echt wat extra bemesting nodig hebben. Nu was ik eigenlijk opzoek naar vloeibare voeding voor mijn moestuinplanten, maar die was er helaas niet. Ik kwam wel deze vloeibare voeding voor kamerplanten tegen en ik vroeg mij dus af of ik deze ook kan gebruiken voor mijn moestuin planten (vooral de courgette, paprika, tomaat, aardbei en eventueel munt(?)) Ik begrijp dat de waarden op de verpakking waarschijnlijk meer/minder zijn dan dat ze nodig hebben, maar ik dacht ik begin hier alvast mee, zodat ze tenminste al wat hebben. Dan kan ik over een week opzoek naar andere vloeibare voeding. Dus mijn vraag: ik beschadig mijn planten hier toch niet mee? Voor als het onleesbaar is: EG Meststof: NPK 7-3-5 1.75% nitraatstikstof 1.75% ammoniumstikstof 3.5% ureumstikstof 3% wateroplosbaar fosfaat 5% wateroplosbaar kalcium
 23. De eerste twee courgettes! Bakkie kruiden en fruit
 24. @rorror Bedankt voor je reactie en altijd weer je fijne tips! Ik ga zodra ik vakantie heb direct naar de Action om dan twee flessen in te slaan. Enig idee hoeveel ik dan moet geven? En hoe vaak? (Dit zal ook wel op de fles staan). Maar voordat ik teveel geef ;).
 25. @rorror Aardbeitjes krijgen elke dag een flinke gieter water, natter krijg ik ze eigenlijk niet hahaha. Maar dit weer droogt echt alles uit heb ik het gevoel.. Vloeibare voeding krijgen ze niet nee. Alleen ‘vaste voeding’, mest korrels, wat koffieprut. Moet maar eens wat vloeibare voeding inslaan dus

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...