Jump to content

EvaB65

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EvaB65

 1. Ja dat besef ik nuook. Lesje geleerd. Iets anders zaaien Eind juli? Wat kan er dan nog?
 2. Ik zit op een buurttuin en ik zie t ook bij andere tuintjes. Daar kan ik natuurlijk niets doen. Maar bij m'n eigen tuin: Als de verkleuring in de stam zit, moet ik dan de hele plant weghalen? En bij de rest alleen de bladeren?
 3. Moet ik dan alle aangegane planten verwijderen? Of heeft dat geen zin meer. En hoe kom je aan zo'n ziekte? Een deel van de planten hebben we uit gewone tomaten gezaaid. Dus geen gekocht zaad. Is dat de oorzaak?
 4. Wat ik nog nooit heb gehad tot nu is bruine verkleuring van de stengel en ook tomaten. Is dit een schimmel? Is er nog iets aan te doen?
 5. Ik kan je bericht niet vinden..
 6. 👍 dank je. Ik ga eens zoeken. Waren er reacties op?
 7. We hebben een vrij plekje in onze moestuin. Wat kan je nu nog zaaien dat eind september/ begin oktober geoogst kan worden?
 8. In de punten van mijn planten zitten rare vertakkingen, waarbij er een soort kruispunt met 3-4 punten ontstaan is. Ik was op vakantie en kon het dus niet in goede banen leiden. Wat is hier gebeurd? En wat kan/moet ik nu doen? Zie foto's van twee verschillende planten.
 9. oke, dan zet ik ze overdag in de koude kas en 's nachts haal ik ze binnen.
 10. hoeveel Peulenplantjes zet je op een strekkende meter. Ik las op t zakje 3cm in de rij, maar dun je dat later dan nog verder uit? Of laat je ze zo dicht op elkaar staan? (Dan moet ik er nog veel meer gaan voorzaaien )
 11. Ik was net even op de buurttuin en zag bij een lapje van andere mensen dat een deel van hun jonge peulenplantjes uit de grond was getrokken, zouden dat kraaien of duiven kunneN zijn geweest? Met een net hou je die wel tegen, maar muizen kunne overal doorheen. Of zou een tunnel dan raadzaam zijn?
 12. EvaB65

  Courgette vragen

  De vruchten van de patio star zijn echt maar heeel klein hè..? courgette royal flush is ook Compact . Het gaat ons vooral om de bloemen. Maar af En toe een vrucht is ook lekker. op foto’s zie ik vaak courgettes op een strobed liggen. Is dat echt aan te bevelen?
 13. EvaB65

  Courgette vragen

  Vraag over opbinden van courgettes: hoeveel ruimte moet ik rekenen als je m opbindt? Ik heb niet veel plek maar wil ook niet gaan proppen..
 14. Ja dat bedoel ik. Dat laat wel regen door? En als erbij wilt sla je t even open en dan weer dicht? hoe lang laat je die tunnel staan?
 15. Dat snap ik, maar te doen met de zaailingen die nu in potjes staan? In de koude kas maar?
 16. op ons kleine stukje grond willen we gaan verbouwen: snijbiet, raapstelen, sugar snaps, tomaten, courgette en koolrabi. nou heb ik één tunnel gekocht. Maar voor welke groente kan ik deze het beste gebruiken? Voor de sugarsnaps (tegen vogelvraat) of voor de bladgroente (tegen slakken)? En kan ik de tunnel ook gebruiken als vorstbescherming, of is het puur tegen vraat?
 17. Ik heb o.i.kers voorgezaaid, maar ze groeien nu al m’n kweekbak uit. Ik las echter dat je ze pas de vorst buiten kan uitplanten. Wanneer is dat? Kan ik ze in april buiten zetten? of kan ik de zaailingen in mijn plastic kweekkas buiten zetten om de groei iets t remmen?
 18. ik heb mijn herfstframboos niet tot op de grond weggesnoeid, maar nog zo'n 15 cm laten staan. Is dat niet goed dan?? Moet ik alsnog nu tot de grond snoeien? dan knip ik wel de reeds ontluikende okselknopjes weg.
 19. Oei zoveel plek heb ik niet. Dan wordt t maar een rijtje..
 20. de gemeente maakt de grond klaar voor gebruikt, en ik neem aan dat ze het ook goed composteren. Zal de 'buren' eens vragen of zij iets weten, sommigen zullen al vaker dan één seizoen mee doen (je moet ingeloot worden, dus we hebben geluk gehad)
 21. wow jij hebt er veel! goed idee. Ga ik ook zo doen!
 22. dank je wel! ga ik dat ook proberen! Ik ben nog niet op de tuin geweest, ga vanavond even kijken welke afmetingen ie heeft. wat denk jij, is het beter om peulen in de volle grond te doen, of binnen voor te zaaien? (ik heb ook een klein kunststof kasje op mijn dakterras, dat kan ook?)
 23. Ik heb dit jaar een buurttuintje, waarop ik wat groentes wil gaan kweken. Nou mogen we van de gemeente niet zelf de grond bemesten. Zij nemen af en toe monsters om te kijken wat er nodig is. Maar ja, sommige groentes hebben speciale behoeften, en nou vraag ik me af: zal ik gewoon proberen ze te kweken zonder extra supplementen? Hoe erg is het als ik bv geen kali of zand onderwerk? is het dan beter om die groente niet te kweken? Of zal ik burgerijk ongehoorzaam zijn.. Een andere tip die ik kreeg is om paardenmest op te lossen, dus vloeibaar te maken en dat te gebruiken als bijmesting. Is dat beter dan koemestkorrels?
 24. ja dat was ook mijn gedachte. ik heb 1 m breed kippengaas gekocht. hoop dat dat genoeg is.
×
×
 • Create New...