Jump to content

haplo

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blijkbaar wordt het exacte naam van de "Salty Fingers" geheim gehouden: https://saucydressings.com/blog/salty-fingers/amp/. Daar zijn we dus ook niets mee.
 2. Is dit het juiste plantje? https://www.kraeuter-und-duftpflanzen.de/pflanzen-saatgut/haarstrang-hundszunge/h-einzelsorten/hexenfinger-pflanze
 3. Indien nog beschikbaar zou ik zeker de Vitikiwi en de Boskoop Glory willen komen ophalen.
 4. haplo

  Pawpaw

  Een paar onrijpe pawpaws zijn vandaag jammer genoeg geplukt geweest. Weet er iemand of de pitten hiervan al goed genoeg zijn om te kiemen? Ze zijn nog niet zwart.
 5. Jammer genoeg ken ik de soort niet. Ik heb in een tuinwinkel/markt nog nooit een soortnaam van een vijg gezien (buiten 'ficus carica') en ik zou het dan toch niet vertrouwen (de foto is ook meestal van een andere soort, zelfs soms een andere kleur vijg). De vijgenboom is nog maar een paar jaar oud en is sterk gegroeid de afgelopen jaren - dit jaar wel minder maar die sterke groei kan niet blijven duren. Ik heb hierbij nog een andere foto genomen van een andere gele vijg die op de grond lag: Ik vermoed dat dit eerder lijkt op een onbevruchte vijg en geen caprifig? Maar mijn Duits is heel slecht.
 6. Dit jaar hebben ze opnieuw bloemen, ik denk wel een stuk later dan vorig jaar. Ik ben benieuwd of er ook vruchten van komen. Er zijn dit jaar wel geen larven aanwezig en dus ook weinig mieren die rondkruipen.
 7. Deze vijgenboom had heel veel vijgen dit voorjaar. Maar ze kleuren nu geleidelijk aan allemaal geel en vallen af juist voordat ze rijp zijn. Vorig jaar hetzelfde voorgehad met deze vijgenboom. Enig idee wat het probleem is? Jammer genoeg is dit de enige vijgenboom die dit jaar vijgen heeft, bij de rest zijn ze er bijna direct afgevallen (ik vermoed door het speciale/slechte voorjaar). Het gaat over de achterste (hoge) tak, die ervoor is van een andere vijgenboom.
 8. Ik vermoed dat door het snoeien de Elaeagnus umbellata wel gaat dichtgroeien beneden. Maar ik heb zelf geen ervaring met snoeien.
 9. Ter informatie, de Elaeagnus umbellata groeit bij mij heel snel en zou volgens mij snel een hoge/brede haag vormen - ik heb wel geen idee hoe hij op snoeien reageert. Sommige granaatappels zijn matig/redelijk winterhard, maar ik denk dat het bijna onmogelijk is om granaatappels te krijgen als je ze niet warm overwinterd. Dus eetbaar gaat dat stuk haag niet zijn.
 10. Ik dacht dat het normaal was dat in het begin van het seizoen de eerste trossen een paar rode rijpe bessen hebben (meestal vanboven de tros) maar dat de onderkant nog groen/onrijp is. Ik heb meerdere struiken en dat is bij mij elk jaar zo. Pas een paar weken later worden de trossen volledig rood. De trossen die later rood worden lijken ook meer gelijk te rijpen. Als je ze langer laat hangen zijn ze ook zoeter volgens mij. Op het ogenblik beginnen er bij mij al een aantal trossen volledig rood te kleuren, maar je moet goed zoeken (meeste nog groen met enkele rode bessen) en enkel bij de planten met de meeste zon. De roze en gele bessen zijn nog niet volledig rijp, die zijn bij mij altijd later. Misschien dat een tweede struik gaat helpen bij betere bevruchting? Kan ook zijn dat de onderste bessen zijn opgegeten door vogels of andere dieren?
 11. Mijn Mojo berry maakt nu meerdere snel groeiende nieuwe scheuten naast de stam. Beginnen zelfs moerbeien aan te komen. De stam lijkt wel nog steeds dood.
 12. @Brabantse Tuinprins: Hoe zijn we zeker dat de mojo berry dood is? Wachten tot een bepaalde maand en zien of ze nog uitlopen?
 13. haplo

  Pawpaw

  De meeste van mij staan iets verder van bladeren. Andere hebben nog bijna geen bladeren en vooral bloemen.
 14. In die van mij zit nog steeds geen leven, ik begin de hoop op te geven. Ik denk dat het die late vorst was toen er al knoppen op stonden die de dader was. Ik was er wel heel tevreden mee. Smaak vond ik zelf wel minder dan een gewone moerbei (maar niet slecht), anderen vonden die juist wel heel lekker. Maar het grote voordeel was dat die redelijk veel vruchten had van mei tot november en je bijna altijd een paar rijpe kon plukken in de tuin. Lieve mojo, je wordt gemist hier. šŸ˜¢
 15. haplo

  Pawpaw

  @permanatuurtuin: Voor zover ik weet kunnen er al vruchten zijn vanaf 1-1,5 meter bij sommige variƫteiten. Bij zaailingen moet je langer wachten. Ik zou ook niet echt rekenen op zelfbestuiving, een aantal variƫteiten zoals Sunflower kunnen dit gedeeltelijk maar ik zou er niet op vertrouwen.
×
×
 • Create New...