Jump to content

haplo

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. haplo

  Mojo Berry

  Mijn Mojo berry maakt nu meerdere snel groeiende nieuwe scheuten naast de stam. Beginnen zelfs moerbeien aan te komen. De stam lijkt wel nog steeds dood.
 2. haplo

  Mojo Berry

  @Brabantse Tuinprins: Hoe zijn we zeker dat de mojo berry dood is? Wachten tot een bepaalde maand en zien of ze nog uitlopen?
 3. haplo

  Pawpaw

  De meeste van mij staan iets verder van bladeren. Andere hebben nog bijna geen bladeren en vooral bloemen.
 4. haplo

  Mojo Berry

  In die van mij zit nog steeds geen leven, ik begin de hoop op te geven. Ik denk dat het die late vorst was toen er al knoppen op stonden die de dader was. Ik was er wel heel tevreden mee. Smaak vond ik zelf wel minder dan een gewone moerbei (maar niet slecht), anderen vonden die juist wel heel lekker. Maar het grote voordeel was dat die redelijk veel vruchten had van mei tot november en je bijna altijd een paar rijpe kon plukken in de tuin. Lieve mojo, je wordt gemist hier. šŸ˜¢
 5. haplo

  Pawpaw

  @permanatuurtuin: Voor zover ik weet kunnen er al vruchten zijn vanaf 1-1,5 meter bij sommige variƫteiten. Bij zaailingen moet je langer wachten. Ik zou ook niet echt rekenen op zelfbestuiving, een aantal variƫteiten zoals Sunflower kunnen dit gedeeltelijk maar ik zou er niet op vertrouwen.
 6. @Kleinfruitteler, hoe moet je dat chroom-6 behandeld hout herkennen? Is dat al het hout dat er groen uitziet of is het niet zo simpel?
 7. haplo

  Pawpaw

  Bladeren beginnen hier ook voorzichtig uit te komen. Tegen dat die volledig open zijn vermoed ik dat de bloemen al grotendeels weg gaan zijn.
 8. haplo

  Pawpaw

  Het is weer tijd om de pawpaw bloemen te bestuiven. Ik was al te laat voor vele bloemen, die stonden al helemaal open en vol met stuifmeel. Er zijn ook nog een heel aantal te kleine bloemen, dus ik ga die over een tijdje nog eens moeten bestuiven. Hoe staat het er voor bij jullie?
 9. haplo

  Mojo Berry

  Die van mij (in pot) lijkt ook doodgevroren. Maar ik denk dat dit maar schijn is, ik vermoed dat er nieuwe knoppen/bloemen in mei aan gaan komen.
 10. Dit is in de tuin, daar zitten wel wat mieren en tot nu toe geen probleem voor de planten geweest. Ik vermoed dat die bladluizen al op de jujube planten zaten toen ik ze kocht en die bladluizen de mieren heeft aangetrokken. Ik ben wel benieuwd wat het dit jaar gaat geven. Ik was al heel blij dat er blijkbaar geen of weinig vorstschade is, terwijl het toch wel hard heeft gevroren.
 11. Vorig jaar 2 redelijk grote jujube planten gekocht (Exotica) en in de lente geplant. Gewoon standaard in de aarde geplant met schors erboven. Er kwamen heel snel veel kleine bloemen aan alle takken. De bloemen zijn eigenlijk maandenlang blijven bijkomen. De plant zal wel vol mieren en van die wit-groene kleine larven (of zoiets). De planten leken hier wel geen last van te hebben. Misschien dat de mieren wat hadden geholpen met bestuiven. In de herfst in totaal ongeveer 25 vruchten gehad. Smaak leek vooral op een droge appel, zeker niet slecht maar ook niet fantastisch. Ik heb de helft laten drogen op de plant (zou zogezegd moeten lukken), maar in plaats van te drogen zijn die gerot dus dat zal ik niet meer doen. Misschien lukt dit in een droger klimaat. In ieder geval heb ik daarna gedroogde jujube gevonden in een winkel en die smaakten me toch niet - te gebruiken voor thee of zo. Op het ogenblik zie ik op de meeste plekken hele kleine groene scheutjes, dus ik vermoed dat ze de winter hebben overleefd. Of ze dit jaar ook vruchten gaan geven valt nog af te wachten, kan zijn dat het warm overwinteren bij de kweker of winkel in een pot hierbij had geholpen vorig jaar.
 12. Die speciekuipen zien er goed uit en vallen heel goed mee van prijs. Alleen jammer dat iets groter 3-4 keer zoveel kost.
 13. Op het ogenblik heb ik een aantal ronde plantenbakken (60cm diameter ongeveer) op mijn terras. In de bakken staan 2 druiven, 1 'terras' moerbei, aardbeien, munt en wat seizoensplanten (tomaten, erwten en augurken meestal). Ik heb er geen worteldoek in gedaan en ze hebben een houten bodem. Na een 6-7 jaar lijken deze hun beste tijd gehad te hebben met wegrottend hout op plekken vanonder, vooral sinds dat ik vorig jaar begonnen ben met een automatisch druppelsysteem - dagelijks redelijk wat water lijkt het hout snel aan te tasten. Ik zou deze dit of volgend jaar dus willen vervangen, maar best door iets dat lang meegaat en tegen frequent (overvloedig) bewateren kan. De meeste niet-houten plantenbakken die ik vind zijn ofwel heel duur ofwel (veel) te klein. Ik heb de volgende plantenbak gevonden: https://nl.vidaxl.be/e/8719883757063/vidaxl-plantenbak-verhoogd-480x80x45-cm-gegalvaniseerd-staal-grijs , hier is echter geen bodem in. Ik dacht om hier een dubbele laag worteldoek in vast te maken en hierop wat hydrokorrels en daarop de aarde. Is dit een goed idee voor op mijn terrastegels? Of is dit brol en toch beter gaan voor houten bakken of dure kunststof? Ik probeer iets te zoeken dat ik niet binnen een paar jaren moet vervangen, liefst 10 jaar of meer.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...