Jump to content

Pawpaw


Dennis29

Recommended Posts

Ja ik heb ook pawpaw, jongeplanten die het afgelopen slechte zomer seizoen niet best deden, ze staan nu in de kas maar omdat ze niet in top conditie waren vraag ik me af of ze deze winter goed overleven.

Oudere planten schijnen beter tegen ons klimaat te kunnen, en uiteindelijk zelf winterhard maar beetje moeilijk zijn ze mischien wel, maar nog steeds leuk ook wat duur in aanschaf viel mij op, gaan deze dood dan koop ik ze opnieuw toch zou ik tweede x wat oudere planten kopen en zou ik je dat aanraden omdat deze sterker zijn.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Paw-Paw houdt er absoluut niet van om verplant te worden. Ik heb me ook laten vertellen dat zodra de boom een bepaalde grootte heeft bereikt hij zéér goed groeit. Maar 't zal voor mij ook nieuw zijn

Blog over mijn (Fruit)tuin : NIEUW ADRES http://Fruitberg.wordpress.com

 

Kijk ook eens op mijn fotosite : http://supermasj.zenfolio.com

Link to comment
Share on other sites

klopt zeker, ik heb er 5 jaar geleden twee pawpaws gekocht ivm kruisbestuiving een is klein gebleven maar de ander groeit zeer goed en is inmiddels meer dan twee meter hoog en bloeit al 3 jaar, maar vruchten ho maar.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het hele fraaie boompjes met prachtige grote bladeren, bij fruitlent staan ze nu een paar jaar, dit jaar zelfs met aardig wat vruchten, dit met wat behulp van manuele bestuiving, want als je gaat wachten tot er aasvliegen opduiken kun je wachten tot sint...juttemus.

(de eerste paar jaar is het blad gevoelig voor fel zonlicht)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik heb enkele maanden geleden Sunflower en Overleese aangeplant.Sunflower is zelfbestuivend.Winterbescherming zou alvast in het zachte Zuidwestvlaanderen niet nodig zijn.In het groeiseizoen wel schaduwbescherming geven tot ze 1 m hoog zijn.Ik kocht ze Te Anzegem bij kwekerij Damien Devos.Bij zijn Pawpaws in volle grond zag ik alvast prachtige vruchten.De bomen ,ook de bladeren gaven een zeer gezonde indruk.Deze bomen in de volle grond zijn minstens 5 m hoog bij deze kweker.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Even een bumpje. Wanneer lopen de asmina's ongeveer uit? Ik heb nu 3 jonge boompjes in pot staan, maar echt lekker zien ze er niet uit. Nadat hun blad verleden jaar was afgevallen hebben ze in de schuur gestaan, dus echt harde vorst is er niet overheen gegaan. 1 zag er al slecht uit, maar de andere ging op zich wel goed, daarvan merk ik nu dat de knoppen, die normaal een beetje fluweelachtig aanvoelen, helemaal verdroogd en dood zijn. Normaal gevolg van vorst of geen goed teken?

Link to comment
Share on other sites

Dat is teleurstellend. Ik had denk ik ook gewoon meteen een grotere en zelfbestuivende moeten halen, zou me net iets meer hebben gekost, maar dan had ik waarschijnlijk ook iets overgehouden. Tenminste ook geen gedoe met de jonge boompjes de eerste jaren beschermen tegen de zon, wind en vorst. De plaatst waar ik ze namelijk graag wou hebben is midden in een stuk weiland, wordt moeilijk om weinig zon en wind er overheen te laten gaan.

 

Iemand nog wat adresjes waar ze al wat oudere sunflower of overleese hebben staan, voor een mooie prijs?

Link to comment
Share on other sites

Pawpaw,...

 

Lekker verwerkt als ijs. (volgens onze Amerikaanse vrienden.)

 

Zo van de grond (heb ze maar eens geproeft) vaag smaakje. Als overrijpe banaan.

 

De mooiste boom die ik ken is 60 jaar oud en staat in:

http://www.dewalburg.nl/

 

Meeste cultivars, charmante aanbieder

http://vruchtboom.nl/

 

Ohja, als je de vreemde smaak van Zuurzak al niks vind. Niet aan Pawpaw beginnen. Pawpaw is wel wat zoeter.

Link to comment
Share on other sites

zaden van de pawpaw moeten vers zijn en hebben een koude periode nodig dus het beste in de herfst poten zodat er de winterse kou over gaat. Als dit lukt en je krijgt zaailingen deze niet in de zonzetten. Maar heb je zaden van de pawpaw of toevallig van de custardappel (Annona cherimola) deze zaden kun je iets aanvijlen en dan in lauwwarm water leggen,wel optijd verversen, totdat ze zinken en dan kun je ze met de deno methode (lekker warm) laten ontkiemen , dit kan wel een maand of langer duren. Daarna in een pot met potgrond poten en ze niet in de volle zon plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...