Jump to content

Martijn

Members
 • Posts

  179
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Martijn

 1. Mijne staan op de vorige pagina met foto. Datum erbij
 2. https://www.arborealis.nl/ https://www.aatreeshop.nl/bessen/g-54 De laatste heeft een prima webshop
 3. Nashi — Wikipédia (wikipedia.org) Hier kom ik de naam Seuri ook tegen.
 4. 474286 (wur.nl) Op pagina 111 kom ik wel de Witte Montagne tegen.
 5. Plantenlijst | de Dolle Tuinder Ik zie hier wel een nashi met de naam Seuri.
 6. Jane Doe, het scheelt dat ik ruimte heb. Mijn vrouw is bijen gaan houden. Zodoende dit jaar nog 1200 extra crocussen en 400 sneeuwroem gepoot. Daarnaast nog 100 apartere sneeuwklokjes en 25 allium bollen. Laatste jaren ongeveer 5000 bollen gepoot😀
 7. https://www.sterkebollen.nl/voorjaarsbloeiers/grootverpakking-veel-voor-weinig/ Wat doe je op je vrije zondagochtend?. Veel voor weinig planten in de fruittuin. 700 crocussen planten.
 8. Ik heb een Revita. Ook deze is krulgevoelig. Gaat er weer uit. Abrikozen zijn een betere optie. Wind in de Wilgen kan je hierin adviseren
 9. Hier staan sinds 2 jaar ook 10 struikjes van Eetbaargoed. Allemaal moderne Canadese rassen. Zit nu ook bloei in. Het hele honingbessenverhaal valt mij nog niet mee.
 10. Ik kwam op youtube een paar informatieve filmjes tegen: Nashipeer - Wikiwand https://www.fruitzforlife.nl/nashi-peren/
 11. fre3ke, ik ken deze soorten niet. Je moet je altijd afvragen wat deze rassen toevoegen aan het huidige aanbod. Fruit-peer (kwekerijdezoetewei.be) heeft best veel mooie rassen in het assortiment.
 12. Hij staat er nu ruim 1 jaar. De struik is goed aangeslagen en dit jaar mooi gegroeid. Ik ben nog wel op zoek naar een Honey Dew.
 13. Via facebook heb ik dit verdrietige nieuwe ook gelezen. Door het hele land staan pawpaws die bij Hans vandaan komen. Zodoende zal hij nog lang niet vergeten worden.
 14. Vorig jaar hier bollen besteld. Resultaat was super. ≥ 500 Tulpenbollen voor maar 25 euro - Bloembollen en Zaden - Marktplaats.nl
 15. Pompoenen 'Buttercup' (Kabocha-type) (vreeken.nl) lijkt op deze.
 16. Ik heb voor komend jaar ben ik al een lijst aan het maken welk zaaizaad ik wil kopen. Aangezien mijn tuin groot genoeg is en eetbare pompoenen (aan de straat) makkelijk verkopen wil ik nog meer eetbare/lekkere pompoenen verbouwen. Mijn vraag is wat zijn de lekkerste?? Zit nu te denken aan: Graag jullie reactie.
 17. Martijn

  Pawpaw

  Vandaag een foto gemaakt van mijn 7 Pawpaws. De meeste staan er nu 2 groeiseizoenen. Ze staan een stuk beter in het blad dan afgelopen jaar. De derde heb ik afgelopen zomer behoorlijk teruggesnoeid tot op een nieuwe uitloper. Nu ontwikkeld deze struik zich ook naar een mooier model.
 18. Afgelopen weekend 2 chocoladeranken gekocht. Binnenkort wil ik een pergola maken waaronder de bijenkasten komen te staan. Deze pergola wil ik laten begroeien met deze klimmer. Akebia quinata, in het nederlands chocoladerank genoemd, is een fors opgaande halfwintergroene klimplant met een breedgespreide groeiwijze. De bladeren zijn samengesteld, vijftallig en handvormig, de deelblaadjes zijn eirond, leerachtig en donkergroen tot blauwgroen gekleurd. Deze chocoladewingerd bloeit in april en mei met kastanjerode tot chocoladekleurige, aangenaam geurende bloempjes in hangende trosjes, later gevolgd door opvallende augurkachtige violetpaarse vruchten. Akebia quinata houdt van een standplaats in de halfschaduw, volle zon kan ook; mits de bodem voldoende vochtig is en de plant met zijn voeten in de schaduw staat. De plant is verder goed winterhard en eens gevestigd ook redelijk droogte tolerant
 19. Mooie opbrengst 🎃
 20. Eindelijk mijn eigen Nashiperen aan het oogsten. Op de foto's staan de Nijiseiki. Smaken heerlijk. De Tama is reeds op. Deze smaakten ook prima. Deze week de Hosui vervangen voor een Shinko. De Hosui wilde niet groeien.
 21. Martijn

  Pawpaw

  De beste Pawpaws haal je in Nijverdal bij Country Winery. De specialist in Nederland voor normale prijzen. 30/35 euro per plant.
 22. Martijn

  Pawpaw

  Ik bemest mijn fruitbomen aan het eind van het jaar met verteerde stalmest. Ook de Pawpaws krijgen een goede hoeveelheid.
 23. Martijn

  Pawpaw

  Appelvrouw, Ik heb vorig jaar ook een oud wit laken gebruikt in de warme periode. Werkt prima.
 24. Martijn

  Pawpaw

  Ik lees de reacties nu pas. Inderdaad heb ik de stammen van de jonge bomen niet beschermd tegen de zon. Ik ben eerder bang voor verbranding van de bladeren dan de stam. Alleen vorig jaar een late aanplant in Juni bescherm in de hete weken tegen de zon. De bomen groeien dit jaar goed. Allemaal nieuwe scheuten erop van 20 tot 25 cm. Rondom de stammen heb ik de bodem voorzien van compost en houdt ik deze vrij van begroeiing. Gelet op de foto mag ik wel weer aan het werk. De bomen staat op 3 meter in de rij. Zodoende hebben ze voldoende ruimte om te groeien. Mocht dit te ruim zijn kan ik er nog altijd zelf opgekeekte pawpaws tussen gaan zetten.
×
×
 • Create New...