Jump to content

Nancy

Members
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nancy

 1. Uh, ik zou daar toch maar mee uitkijken!!! Hier heb ik ze zeker wel tot 50 cm diep gevonden dus die gaan zo onder die dakpannen door hoor.
 2. Wie heeft er interesse in Fragaria ananassa "Anablanca'. Ik ga ze niet versturen, maar ze zijn wel gratis op te halen hier in Teuven (B), een half uur onder Maastricht. Ik heb ze er net uit gehaald en geteld. Het zijn 57 volwassen planten met daaraan nog alle jonge scheuten. Ik heb ze nu onder een afdekzeiltje gelegd zodat de wortels niet uitdrogen, maar wie ze graag wil hebben zou ze wel snel op moeten halen. Ik hoop dat ik er iemand heel blij mee kan maken. Groetjes Nancy
 3. Wij hadden gisteren vanalles geroerbakt, peultjes, aardappels en uiten(niet van onszelf) raapstelen, brave hendrik, gekookt ei, peterselie en spekjes. Vandaag friet met ijsbergsla en van alles uit de tuin erbij, pluksla, goudsbloem ect
 4. Ik pak altijd gewoon een heel scherm en doe dat in een mok met kokend water, een halve minuut. Ik vind dit de lekkerste thee die er is, dus ik heb al heeel veel gedroogd. Als je bijv andere kruiden zoals heermoes, goudsbloem (allebei voor iedereen heeel gezond) pakt, dan is dat niet zo heel lekker, hop, vlierbloesem erbij en hij is echt heel lekker. Vlierbloesem mag je gewoon met andere kruiden mengen. Als het vers is een halve minuut en gedroogde kruiden enkele minuten. Maar ik ga hier in het weekend ook de vlierbloesem in het deeg van de pannekoeken doen, gewoon losse bloempjes, lijkt me lekker. Hier kom je nog eens op ideeen. Leuk!
 5. Hoe maak je dat, pannekoeken met vlierbloesem? Ik maak wel thee vd vlierbloesem, heeeel lekker!
 6. Eindelijk weer eens peultjes gegeten, voor mij de allerlekkerste groente. Verder veel aardbeien!
 7. Hier heb ik nog nooit van gehoord, wat een mooie plant zeg! Net even gegoogled en die vruchtjes komen me wel bekend voor. Zijn die lekker?
 8. Is hier ook, maar ik gooi alle tuin- en groenteafval op de mesthoop en dat is in het voorjaar weer de tuin ingegaan. Hier komt nu door echt de hele tuin aardbeispinazie op, dat vind ik minder grappig. Heb jij nog mazzel met je pompoenen hahaha. Hier komen trouwens ook elk jaar tomatenplantjes op, maar daar heb ik maar een enkele tomaat, soms geen, omdat ze te laat opkomen, echt half of eind mei pas.
 9. Nancy

  Eeuwig moes

  Je hebt verschillende klonen. Je hebt klonen die toch gaan bloeien, dat is niet een "Eeuwige" maar een kortlevende! En van de echte Eeuwige Moes heb je 2 goeie klonen. Wij hebben hier ook een bonte varieteit van. Normaal zijn wij niet vd bonte planten maar deze heeft een klein subtiel geel/wit randje, gewoon heel mooi. Maar we hebben hem niet voor de beesten hoor, onze konijnen geef ik brokken, gras, paardebloemen en wat ik verder in de berm vind. Als er volgend jaar een moestuinforumdag is dan wil ik wel stekken ruilen met liefhebbers van andere bijzondere groenten. Groetjes Nancy
 10. Ik zat ook meteen aan frambozen te denken.
 11. Hier hetzelfde, ik heb ze gisteren allemaal eraf geknipt. En ik denk dat als de aardbeien straks eraf zijn dat ze wel weer nieuwe scheuten gaan maken.
 12. Ik hoef er geen ijsblokjes mee fijn te maken maar als ie dat kan is het natuurlijk wel een goede. Ik ga eens googlen op die jullie hierboven noemen.
 13. kunnen jullie mij aanraden? Ik ben op internet aan het zoeken gegaan en kwam voor rond de 90 euro uit op deze: Philips HR2096 Heeft iemand van jullie deze of zouden jullie een andere adviseren? Kunnen blenders ook harde appels ect mooi fijn krijgen?
 14. Goedkoop zaad gevonden hahaha http://www.biologischetoko.nl/quinoa/quinoa-14790 En hier allerlei kleuren en blijkbaar te zaaien tot in juni http://www.denieuwetuin.be/208-quinoa-varieteiten Ik heb toevallig vh weekend van iemand zaad gehad en bij diegene is helemaal niks opgekomen. Ik vroeg me af, zou je het van te voren in de koelkast of diepvries moeten leggen, het komt tenslotte uit de bergen in Peru ed
 15. Ik heb ze idd ve particulier gekocht. Ik ga ze gewoon planten zonder stokken en mocht het nodig zijn dan stokken erbij zoals je schrijft, zou dan wel jammer zijn, maar het is niet het einde vd wereld he. Ik wist niet dat je van bijna alle soorten struik en stambonen had, weer wat geleerd.
 16. Ja, dat is zo, maar ik heb 2 rijen stokken gezet en als ik ze daar zet en het is toch een lage soort dan ziet dat er echt idioot uit tussen de hoge soorten, vind ik dan jammer he.
 17. Degene waarvan ik vorig jaar op Kapaza zaad kocht vh Yin Yang boontje schreef dat het een lage boon is. Nu kom ik net op deze website https://sites.google.com/site/tuinvantoen/groenterassen/peulgewassen-boon-erwt (hele mooie site!) tegen dat de Yin Yang boon een staakboon is. Dus even wat verder gegoogled en hier http://denieuwetuin.be/215-droogbonen staat onderaan dat het een struikboon is. Verder gekeken en iedereen lijkt elkaar tegen te spreken. Heeft iemand van jullie deze boon al eerder gehad? HELP Het zijn intussen al mooie plantjes geworden en ik wil ze in de tuin gaan zetten, maar moet nu toch echt weten of ik deze soort bij de stokken moet plaatsen of niet.
 18. Nancy

  Ananaskers

  Haha, ik hoop dat ik dat probleem volgend jaar ook heb Wat een foto's jou, mooi zeg! Hier staan ze nog steeds stil, 1 cm hoog maar. Ik hoorde dat het vd week weer koud gaat worden, dat wacht ik even af en dan gaan ze in het weekend de tuin in.
 19. Ik heb ook zin om te komen. Dit wordt dan mijn eerste keer dat ik op een Moestuinforumdag kom. Ik heb er zin in!
 20. Die adresssenlijst is idd een goeie! En ik kan hier vanuit Belgie dat 0900 nummer niet bellen....
 21. Nancy

  Ananaskers

  Ik mag hopen dat het uiteindelijk toch nog onfatsoenlijk grote planten gaan worden Maar op het moment heb ik weinig hoop, oke, vandaag is het 21 graden dus als het nu eens lekker weer zou willen blijven... En Yasmin, als je ze gaat leiden, zou je dan eens foto's willen maken? Ben er wel benieuwd naar.
 22. Nancy

  Ananaskers

  Ik vind ze ook zo lekker, maar als ik lees dat hij bij een van jullie al bloeit wordt ik niet blij, ja wel voor jullie hahaha, maar dan geloof ik niet dat de mijne van het jaar nog wat gaat worden. Ik had hier op het forum ook geruild, een hoop goudsbloemzaad tegen wat ananaskerszaad en 4!!! zaadjes vd mini variant, daar is er geen van opgekomen
×
×
 • Create New...