Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Ananaskers


Nancy

Recommended Posts

Dit jaar heb ik ze voor het eerst gezaaid, binnen in huis.

Wekenlang kwam het maar niet op.

Nu hebben ze al enkele weken 2 kiemablaadjes en staan ze buiten in een serre die half open is.

En vd week pas het eerste echte blaadje gezien, 2 mm groot.

 

Gaat het bij jullie wel goed en gemakkelijk?

Ik had er zo'n zin in, vind ze zo lekker maar ik vrees dat het niks gaat worden, jank.

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorig jaar een plantje (heet eigenlijk goudbes, hier heet ie Andesbeere) gekocht, eind mei in de tuin gemikt op een zonnige warme plek en het is gaan woekeren als een ongediefde tomaatplant ) Slechts licht gemest met langzame kleinfruitkorrels.

 

Ik heb hem niet getrimd of wat, gewoon laten woekeren,ongelovelijk gewoon Dit jaar weer gekocht maar nu ga ik hem na alle regels van de kunst in september ontdoen van onderste blad en de stengels terugbrengen tot de laatst gevormde vrucht en nieuwe stengels weghalen zodat alle vruchten nog kunnen rijpen....ongelofelijk lekker....

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link to comment
Share on other sites

Ik heb in maart de mini variant gezaaid en ze doen het prachtig! Ze komen nu helemaal vol met bloemen, hele mooie witte met een blauw randje. Dus hier dan ze het alle 6 heel goed ! Maar wel de mini variant dus.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind ze ook zo lekker, maar als ik lees dat hij bij een van jullie al bloeit wordt ik niet blij, ja wel voor jullie hahaha, maar dan geloof ik niet dat de mijne van het jaar nog wat gaat worden.

Ik had hier op het forum ook geruild, een hoop goudsbloemzaad tegen wat ananaskerszaad en 4!!! zaadjes vd mini variant, daar is er geen van opgekomen

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

Nancy, ik weet niet zeker, maar volgens mij heb ik begin maart gezaaid, en zijn die krengen nog maar 1 of 2 cm hoog geworden. Echt langzaam. Maar ik weet van vorige jaren dat als ze eenmaal de smaak te pakken krijgen, inderdaad uitgroeien tot wilde struiken.

 

Ik lees tot mijn verbazing dat er regels der kunst zijn om ze te dieven en te leiden... dat lijkt me wel wat, want ik vind de plant heel erg leuk, maar zat een beetje aan te hikken tegen het feit dat ze straks zo veel ruimte in beslag nemen... goed idee dat (bege)leiden van de plant, ga ik zeker doen..

Link to comment
Share on other sites

Volgend jaar wil ik die ook echt in de tuin! Lijkt me een geweldige plant. Staat ook twee keer in de groei en bloei moestuin special.

 

Ik zie nu ineens overal dingen die ik ook graag wil, maar ik ben net te laat dit jaar. Nou ja, heb al een mooie lijst voor wat ik volgend seizoen graag wil

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het precies bijgehouden: 17 maart gezaaid en 28 maart gekiemd. En de eerste knopjes ongeveer 1,5 week geleden en nu gaan ze ook allemaal langzaam aan open. De plantjes zijn nu ongeveer rond de 25 cm hoog (het worden kleine struikjes van ongeveer 45cm hoog en 50 cm breed).

Link to comment
Share on other sites

Ik had februari ook ananaskers gezaaid, niets van opgekomen, toen nieuwe zaden gekocht en eind maart tweede poging gedaan. Heb nu 6 'plantjes' van een cm met beginnend twee echte blaadjes van een mm groot. Gaat maar zeer traag, komt er hier nog iets van voor dit jaar? Staan in tuinkas.

Link to comment
Share on other sites

Dat klopt tot aan het sprinten, dat doen ze hier ook nog niet...

 

In februari veel te veel gezaaid, alles kwam op. Heb op de MTF ruildag enkele jonge planten uitgedeeld ter ruil. Eigen planten staan op hun plek buiten te wachten op beter weer. Het gaat nog niet hard maar ze staan er goed bij.

 

Hoe zou het gaan met de ananaskersen bij hun nieuwe eigenaren?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorig jaar 2 planten gehad.Het werd een oerwoud,en bij mij waren lang niet alle bessen rijp geworden.Maar nu.....komen er allemaal kiemplantjes van de ananaskers op.Het hele stuk waar ze vorig jaar stonden is bezaaid ermee.

Link to comment
Share on other sites

Ik hier van de lichitomaat die ik absoluut niet meer wil hebben...mijn kippen hebben door het opeten de boel overal verspreid....

 

Maar die goudbes kun je uitdunnen, de plantjes leiden en trimmen, na een aantal bloemen/bessen de stenkel toppen en eventuele nieuwe stengels verwijderen...

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hem nog steeds in de woonkamer staan, hij is nu zo'n 35-40 cm groot, maar ik twijfel heel erg om hem buiten te zetten, 't is nog zo fris Zouden jullie hem wel buiten zetten of staan die van jullie wel al buiten ??

Link to comment
Share on other sites

Ik mag hopen dat het uiteindelijk toch nog onfatsoenlijk grote planten gaan worden

Maar op het moment heb ik weinig hoop, oke, vandaag is het 21 graden dus als het nu eens lekker weer zou willen blijven...

 

En Yasmin, als je ze gaat leiden, zou je dan eens foto's willen maken? Ben er wel benieuwd naar.

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...