Ga naar inhoud

daanm

Members
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    almere
  1. met kropsla kan je ook stamppot maken
  2. @appelvrouw dankje dat is wel een mooi recept voor rook worst ik die echt eens een keer proberen.
  3. hahah ja bij de hema ja maar daar vindt ik de worst niet zo lekker zelf gemaakte worst is natuurlijk wel het lekkerst!!
  4. weet iemand hoe je goeie (rook) worst kan maken. wat voor kruiden daar het besten voor zijn enzo ? en hoe je het best kan roken? want nu het er weer tijd voor is met deze kou wil ik het zelf een proberen om rook worst temaken .
  5. daanm

    tarwe

    ik heb gisteren 4 eetlepels tarwemeel gemengdt met 5 eetlepels water en er zitten nu al lucht bellen in dus dat gaat goed ! ben er net achter gekomen hoe je foto`s kan plaatsen dus dat ga ik morgen doen !
  6. daanm

    tarwe

    ja dat ga ik zeker doen !
  7. daanm

    tarwe

    ik heb laatst een kleinehoeveelheid tarwe gekregen. die heb ik vandaag deels gemalen in een koffiemolen . van de volkorentarwemeel ga ik proberen een zuurdesem brood van te maken. de foto`s gaan volgen !
  8. daanm

    Zuurdesem

    berti, bedankt voor het antwoord ! maar wat is de vergelijking met zuurdesem wat je nodig hebt voor een bepaald gewicht is bloem voor een deeg ?? en moet je zuurdesem ook echt in stappen maken of zoals bij jamie in een keer ?? alvast bedankt
  9. daanm

    Zuurdesem

    ik heb een vraag waarom moet je van je zuurdesem papje de helft er af halen en dan weer nieuwe bloem en water toevoegen ?? en ik heb een recept van jamie oliver , ook van zuurdesem hij doet 500 gram bloem mengen met genoeg water tot een pap/deeg achtig mengsel en dan laten staan en dan weer wat bloem toevoegen met water en dat laten gisten. als het goed gegist is moet je het mengen met 1 kilo bloem en genoeg water tot een deeg neem er 500 gram af en voeg dan zout aan het andere deeg toe. ik weet niet of dit een goed recept is ? dus daarom vraag ik het hier aan de zuurdesem bakkers !
  10. volgens mij zitten er in anans een bepaalt zuur ofzo die de gelei afbreken
  11. ik heb laatst brood gemaakt volgens het recept van hartog volkoren die bakerij in amsterdam maalen hun eigen koren . ze verkopen ook maar alleen volkoren brood. het recept volgt: 500 volkoren meel ( liefst biologies ze verkopen het ook in hun bakkerij) 300 water ( maar tijdens het kneden voeg je nog extra water toe intotaal bijna 1dl) 20 gram gist 10 gram zout je mengt alle ingredienten en kneed zo"n 15 tot 20 minuten en tijdens het kneden een beetje water extra toevoegen. na het kneden doe je het deeg in een bakblik en laat het ongeveer 30 minuten rijsen na het is gereist 40 minuten in de oven op 200 graden en je hebt dan heelijk volkoren brood heel wat anders dan we gewent zijn maar echt de moeite waart.
  12. het beste kan je ze gewoon laten groeien tot ze de formaat hebben die ze horen te hebben en dan de pompoen wel schillen . als je de soep het gemaakt dan wil ik wel weten hoe je hem vondt .
  13. dit is een hele lekkere pompoen soep. wat heb je nogdig: 1 paprika 2 vleestomaten 1 pompoen 1 ui 1 teen knoflook spekjes ( gebakken tot ze gaar zijn en dan in een kommetje doen met het vet ) 2 aardappels bereiding: maak alle groenten schoon ( schil het en ontdoen van zaden ) en snij het in stukjes. fruit eerst de ui/knoflook aan in olijf olie zet het vuur wat lager en doe dan alle groenten in de pan doe er water of boulion bij. laat alles rustig gaar koken dan pureer je alles glad ( alleen als alles gaar is) voeg de spekjes en je kan het nog op smaak brengen met oregano zout/peper naar keuze.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...