Jorieke123 Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Ik wil graag een paar mega pompoenen verwerken, en het leek me handig om alles in 1 keer te koken en pureren. Dan in potjes stoppen, die ik dan makkelijk kan pakken om er een lekker soepje van te maken. Ik kan alleen niet echt vinden hoeveel pompoen je gebruikt voor 2 porties soep. En dan wel echt een maaltijdsoepje, geen lunch of voorgerecht. Ik heb al een boel recepten gezien, en denk dat het rond de 500 gram voor 2 personen ligt. Of heeft iemand hier een ander idee? Het is dus de bedoeling dat het een soort appelmoes wordt, maar dan van pompoen. Ik zat ook te denken om er een geconcentreerde puree van te maken, maar dat probeer ik wel na dit expiriment. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Canning pumpkin butter or mashed or pureed pumpkin is NOT recommended.Home canning is not recommended for pumpkin butter or any mashed or pureed pumpkin or winter squash. In 1989, the USDA's Extension Service published the Complete Guide to Home Canning that remains the basis of Extension recommendations today, found in the September 1994 revision. The only directions for canning pumpkin and winter squash are for cubed pulp. In fact, the directions for preparing the product include the statement, "Caution: Do not mash or puree." http://www.uga.edu/nchfp/tips/fall/pumpkins.html Wordt dus toch ruimte maken in de vriezer Zie ook: http://thetanglednest.com/2009/10/preserving-pumpkin/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 29, 2010 Author Share Posted September 29, 2010 shit... ik heb veel te veel pompoen voor in de vriezer... Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 29, 2010 Author Share Posted September 29, 2010 Ik had er niet eens bij nagedacht dat het niet zou kunnen... kom wel wat teksten tegen over het inmaken van pompoenpuree. Het kan dus wel als je het niet pureert? Pompoen Gebruik pompoen met een harde buitenkant en volgroeid vruchtvlees. Kleine pompoenen kunnen beter worden ingemaakt dan grote. Hete vulmethode Was verwijder de zaden en schil. Snij in blokjes van 2,5 cm. zet in een pan onder water en kook 2 minuten. Doe de hete blokjes in de hete potten. Laat 2,5 cm ruimte over. Voeg zo u wilt zout toe (1 theelepel per liter). Giet het hete kookvocht tot 2,5 cm onder de rand van de pot. Verwijder luchtbellen, veeg de potranden schoon. Plaats de deksels, maak in. Pureer de pompoen niet. Spaghettipompoen moet worden ingevroren aangezien de stukjes niet heel blijven tijdens het verhitten Inmaaktijd: 0,5 l: 55 min. 1,0 l: 90 min. ----------------------------------------------------------- dat inmaken zoals hier boven wordt aangegeven doe ik alleen nooit, ik heb geen weckpotten en weckketel. Ik maak alles altijd in zoals ik jam maak. Of is dat sowieso niet goed als er niet 500 gram suiker in zit?? hellup Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Ja dat kwam ik ook tegen op de meeste engelstalige sites. Daar staat vermeld dat je een weckketel moet gebruiken. Gewoon proberen dan maar? Ik heb het overschot komkommer ook ingemaakt zonder te wecken (de jam methode). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 Ik heb het met de maïs ook gedaan zoals jam.. misschien niet jaren te bewaren, maar dat haalt het toch niet ok, ik ga maar gewoon een boel blokjes inmaken. Hopen dat we niet heel ziek worden na het eten van pompoensoep. Ik doe ook wel wat in de vriezer, zodat niet alles mislukt.Ik heb pompoenen van een kilo of 15, en nog 1 waarvan ik niet eens zou weten hoe zwaar hij is. Een joekel Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 30, 2010 Author Share Posted October 30, 2010 Tja, het is dus geen succes, zoals ik de pompoen heb ingemaakt. Of het nou aan mij ligt, of aan het feit dat er niet voor niets nergens iets bekend is over pompoen inmaken... Ik had 7 grote potten (500 gram pompoen per pot) en 4 daarvan zijn al gaan schuimen en borrelen en ontploffen (soort van) Stinken!!! En de laatste 3 houden het ook niet veel langer. De deksels staan al bol, dus ik moet mezelf weer zo ver krijgen om de potten open te maken en de boel weg te gooien. Bleh wat een stank! Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 je kan een pompoenen chutney maken. Door het azijn blijft het wel goed. Ik laat de pompoenen liggen op een vorstvrije plaats todat ik ze ga gebruiken. Ik heb er nu nog 2 liggen. Van de week pompoen soep gemaakt. Het overschot gaat dan de vriezer in waar nu weer ruimte in aan het onstaan is. Overigens kan als je vriezer te leeg dreigt te raken is het goed om m op te vullen met krantenproppen. Schijnt ie efficienter met zijn energie om te gaan. Maar dit terzijde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daanm Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 dit is een hele lekkere pompoen soep.wat heb je nogdig:1 paprika2 vleestomaten1 pompoen1 ui1 teen knoflookspekjes ( gebakken tot ze gaar zijn en dan in een kommetje doen met het vet )2 aardappels bereiding:maak alle groenten schoon ( schil het en ontdoen van zaden ) en snij het in stukjes.fruit eerst de ui/knoflook aan in olijf olie zet het vuur wat lager en doe dan alle groenten in de pan doe er water of boulion bij. laat alles rustig gaar koken dan pureer je alles glad ( alleen als alles gaar is) voeg de spekjes en je kan het nog op smaak brengen met oregano zout/pepernaar keuze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aardbeijim Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 bedankt voor de tip. maar ik heb 2 soorten pompoenen:sweet dumpling en Turkse muts.Kan ik deze voor de soep gebruiken?Zoja,moeten ze dan nog jong geoogst of juist tamelijk dik.En hoe moet ik dat dan doen meteen thuis wassen en in stukken en alles gebruiken voor soep? Quote Wat is onkruid?Iets wat je niet moet zaaien maar toch uitkomt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daanm Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 het beste kan je ze gewoon laten groeien tot ze de formaat hebben die ze horen te hebben en dan de pompoen wel schillen . als je de soep het gemaakt dan wil ik wel weten hoe je hem vondt . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 25, 2011 Author Share Posted January 25, 2011 De turkse muts vond ik vreselijk moeilijk te snijden! Die insnoering is keihard, je hebt er een motorzaag bij nodig Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Net gemaakt: Zoet en Heet Pompoensoep.1 eetlepel kerrie,3 blokjes tuinkruiden of kippenbouillon,2 centimeter gemberwortel,1 ui,2 teen knoflook,1 rood pepertje500 gram ontpitte pompoen ( als het uchi-kuri is kan de schil blijven zitten) in blokjes500 zoete aardappel geschild en in blokjes1 liter water Bak zachtjes in wat olie de fijngesneden ui en knoflook, en voeg een eetlepel kerrie en de fijngesneden gember toe.Nog even zachtjes doorbakken, voeg de pompoen, de zoete aardappel, 1 liter water en de drie bouillonblokjes toe, en leg het pepertje heel in de soep.kook totdat de pompoen en aardappel zacht zijn.Haal het pepertje eruit en staafmixer de soep. Meer of minder water maakt de soep dunner of dikker na gelang je smaak.Meer pepertjes of géén pepertjes kan ook. De soep is ook zonder peper erg lekker Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Lekker oftopic waren we soms in 2011. Op zoek naar vroegere en vergeten topics kwam ik ook deze tegen met zijn zoet en heet pompoensoep..fijn dat ik die weer terugvond Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 28, 2018 Author Share Posted November 28, 2018 Zucht... ik heb wat berichten verwijderd ja. Maar dan nog is het een mislukt topic Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Verdorie, En dat terwijl ik net pompoensoep op heb. Had geen zin om te koken en maar twee eters.Gisteren is er een flink stuk muskaatpompoen gekookt voor de onvolprezen pompoencake.Er was nog een flinke hoeveelheid over met veel vocht.Uitje gefruit met wat knoflook en de laatste champignons. Wat tijm en rode peper er bij en blokjes worst.Een scheut zoetzuur en het laatste beetje lettertjes spelt vermicelli THT 2017 Kortom restjes opgemaakt En als toetje een plak pompoencake…….. Zo schiet het lekker op met die joekels van 20 kg, Ze beginnen nu overigens wel mooi af te rijpen van groen naar < zie avatar>.Vorig jaar een tot juni bewaard. Zaterdag dezelfde soort soep gemaakt maar dan met stukken zalm. en een visbouillonblokje. De stukken pompoen blijven in de schuur nu wel lang goed. Er ligt er nu nog een stuk van een kilo of twee. Daarna even geen pompoen meer. Quote De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.