Jump to content
  • entries
    333
  • comments
    1,144
  • views
    6,352

Houten schuur weg, nieuwe schuur op komst (maar nog niet snel..)


Jorieke123

6,898 views

 Share

Het zal veel van de Moestuinforumleden niets zeggen, maar mensen die wel eens naar de Moestuinforumdag zijn geweest die kunnen zich vast onze houten schuur herinneren. De laatste jaren maakten we daar de ruiltafels/standjes, zodat de Zelhemse wind geen zaailingen knakt en de volle zon ze niet verbrand.

We hebben er nog nooit in hoeven schuilen, maar daar was ie ook altijd een beetje voor.

 

Nou goed, die schuur is nu weg. Het afdak daarachter ook. We willen namelijk al jaren een nieuwe schuur, en dat gaat nu eindelijk gebeuren!

 

Afbreken van het 'tijdelijke' afdak wat er alweer 7 of 8 (?) jaar stond. Mijn broertje en schoonzus hebben echt supergoed geholpen met slopen!

IMG722337231554308766.JPGIMG726846311554308813.JPG

 

De houten schuur zelf hebben we op Marktplaats gezet, en er bij vermeld dat de koper het ding zelf uit elkaar moest halen en afvoeren. Met geschikt gereedschap, hulp van vrienden, en een beetje serieuze auto's en aanhangwagens. Geen Fiat Panda's zeg maar

En dat ging goed! Ze zijn er met zijn 4-en een hele dag mee bezig geweest. En toen lag alles alleen nog maar afgebroken en opgestapeld. Een paar dagen later hebben ze pas alles opgehaald. We waren toen een midweekje weg, en bij terugkomst was alles netjes weg. Op de betonnen poeren na, ze hadden gehoopt dat ze die er nog wel uit konden krijgen maar die bleken toch net even te lomp. Dus die gaan er komende maandag uit als er een graafmachine komt om de rest van de bestrating weg te halen en om een gat te graven voor de kelder die er komt.

IMG729131551554308870.JPG

IMG729249441554308885.JPG

 

Joep zijn vader is altijd landmeter geweest, en hij kwam vorige week even langs om de hoogte van de toekomstige vloer te bepalen. Die willen we namelijk wat lager dan de vloer van de houten schuur.

IMG731490041554308927.JPG

 

Komende maandag komen ze dus een groot gat graven, en een kleine 2 weken daarna komt de kelder. Ja... in de week voor de MTFD Gaat allemaal goedkomen

De schuur zelf komt trouwens pas maanden later. De bouwer van die schuur was bang dat de kelder niet op tijd zou komen en dat hij dan zijn schema aan zou moeten passen. Nu komt de kelder al snel, maar moest hij de bouw-klus alweer wat uitstellen omdat het regelen van die kelder wat lang duurde. Dus zitten er maanden tussen

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Ik dacht dat je alleen de senioren woning daarnaast af wou breken?

Moet ik vragen of er iemand een party tent meebrengt voor de MTFD? Of heb je heel veel vertrouwen in de weer goden?

Wel mooi als je dadelijk een flinke kelder hebt voor vlees en kazen!

Link to comment

Angela; beide schuren gaan weg, er komt 1 grotere (en betere... zonder asbest... en ook echt dicht.. enz.) voor terug. Nu blijft dat stenen schuurtje nog even staan voor al onze spullen en kippen enz. En zodra de nieuwe schuur staat dan gaat die oude weg.

Link to comment

Woooh hey! Uitzicht is ook leuk trouwens Maar goed je kunt niet alles hebben. De kelder komt wanneer?

( Sorry vergeetachtig he, dan zeg je de dingen wel eens twee x )

Edited by appelvrouw
Link to comment

Zo, dat is een flinke upgrade! Als die stenen schuur weg gaat, wat komt daar voor in de plaats? Dat is toch ook een kippenhok, als ik me dat nog goed herinner?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...