Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Vixen

Leden
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Ik heb er nog even over door zitten verzinnen, we noemden het altijd agar-agar platen en met een beetje hulp van google kwam ik hier op terecht: http://www.microbiologie.info/agar_agar.htm De agar werd dus inderdaad gebruikt als stollingsmiddel, waar voedingsstoffen aan werden toegevoegd, dus ze groeien niet alléén maar dankzij de agar. Dus no-worries. Maar door al die bacteriepractica heb ik nu zo'n aparte associatie met het woord 'agar-agar" dat ik het in ieder geval niet door mijn jam heen ga roeren. hihi.
  2. Agar-agar als bindmiddel voor jam? Wij gebruikten agar-agar als voedingsbodem voor bacterieënstammen- en schimmelkweek bij de microbiologie opleiding.... weliswaar in broeikasten van 30C. Maar ik zou dat toch niet gauw gebruiken als bindmiddel in potjes jam die je een half jaar wilt bewaren.
  3. Ik heb mijn plantjes allemaal al naar buiten verhuisd, maar in plaats van ze in de volle grond te zetten heb ik ze voorlopig in bakjes op de loungebank (zuiden-gericht) gezet. Die bank warmt lekker op bij de minste zonnestralen en houdt de warmte ook lang vast. En aangezien het zo'n 60 cm boven de grond is hebben ze ook geen last van nacht-grond-vorst. Vooralsnog groeien de tomaten/paprika's en pepers goed. (en de courgette en meloen groeien de pan - uuuhm pot - uit) Als het zonnetje gaat schijnen kan ik naast mijn plantjes op de bank gaan zitten en er een goed gesprek mee voeren... dat schijnt ook te helpen. Hihi.
  4. Vixen reageerde op Jorieke123's topic in Groente
    Oh, ik ben ook verzot op sla, ik zou het bij het ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten. Ik heb nu veldsla, rucola, mizuna, snijbiet, spinazie en little gem gezaaid. En wat Jim zegt: als je denkt: hmm, wat zal ik op brood doen... gewoon de tuin in lopen, wat tomaatjes en sla oogsten (en misschien wel een komkommertje) en je eigen geteelde broodje gezond bouwen. Alleen jammer dat ik geen kippen kan houden... Ik maak 's zomers vaak maaltijdsalade, met koud gegrilde courgette, gegrilde kip, tomaatjes, hoop verschillende sla, rood uitje en wat augurkjes... mjum!
  5. Vixen reageerde op dennislp's topic in Kruiden
    Ik kan je met zaaiadvies niet helpen, omdat ik mijn kruiden vaak in pot koop. Klein advies; zet citroenmelisse niet in de volle grond, want het is net als munt een gigantische ondergrondse woekeraar. Het komt overal waar z'n wortels reiken weer op, na 2 jaar heeft 1 plantje zo een vierkante meter grond doorwoekerd! Ik heb hem net helemaal uitgegraven en in een pot gezet! Ik zet er vaak thee mee en de blaadjes zijn ook door de sla en bij vis erg lekker.
  6. Vixen reageerde op jasmin's topic in Koken en Recepten
    Zeezout is een verzameling van meerdere zouten (natriumchloride, magnesiumchloride, natriumsulfaat) en bevat vaak ook wat meer mineralen. Keukenzout is bijna alleen maar Natriumchloride. Het verschilt ook of je dode zeezout hebt, (bevat veel meer magnesiumchloride dan natriumchloride) of "gewoon zeezout." Zeezout wordt als gezonder beschouwd. Ik maak soms tijm/rozemarijnzout, hoewel ik wel spaarzaam ben met zout an sich. Citroenzout is ook erg lekker (vooral bij vis), maar dan moet je er wel zorg voor dragen dat je citroenschilletjes goed gedroogd zijn! Of pepertjes zout: gewoon een chilipeper helemaal laten verdrogen, zaadjes eruit schrapen (en het volgend zaaiseizoen gebruiken), peper fijnmalen in de keukenmachine of vijzel (als er nog vocht vanaf komt verder laten drogen) en daarna mengen met zout, naar smaak.
  7. Ja, ik val ook in de meest vertegenwoordigde categorie. Ook van '81. En af en toe ook net een bejaarde doos, breien, haken, kleding maken, lezen en baantjes zwemmen. Als ik een profiel zou samen stellen zou je denken dat ik in Huize Avondrood thuis hoor. Vroeger bij opa en oma was ik helemaal verliefd op de gebroken hartjes plant, het slakken vangen (vermoorden) met schaaltjes bier en worteltjes uit de tuin. Toen ik een jaartje of 12 was had ik een eigen kruidentuintje op het balkon waarmee ik mijn zelfgebakken omeletjes aankleedde. De voorliefde voor kruiden is nog steeds het grootst, maar sla, boontjes en radijsjes hebben nu ook hun weg gevonden naar mijn tuintje..
  8. Hahaha, dat ziet er goed uit, en ja, dit volume is wel 5 keer zo groot als dat bakje van mij...
  9. Rick, ik heb zo'n compostbak in mijn tuintje staan en ik moet zeggen dat het best hard gaat in dat ding hoor, en er gaat veel minder spul in je vuilnisbak, als je je gft in de compostbak doet (waardoor je bak niet altijd vol is halverwege de week)! Is ook wel weer zo ecologisch. In ieder geval een stuk milieuvriendelijker als 20 km rijden om een zakje van 26 liter op te halen. Ze komen de bak nog bij je thuis brengen ook, en als je hem zat bent halen ze hem ook weer op. Easypeasy. Zouden ze ook moeten doen met regentonnen m.i. Groetjes!

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.