Jump to content

Ciska

Members
 • Posts

  2,029
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ciska

 1. Zou mooi zijn😊 heb rode, zwarte, josta, aantal kruisbes soortjes, en blauwe bessen. Ook heb ik twee maanden geleden drie saskatoon struiken opgehaald. Ben benieuwd of de vogels iets voor ons laten hangen. Verder een frambozenhaag van 20 meter, 3 aardbei bedden en verder nog wat fruitboompjes. Waarvan we komende maanden nog eens 14 stuks (oude rassen) gaan aanplanten. Van het weekend nog een rek voor druiven neergezet, en nog een Japanse wijnbes en paarse framboos, waar ik nog een geschikt plekje voor moet zoeken. Bramen groeien in onze boomwal, al heb ik daar geen braam van gezien van de zomer🤔 ik zeg laat de zomer maar komen...
 2. Sterkte Meis....en je weet het he?
 3. Deze...😊en je mag ook wel stekken van de roze aalbes erbij doen...die had ik ook nog niet
 4. Helemaal in orde....en half febs/maart is vroeg genoeg... ik stek zelf het hele jaar door🙈
 5. Eeeeeehhhhhhh ja....😅 gekraakt en illegaal...
 6. Ow, ja snoeisel mag ook...graag zelfs. Geef tegen die tijd even een harde gil. Kan ik het via een tikkie overmaken. het zijn struiken die snel groeien, bessen zijn binnen 3 jaar volwaardige struiken hoor...
 7. puur smaak...ben super gevoelig voor geur en smaak. Daarnaast keuze gemaakt in vroege, late en stoof/moes appels en peren. Dokkummer Nije, Hudson Golden Gem, karmijn de sonneville, witte wintercalville, notaris appel, ananas reinette, brownlees russet, zoete kroon, des deur soeurs, cattilac, baronne de Mello, saint Dorothee, winterrietpeer en ik nog een plek over voor de goudreinette....14 stuks. Ons eerste plan was 16. Maar vanwege maaien extra ruimte gehouden dus 2 afgestreept. We zijn ze van plan te laten enten op M7. maar er zijn er nog veeeeeel meer oude en vergeten rassen. En niet per se Friese...
 8. Klopt wel hoor dat die tot zekere hoogte werken...., sommige spechten zijn echte binnenhuisarchitecten. Verbouwen de hele boel. Er heeft van de zomer ook een specht flink lopen verbouwen op een van de nestkasten bij onze buren. Geloof dat we hier wel twee koppels hebben broeden. het zijn net als gaaien, kraaien en ekster echte rovers. romdom het huis gewoon veel mezen, mussen en vinken...leuk om te zien.
 9. Nee helaas, het is net wat te ver rijden, als we van de zomer eens in de buurt zijn zou ik zeggen van dan haal ik het dan wel op, maar ik denk dat jij er graag van af zou willen. maar had wel belangstelling voor stekken van Pax, invicta en mucurines en een witte aalbes. tis niet anders. Of je zou de stekken op willen sturen?
 10. Wij hebben inmiddels contact gehad met de stichting fruit in Fryslan. We hebben een groot perceel wat momenteel leeg staat en waar bestemming agrarisch op staat. We hebben gevraagd of er ook fruitbomen om gezet mochten worden, aangezien er niet gegraven of op gebouwd mocht worden. We hebben toezegging gekregen en zijn naar een soort dag geweest waar oude fruitrassen tentoongesteld werden. We hebben daar met iemand gesproken en die heeft ons.....heel maar dan ook heel veel soorten... laten proeven, de ene appel was nog lekkerder en aromatischer dan de ander. We hebben nu een lijstje gemaakt met 14 oude rassen die die willen laten enten. Het zijn zowel appels als peren. Belangrijk is wel om te weten welke onderstam je gaat gebruiken (ivm de ruimte die een boom neemt en op welke grond soort de bomen komen te staan. vind het dus allemaal erg spannend of de jonge boompjes geschikt zijn voor de grondsoort en of ze aan zullen slaan...we gaan het binnenkort horen..
 11. Als ik dichterbij had gewoond had ik ze graag opgehaald....maar is net even te ver🙈 heb ruimte zat...weet je toevallig welke kruisbes het is? gr cis
 12. Hier wordt er vollop gebruik gemaakt van de nestkasten. Pimpelmezen, koolmezen, spechten etc. merels zitten hier in de klimop, winterkoninkjes in onze houtopslag, heggenmus in een stapel hout, een eend in een van onze korven. Verder hebben we vorig jaar zwaluw nestkasten gekocht en er hangt een nestkasten voor een gekraagde roodstaart. We hebben hem al wel gehoord maar weten niet of die ook van de kast gebruik heeft gemaakt. Roodborstjes zijn er hier ook, zullen ook in de buurt nestelen en de groene specht die hier rondstruint, waar die nestelt weten we niet, maar we horen hem elke dag. onze tuin is omgeven door een elzensingel, die is iets van 30 jaar lang verwaarloosd dus er staan genoeg bomen. Wij hebben de eer om er weer een echte elzensingel van te maken om de opening te beschermen tegen spechten die de kast leeg willen roven of openingen groter willen maken kun je bij de welkoop/aveve metalen plaatjes kopen voor een paar centen. Die kun je dan rond de openingen schroeven.
 13. Ik wacht ook net als Jorieke tot halverwege /eind maart met zaaien van de tomaten. Al wel afgelopen weekend de paparika gezaaid. Tomaten groeien snel en wil ze niet te lang binnen gaan houden. Zodra het kan gaan ze de kas in.
 14. Degene die Martijn opnoemt, heb ik beide goede ervaringen mee. Mocht je kruiden zoeken...Kruidhof in Buitenpost is ook erg bekend hiero. Haal ik ook mijn kruiden vandaan. Arborealis zijn we laatst nog geweest, loopt tegen winter aan dus assortiment was niet compleet meer. Heb daar kruisbessen vandaan gehaald, mooie grote en gezonde struiken. Ze hebben in algemeen echt veel keuze...website is ook goed werkend. ik heb hier mijn rode bessen en zwarte bessen gestekt, heb nog aardbeien (uitlopers van afgelopen jaar) eenmaal dragers. Deze heb ik nog niet opgeruimd omdat mijn achtertuin momenteel een blubberbad is..mede dank aan een drietal werknemers....ahum! verder nog veel frambozen die zo happy zijn dat die wereld buiten de bak willen gaan verkennen. Daar zitten zomer en herfstframbozen bij. Hebben na 1 seizoen al veel van kunnen plukken. mocht je interesse hebben, geef dan maar een gil.
 15. Hier ook nog geen olifanten gezien, maar de knoflook uit de bekende super laat zich ook nog niet zien. Zet al jaren knoflook en maak mij er niet druk om. Komt vanzelf..
 16. Ik woon nu in Triemen, vlak bij Kollum. Maar heb een hele lap grond. Zijn vorig jaar verhuisd vanuit Drachten. De ene helft wordt momenteel gemaaid door een bevriende kennis voor het gras/hooi. Dus daar geen omkijken meer naar. Moestuin delft iets het onderspit, vanwege andere projecten en de drukte op het werk vanwege de grote “C”. We moeten onze draai nog even vinden...het is tuinieren op klei. Dus erg nat of knoeperd hard als de nattigheid opdroogt. We gaan ons nu bezighouden met Mulchen en draineren. Dus ja....een uitdaging.😅
 17. Dan kan ik je helaas niet helpen...ik woon nu wat verder van Groningen vandaan, maar heb een giga grote tuin en een stuk waar ik even niets mee doe. Maar kijk eens bij verschillende moestuin complexen rondom Groningen in verschillende steden er zullen er genoeg zijn denk ik. Vooral in kleine gehuchten/dorpen Drachten waar ik heb gewoond heeft een groot moestuincomplex en daar waren toch altijd wel tuinen beschikbaar... maar dat is een half uur rijden vanaf Groningen city..
 18. Hey Hey Kom ook weer eens sneupen😄 kibas in welke straal zoek je een tuin, dus tot waar ongeveer en hoe lang wil je daarvoor rijden?
 19. Eens met Mellie, neem eigen verantwoordelijkheid en bij verkoudheid (niet fit) en ziekte thuisblijven. Ik denk dat Corona onder ons zal blijven en dat wij daarmee moeten leren leven. Na Corona komt er wel weer iets nieuws......Dus gepaste afstand en vooral handhygiëne in acht nemen.
 20. Ben nu ff super brutaal🤭 maar mocht je druk aan het snoeien zijn, zou je qua stekjes ook aan mij willen denken?... maak daarvan zwarte bessen siroop, waar ik dol op ben.
 21. @prettig gestoord......echt...dit is gekaanstekerij....😳....wat zit daar in de grond??? bij jou is het elk jaar een mega oogst van kruiwagens vol...
×
×
 • Create New...