Jump to content

Lisa

Members
 • Posts

  536
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lisa

 1. Blij dat het toch op zaterdag de 21e is gevallen, de dag erop ben ik er namelijk niet en het weekend erop had ook niet gekund. Ik heb wel interesse in een rabarberplantje, weet alleen niet zo gauw wat ik terug kan geven. Ik ben wel van plan om rond september de site te vernieuwen en het assortiment uit te breiden. Misschien dat je tegen die tijd wat leuks kan vinden op de site om te ruilen?
 2. Lisa

  Smoothies!

  Ik haal ook weleens recepten van deze site af: http://www.all-smoothie-recipes.com/ En ook deze site is leuk om op te kijken: http://voedzo.nl Hier staan dan wel niet zoveel smoothie recepten op, maar voor gezond eten in het algemeen en recepten voor vegans, mensen met allergieën voor eieren/zuivel etc. is het een hele handige site. Verder ben ik vooral fan van een groene smoothie met spinazie, mango en sinaasappel. Evt. met een beetje stevia om de zoete smaken meer naar boven te laten komen.
 3. Hmmm, zo te zien wordt het zondag 22 of 29 september. En laat ik nou net die hele week niet kunnen. Nou ja, dan ben ik volgend jaar wel weer van de partij.
 4. Ik heb zojuist 3 pakken servetten gekocht (120 servetten in totaal), en er komen ongeveer 45 mensen? Dus ik denk dat dat genoeg is, anders is er nog wel keukenpapier denk ik . M'n moeder heeft ook nog een pak rijst en een pak hagelslag gekocht voor de voorraadkast, en morgen gaat ze dan nog plastic bestek halen.
 5. M'n moeder heeft nog plastic bordjes en bestek liggen. Die kan ze meenemen, en als het nodig is haalt ze wat extra bij de Action.
 6. Ik kom dit jaar in ieder geval samen met m'n zus, en m'n moeder gaat misschien ook mee. Maar die heeft afgelopen tijd last gehad van kiespijn en gaat waarschijnlijk komende week naar de tandarts, dus dat is even afwachten.
 7. Ik heb laatst een cake van o.a. kokosolie en banaan gemaakt en was daar zeer over te spreken , dus daar kan ik volgend weekend wel weer eentje van maken. En mijn vader is de dag ervoor jarig en m'n moeder vroeg of ik een lekkere salade kon maken (ik denk dat het een rijst of pastasalade wordt, beetje afhankelijk van het weer), dus daar maak ik gelijk wat extra van om mee te nemen. Voor Jorieke neem ik in ieder geval olie en suiker mee, en misschien nog wat andere dingen.
 8. Ik ben even weggeweest van het forum, druk met de site en andere dingen, en daarbovenop wat gezondheidsproblemen in de familie en met mijzelf... Maar dat lijkt gelukkig nu grotendeels te zijn opgelost, dus ik ben graag weer van de partij. Mijn vriend kan alleen niet op die datum, wellicht dat m'n zus of een vriendin van mij meegaat. Maar dat laat ik tegen die tijd wel weten .
 9. Hier een foto van mijn twee wedstrijdplanten (niet schrikken). Ik had namelijk zo'n huis, tuin een keukenmiddeltje gebruikt omdat m'n aubergine planten onder de luizen zaten. Helaas had ik eroverheen gelezen dat je het daarna moest afspoelen. De volgende dag was er bijna geen groen meer over en vielen de vruchten eraf. Op één of andere manier hebben de planten zich gelukkig wel redelijk hersteld. De luis lijkt nu eindelijk weg te zijn na het buiten zetten (vandaag trouwens weer in de kas gezet). En er zit zowaar weer een gezonde vrucht aan, dus hopelijk wordt het nog wat dit seizoen.
 10. Dit topic kan verwijderd/gesloten worden, we hebben namelijk inmiddels meer dan een maand geleden zelf een tuinfrees aangeschaft.
 11. Komt vast goed met die kleur. En in het ergste geval heb ik een albino aubergine, ook best bijzonder toch .
 12. Heh heh, eindelijk is het eerste vruchtje groot genoeg om op de foto te zetten. ~**<Aanschouw de winnaar>**~
 13. Ik ben dit jaar heel slim geweest en compleet vergeten om de meloenplanten die ik heb staan te snoeien, waardoor nu de structuur ver te zoeken is . Ik heb hieronder foto's staan van de planten, het zijn drie verschillende soorten die allemaal kleine meloentjes geven (ongeveer 1 kg per stuk). Hopelijk kan iemand me vertellen welke takken ik het beste kan weghalen. Ik weet trouwens dat de eerste twee in te kleine potten zitten, daar wordt aan gewerkt. Ze staan overigens ook gewoon in de kas, ik had ze alleen buiten gezet om een betere foto te maken. Plant 1 Plant 2 Plant 3
 14. Het eerste vruchtje is nu soort van zichtbaar (dat wil zeggen met geen mogelijkheid op de foto te krijgen, maar het zit er toch echt ). Hier een foto van de twee grootste planten, ze zitten sinds kort samen in een 18 l pot.
 15. De eerste paprika's en pepers zijn nu goed zichtbaar. Super Heavyweight F1 - paprika Red Cherry - paprika Pasilla Bajio - peper Vitapep - paprika En ook het eerste tomaatje begint te kleuren. Micro Tom De tomaten buiten lijken het ondanks het matige weer toch goed te doen, hieronder de Siberian Superior. Ik heb drie meloenplanten in de kas staan die ik compleet vergeten ben om te snoeien. Echt heel erg handig natuurlijk waardoor er nu totaal geen structuur meer in de plant zit en ik geen idee heb wat ik nou wel of niet moet weghalen, wellicht dus eerdaags even een topic aanmaken. De tomaten in de kas doen het erg goed, de ene plant is was groter dan de ander maar ze zien er tot nu toe allemaal gezond uit. Cherokee Purple German Johnson
 16. Ik snap wat je bedoelt Rantje , de blaasjes zijn als het ware één met het blad, en liggen dus niet erop. Ik heb trouwens ook de plant minutieus bekeken en gecontroleerd op de aanwezigheid van beestjes maar heb niets kunnen vinden. Ook heb ik nog wat nieuwe bladeren gevonden met dezelfde plekjes erop en weggehaald, of deze heb ik gemist of ze zijn nieuw erbij gekomen. Ik hoop heel erg het eerste.
 17. Weet niemand wat dit is? Ik heb inmiddels de aangetaste bladeren verwijderd maar zou graag willen weten waar ik mee te maken heb.
 18. De titel zegt het al, er zitten rare vlekken/gaatjes op het blad wat ik niet kan thuisbrengen. Iemand enig idee wat het kan zijn? Het lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op de plant.
 19. Ik heb de buitentomaten op 19 mei in de volle grond gezet, daarvoor stonden ze inderdaad in de kas.
 20. Zondag terug gekomen van een klein weekje vakantie en dus tijd voor een update. We hadden in Krakau prachtig weer, net zoals hier, helaas was dat voor de planten niet helemaal ideaal. Uiteraard hadden we geregeld dat de katten en de tuin verzorgd zouden zijn tijdens onze afwezigheid, alleen hebben sommige plantjes het niet overleefd. Onder andere de bleekselderij die ik op de moestuindag had gekregen, ik heb nog maar 1 plantje over. Ook de hertshoornweegbree en de laurierstekken hebben het niet overleefd. Ik had ze wel op de meest schaduwrijke plek in de tuin gezet maar het heeft niet mogen baten. Gelukkig gaat het met de merendeel van de planten wel goed, hier dus een aantal foto's. Dit jaar heb ik voor het eerst dwergananaskers, en ik moet zeggen dat het tot nu toe allemaal heel goed gaat. De planten zitten ieder in een 10 liter pot en er zitten al lampionnetjes aan die er nog niet zaten voor de vakantie. Ook groeien ze behoorlijk hard, de eerste foto is op 14 mei genomen en nummer 2 en 3 vandaag. De tomaten buiten doen het ook lekker, we gaan nog wel kijken voor een afdakje aangezien het de komende tijd weer Nederlands warm wordt, oftewel snertweer en 15 graden. Siberian Superior Golden Nugget Cherry Sugar Plum F1 De Sugar Snaps groeien ook hard. In de kas hebben zitten er aan vrijwel alle tomatenplanten tomaatjes, hier een paar foto's. Cherokee Purple Jaune Flaumme Micro Tom, met een puntje aan de onderkant terwijl ze rond horen te zijn... En ook zitten er bloemetjes aan een aantal paprika/peper planten.
 21. 16 cm lijkt mij aan de krappe kant, er wordt namelijk aanbevolen een pot van ongeveer 7 liter te nemen. Zelf heb ik ze in potten van 5 liter (ongeveer 23 cm in doorsnee) staan en dat gaat dan net qua ruimte. Bedenk ook dat hoe kleiner de pot is, hoe vaker je water moet geven. Hoe groter de pot, hoe meer reserve de plant heeft. Nu staan mijn paprika's in de kas en niet buiten, maar vorig jaar zomer, toen ze vol zaten met paprika's, was het nodig om een paar keer per dag water te geven op een warme dag. Wat betreft het aantal paprika's, volgens mij regelt de plant dat goed zelf. Vorig jaar had ik op het laatst 25 bloemetjes per plant (wat natuurlijk veel te veel is) en deze vielen er uiteindelijk ook vanzelf vanaf.
 22. Het is juist precies andersom hè , hoe langer de dagen, hoe groter de kans dat de plant doorschiet. Vandaar dat je officieel pas kan zaaien na eind juni als de dagen weer korter worden.
 23. Zolang het onder de potten nog geen kluwen is van wortels zou ik ze uit de pot halen, als je een beetje knijpt in het potje en tegelijkertijd heen en weer wiebelt trek je de wortels die onder de pot zitten zonder probleem door de gaten heen. Als het echt al een oerwoud onder de potten is dan kan je ze misschien beter laten zitten, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee, dus geen idee of dat dan een goed idee is.
 24. Wij zijn ook alweer een tijdje thuis, een hele leuke dag gehad met prachtig weer. (Uiteraard zijn we allebei een beetje verbrand ) De hele achterbank zat vol met aanwinsten, inmiddels zijn de daslook en de kraaipollen van Eva in de grond gezet. De knoflookbieslook was inclusief souvenir, er zat namelijk een worm (die nog leefde ) tussen de wortels. Ik heb ook een topic geopend voor de recepten, hopelijk komt 'ie lekker vol te staan want er waren heel veel lekkere dingen meegenomen. En wat natuurlijk ook ongelooflijk schattig was waren de ieniemienie biggetjes, die overigens zeer geïnteresseerd waren in schoenveters (de theorie was dat dit een wraakactie omdat het varkensleren veters waren, echter werd deze theorie weer ontkracht toen ook de stoffen veters van een ander slachtoffer eraan moesten geloven. ) Het was in ieder geval weer een geslaagde dag, leuk om ook weer vertrouwde gezichten maar ook nieuwe gezichten te zien. @Eva, wil jij mij nog je adres pm-en? Dan stuur ik die blauwe maïs naar je op (moet je alleen nog even zeggen hoeveel je er wilt).
 25. Ik dacht ik open een topic om achter wat recepten te komen. Ik heb niet alles kunnen proeven (op een gegeven moment zit je toch echt vol ), maar ik zou graag het recept van de notentaart (ik weet niet wie die had meegenomen) en de recepten van de drie soorten kruidenboter willen, in ieder geval van de sinaasappel/kaneel boter. Dus Marieke en de heer/mevrouw van de notentaart, als jullie er zin in hebben, ik zou graag jullie recepten willen weten.
×
×
 • Create New...